Στην περιοδεία των Υπουργών στα νησιά ο Ηλίας Καματερός (φωτό) «Στην Κάλυμνο η επόμενη Α.Ε.Ν.»

9
549

Στην περιοδεία των Υπουργών στα νησιά ο Ηλίας Καματερός

Στην περιοδεία της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Από τις τοποθετήσεις του σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Λέρο και Κάλυμνο ξεχώρισε η αναφορά του στην ανάπτυξη της κυβερνητικής νησιωτικής πολιτικής που ξεκίνησε με τη δημιουργία υφυπουργείου, την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που θα υλοποιούνται την επόμενη περίοδο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, είπε, είναι η κατανόηση της νησιωτικότητας. Ευτυχώς υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση και άρχισε να υλοποιείται η αναγκαία πολιτική.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες όμως και θα χρειαστεί χρόνος και κόπος για να δρομολογηθούν ζητήματα σοβαρά, όπως το ακτοπλοϊκό, υπηρεσίες και αναπτυξιακά προγράμματα, που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων και την «ελεύθερη» αγορά των συμφερόντων.

Στην Κάλυμνο ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Ηλίας Καματερός παραβρέθηκαν σε πολυπληθή συνέλευση των αλιέων και συζήτησαν μαζί τους τις κοινές προσπάθειες που έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες γίνονται για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Κουρουμπλής: «Στην Κάλυμνο η επόμενη Α.Ε.Ν.».   Περιοδεία της ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ στο ανατολικό Αιγαίο

 

Την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τον Υπουργό συνόδευσαν στην περιοδεία, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και ο Διοικητής  της  8ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Αργυρίου.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε την   επίσκεψη στους Λειψούς και τα υπόλοιπα νησιά ως εθνική αποστολή:  «Δεν είμαστε μόνο σε νησί που ζει τις συνέπειες του αποκλεισμού. Οι άνθρωποι εδώ υπερασπίζονται πράγματα.   Θα προβάλλουμε οργανωμένα τα πλεονεκτήματα αυτής της περιοχής, που είναι ξεχωριστή και  έχει και τους πιο ωραίους ανθρώπους».  Ο ΥΝΑΝΠ δήλωσε ότι η πατρίδα διέρχεται οικονομική κρίση, σε περίοδο ακήρυχτου παγκόσμιου και περιφερειακού πολέμου, στη Συρία .  «Το Αιγαίο είναι πολύτιμο και ζωτικό για την Ελλάδα.  Οι προσπάθειές μας τώρα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό είναι  να κινητοποιήσουμε τα υπουργεία ώστε, υλοποιώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού, να εξετάσουν όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν, από τα δρομολόγια και τα ακριβά εισιτήρια, μέχρι τα λιμάνια. Ήδη υπεγράφη η  επιστολή προς τους Επιτρόπους της Ε.Ε., για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής που προωθεί η Αθήνα, στο πλαίσιο της προεδρίας της Μάλτας.  Επιπλέον με τον νέο υπολογισμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) θα είναι μεγαλύτερη η βοήθεια σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, το 2017», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Μιλώντας στη Λέρο, ο κ. Κουρουμπλής εξήρε την “ψυχή” που έδειξαν οι νησιώτες κατά την προσφυγική κρίση.  «Τα νησιά υπερασπίζονται την εθνική και πατριωτική γραμμή. Θα επιχειρήσουμε να γίνουν πράγματα στα νησιά. Αν συνεχιστεί η συνεννόηση και η χημεία που έχουμε ως τώρα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς  θα προχωρήσουμε εποικοδομητικά», είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας . Τόνισε ότι  σε διάστημα 10 ημερών θα γίνει με πρωτοβουλία του Υπουργείου συνάντηση με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού για να εκπονηθεί ειδικό  πρόγραμμα των  συγκριτικών και φυσικών πλεονεκτημάτων των νησιών, τα οποία θα αναδειχτούν, όπως θα αναδειχτεί και ο ανθρωπισμός των νησιωτών, ώστε η “ψυχή” που έδειξαν οι νησιώτες απέναντι στους πρόσφυγες και η φυσική ομορφιά των νησιών να αποτελέσουν λόγους προσέλκυσης των τουριστών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ζητήματα των εσωτερικών  γραμμών και των εισιτηρίων θα συζητηθούν όλα, γιατί στόχος είναι να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τους νησιώτες.

Μιλώντας σε μεγάλη, ανοιχτή, σύσκεψη στην Κάλυμνο, με την συμμετοχή μάλιστα και απλών πολιτών, ο κ. Κουρουμπλής  δήλωσε ότι  «κυρίως οι πολιτικοί της Αθήνας οφείλουν να γνωρίζουν τι σημαίνει Αιγαίο».  Όπως είπε, «το Αιγαίο δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός  είναι πατριωτικός προορισμός. Η χώρα αντιμετωπίζει φοβερή οικονομική και κοινωνική κρίση μαζί  με την προσφυγική και όλα αυτά  οφείλουμε να τα ψηλαφίσουμε με προσοχή και να προσδιορίσουμε πολιτικές, ώστε οι άνθρωποι που εδώ υπερασπίζονται Θερμοπύλες να αισθάνονται ότι είναι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Είπε ακόμα ότι παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει θα εντείνει τις παρεμβάσεις του για τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά δρομολόγια. Ειδικά για  το καταδυτικό κέντρο και το υποθαλάσσιο πάρκο, με τον βυθισμένο οικισμό , ο ΥΝΑΝΠ  είπε ότι θα έχει ειδική συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού για να εξεταστεί το θέμα της αδειοδότησης.  Ο κ. Κουρουμπλής  επέμεινε ότι θα ακούσει και θέματα που αφορούν  και άλλα υπουργεία.

Ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός  τόνισε ιδιαίτερα ότι η Κυβέρνηση πιστεύει στη νησιωτικότητα και έχει σχεδιάσει ειδικό πρόγραμμα γι ‘αυτή. Τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι βάλουμε τα νησιά στον ευρωπαϊκό  χάρτη» και ότι λύνεται πλέον το πρόβλημα με την τηλεόραση.  Ο κ. Σαντορινιός συμμετείχε σε συνέλευση του Συλλόγου Αλιέων της Καλύμνου και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει  να  δει τα θέματα των αλιέων με ιδιαίτερη προσοχή.

Ο κ. Καματερός δήλωσε ότι έχει σημασία οι νησιώτες να μη μείνουν στα λόγια και να δουν έργα, αλλά, είπε, το σίγουρο είναι ότι «λύσαμε το πιο δύσκολο πρόβλημα, να καταλάβουν οι στεριανοί τι σημαίνει νησιωτικότητα».

 

Φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτός ο πασοκος Κουρουπλής για ποιο λόγο πήγε στα νησιά;
  Με την πολιτική του συριζα καταστρέφει κάθε ίχνος νησιωτικότητος.
  Γόνος του ΑΘΛΙΟΥ πασοκ συνεχίζει το καταστροφικό για τα νησιά έργο του .

  • Αμολύθηκαν στα νησιά οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ για να ξεφουρνίσουν νέες υποσχέσεις τώρα που βλέπουν ότι θα πάνε στον αγύριστο.

   Από το κίνημα των αγανακτισμένων και δεν πληρώνω στην κυβέρνηση του βάλε φόρους, φόρους, φόρους, εισφορές, εισφορές, εισφορές, λουκέτα, λουκέτα, λουκέτα… Αυτά τα μιας χρήσης ανθρωπάκια ψήφισαν κατάργηση του ΕΚΑΣ, αυξημένο ΕΝΦΙΑ, μείωση συντάξεων, επικουρικών και ΦΠΑ 24 % στην ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΚΆΡΠΑΘΟ..

  • Κόσμο δεν βλέπω στην υποδοχή. ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ, μόνο Λιμενικό και Αστυνομία με τους κατοίκους απόντες το χάλι σας.

   Τρις και ο…ψηλός Μαυρογιαλούρος να περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα τα ξερονήσια που τον ΖΟΥΡΆΡΗ δεν τον ενδιαφέρει εάν τα καταλάβουν οι Τούρκοι. Οι ακρίτες κάτοικοι τους γύρισαν την πλάτη, με περιφρόνηση τους έβαλαν ξανά στο περιθώριο.

 2. ΓΙΑ τις περιοδειες καλος ειναι ###### εξαλλου δεν τολμα στην κω να κυκλοφορησει με τι μουτρα ενας μνημονιακος αριστερος υπυρετης των γερμανων ………………………..

 3. Σε ευχαριστώ Ηλία
  Σε ευχαριστώ κ.Κουρουμπλη
  Ζητώ ή κυβέρνηση
  Ζητώ ή Ελλαδα
  Τσακιστε τους Ναζί σε κάθε περίπτωση

 4. θα κάνει επιθεώρηση στα πλωτά μέσα στην πισίνα Ροτόντα, για να στρώσει σωστά τα λουμπουνάρια

 5. κύριε Καματερέ, εξαγγέλλεται την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, για το νησί σου την Κω, εκτός από τη δημιουργία και τη λειτουργία του Hotspot τι ακριβώς έχεις κάνει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.