ΣΥΡΙΖΑ Κω: Δηλώσεις Μητσοτάκη για ξεπερασμένο 8ωρο

1
371
Θέμα: Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή του συνέντευξη προχώρησε ένα βήμα παρακάτω από παλαιότερες δηλώσεις του για το “ξεπερασμένο 8ωρο” και μίλησε για κατάργηση του 5νθήμερου και 7ήμερη εργασία.

Αυτοί που κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας , μείωσαν σε μία νύχτα τον κατώτατο μισθό 22% και θεσμοθέτησαν τον υποκατώτατο μισθό, επιθυμούν να επανέρθουν για να καταργήσουν τις κατακτήσεις ενός αιώνα.

Ο κόσμος της εργασίας και η ελληνική κοινωνία δεν θα το επιτρέψουν. Στις 26 Μαΐου αλλά και τον Οκτώβρη στις εθνικές εκλογές θα στηρίξουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα βασίζεται σε αξιοπρεπή εργασία και εργασιακά δικαιώματα για όλους και όλες.

Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και την θεσμοθέτηση της υποχρέωσης αιτιολόγησης της απόλυσης, που ψηφίζεται αύριο στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας.
Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε με την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας μέσω της αναβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών, τον έλεγχο της υπερωριακής εργασίας με τις διατάξεις για την υποχρέωση ηλεκτρονικής δήλωσης των υπερωριών, την προστασία των εργαζόμενων στις εργολαβίες με την νομοθέτηση της συνευθύνης αρχικού εργοδότη – εργολάβου και πολλές άλλες μικρότερης εμβέλειας αλλά εξίσου σημαντικές διατάξεις που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το προηγούμενο διάστημα για την προστασία των εργαζομένων.

Για να συνεχίσουμε στον δρόμο της στήριξης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών.

https://www.syriza.gr/article/id/81090/To-Tmhma-Ergatikhs-Politikhs-toy-SYRIZA-gia-dhlwseis-Mhtsotakh.html

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Που ζητε ζα;Εδω διπλα σας στο νησι μας…ακομα δεν εχουν δηλωσει προσληψεις τα περισσοτερα ξενοδοχεια.Δηλωνουν 5ενθημερο και ολοι δουλεύουμε 7ημερο.Μας δουλευετε;Κυβερνατε και δεν ξερετε τι γινεται διπλα σας;Ξεφτηλες πουλημένα τομαρια θα δητε τι σας περιμενει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ