Το Λαϊκό Γλέντι των οργανώσεων του ΚΚΕ Κω στο Εργατικό Κέντρο (Pics – Vid)

8
2596

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το Λαϊκό γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Κω του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2016.

Φέτος η εκδήλωση συνέπεσε με την δημοσίευση των Θέσεων του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ, που θα γίνει το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017 στην Έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορείου Συγκρ/τος Δωδ/σου Βασίλης Σακελλαρίου, καλωσορίζοντας τους φίλους που γέμισαν για άλλη μια φορά την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Αναφερόμενος στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, τόνισε την σπουδαιότητα της δημοσίευσης των Θέσεων του 20ου Συνεδρίου και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προμηθευτούν τον Ριζοσπάστη που υπήρχε στον χώρο.

Από την επόμενη κιόλας μέρα οι Κομματικές Οργανώσεις έχουν προγραμματίσει εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για να φτάσει σε κάθε εργατικό – λαϊκό σπίτι το μήνυμα του 20ου Συνεδρίου «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία – το σοσιαλισμό«.

Κ.Ο. Κω του ΚΚΕ
19/12/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Μισό εκατομμύριο Έλληνες μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στους καταυλισμούς της ενδοχώρας και τα hotspots των νησιών. Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας και γίνονται θύματα διπλής εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού, φτώχεια και εξαθλίωση, πόλεμοι και θάνατοι, μετανάστευση και προσφυγιά.

Σε όλους αυτούς, το ΚΚΕ, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινού αγώνα.

Η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι που αναγκάζουν τους μετανάστες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε ξένες χώρες και τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να σώσουν τις ζωές τους.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαός δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όσο διαφεντεύουν τις τύχες τους, χαράζουν τα σύνορα τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί:

 • Στηρίζει και συνδράμει με κάθε τρόπο την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που σκορπάει το θάνατο στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και αλλού. Γιατί έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες.
 • Έχει ψηφίσει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν μετατρέψει τα νησιά σε τεράστιες «αποθήκες» απελπισμένων ανθρώπων, με επιπτώσεις και στη ζωή των νησιωτών.
 • Έχει εγκαταστήσει τους πρόσφυγες σε ακατάλληλους καταυλισμούς, χωρίς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ανεπαρκείς παροχές σίτισης, υγιεινής, υγείας και πρόνοιας, παραδομένες στις ΜΚΟ.
 • Αφήνει τους οικονομικούς μετανάστες να ταλαιπωρούνται για μια άδεια παραμονής, να πέφτουν θύματα διπλής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και επιθέσεων από φασιστοειδή. Μαζί με τους Έλληνες συνάδελφούς τους, αντιμετωπίζουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους γενικότερα, για να γεμίζουν με πλούτη μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και το κίνημά του, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλεί Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν μαζί για:

 • Την ανατροπή των αποφάσεων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
 • Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα
  Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγείας, σε όλους τους χώρους και τις δομές όπου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, εκπαίδευση σε όλα τα προσφυγόπουλα
 • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές διαδικασίες. Για ισότιμα εργατικά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα
 • Να απομονωθούν οι δολοφόνοι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή, οι προβοκάτσιες, οι επιθέσεις και η δηλητηριώδης ρατσιστική προπαγάνδα τους, που δείχνουν ότι εχθρός τους είναι η φτωχολογιά.
 • Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από φυλή-χρώμα-θρησκεία, έχουν κοινό συμφέρον να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να μπορούν οι λαοί να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

ΑΘΗΝΑ 18/12/2016
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΗΝ ΣΟΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΓΛΕΝΤΑΝΕ

  • Λαϊκό γλέντι με γαρίδες και καβούρια Κίνας και βόρειας Κορέας.... Τον Μαδούρο της Βενεζουέλας τον καπάρωσε ο ΣφΥΡΙΖΑ...

   Και γιατί φαγητό και γλέντι τζάμπα μόνο για εσάς στο εργατικό κέντρο; Τσιφλίκι σας το κάνατε εσείς οι δουλευταράδες που στους Περισσότερους η τεμπελιά περισσεύει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ