ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Φ. Γεννηματά με Γ. Κυρίτση: «Με το Δήμαρχο Κω έχουμε εδώ και χρόνια στενή συνεργασία… Καθυστερεί πάρα πολύ το λιμάνι»

17
1596
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η συνάντηση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση στο Δημαρχείο Κω.

Γ. Κυρίτσης: Έχουμε έναν πολύ σοβαρό συμπαραστάτη στον αγώνα μας. Είπαμε τα προβλήματα και τις απαιτήσεις που απασχολούν τους πολίτες της Κω και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φ. Γεννηματά: «Με το Δήμαρχο Κω έχουμε εδώ και χρόνια στενή συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θυσιάσει πολιτικά και οικονομικά τα νησιά.Πολύ βαρύ τίμημα η κατάργηση του ΦΠΑ. Καθυστερεί πάρα πολύ η αποκατάσταση του λιμανιού…»

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ακόμη, οι Κώστας Σκανδαλίδης και Δ. Κρεμαστινός, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης, και ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση και τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Λάμπρο Ναζίφη.

Την Φώφη Γεννηματά συνοδεύουν στην περιοδεία στα Δωδεκάνησα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός Βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Κώστας Σκανδαλίδης Βουλευτής Α’ Αθήνας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Βοσδογάνης Δ/ντής του Γραφείου Τύπου και η Κατερίνα Γαβαλά, Γραμματέας Βορείων Δωδεκανήσων του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

Για την Κω και τα προβλήματα των νησιών:

Με το Δήμαρχο έχουμε εδώ και σειρά ετών μια στενή συνεργασία και επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί.

Και χαίρομαι γιατί είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και εδώ στο χώρο του, στο γραφείο του.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους. Έχουν πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.

Ιδιαίτερα εδώ στη Κω, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά το σεισμό και για τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά καθυστερεί πάρα πολύ όσον αφορά το λιμάνι.

Η Κως και τα νησιά μας χρειάζονται ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ωστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, Εκεί θα βασιστούμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο και να φύγουμε πραγματικά και οριστικά από αυτόν το φαύλο κύκλο της κρίσης και των μνημονίων.

Και βέβαια τα νησιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και με το ΦΠΑ.

Η παράταξή μας ήταν αυτή που καθιέρωσε τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αρνηθήκαμε την κατάργησή του και άμεσα θα καταθέσουμε ξανά πρόταση νόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

 

Για τα εθνικά θέματα:

Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Στο Αιγαίο η επιθετική ρητορική άλλα και η πρακτική από τη γειτονική μας χώρα έχει κλιμακωθεί

Η Ελλάδα παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Οφείλει να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.

Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ! ΧΑΧΑΧΑ

    • Στεκόμουν σ ένα λόφο και είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σαν Νέο.
      Σερνόταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανένας δεν είχε ξαναμυρίσει.

  2. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταργήθηκε ο ΦΠΑ μας λέει. Γιατί καταργήθηκε ο ΦΠΑ δεν μας λέει. Μάλλον δεν έζησε την φτώχεια, ούτε ποτέ αναγκάστηκε να δανειστεί. Γιατί αν είχε πάνω από το κεφάλι τις τον τοκογλύφο σαν το ΔΝΤ τότε θα πουλούσε και τα σώβρακα της για να ζήσει.

  3. Αφού παρακάλεσε αφού ταδωσε όλα για να είναι υποψήφιος με ΝΔ τώρα ξαναγύρισε στο όλοι μαζί τα φάγαμε μπας και τον βάλει στο επικρατείας.αρε βουρδουλα

  4. Άκου έχουνε από χρόνια στενή συνεργασία. Δεν φαντάζουμε να σου πούλησε κανένα οικοπεδάκι.

  5. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θυσιάσει πολιτικά και οικονομικά τα νησιά.

    Δεν βρέθηκε ούτε ένας να της πει οτι φέτος στην Κω ήρθανε ενάμιση ακατομμύριο τουρίστες και ότι κτίζονται άλλα οκτώ μεγάλα ξενοδοχεία και ανακαινίζονται δέκα παλιά.

  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ;;;;;;;ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ ….
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ

  7. ΩΧΧΧΧ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΦΩΦΗ??
    ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΗ ΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ,ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ .

  8. Ο ΑΝΣΚ είναι ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας, ΚΩΣ το 25% του πυλώνα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ της χώρας με τα απεριόριστα πεδία ανάπτυξης , ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΎΝ ή τουλάχιστον να δημιουργηθούν οι συνθήκες από ένα υπερκομματικό -ΕΘΝΙΚΌ σκεπτικό των πολιτικών!

  9. Σε πρόταση προχώρησε ο γνωστός κομμουνιστής Δημήτρης Δανίκας (μεταξύ των άλλων και πρώην σύζυγος της… πασιονάριας του Πολυτεχνείου Δαμανάκη…), για της ανάγκη μιας… μικρής «αυτοκάθαρσης» των συστημικών κομμάτων και ιδίως το… εν πολλές αμαρτίες περιπεσών κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, που θα είναι «για το σύστημα ευεργετική».Και εξηγεί: «Όσο το πολιτικό προσωπικό αρνείται την επώδυνη διαδικασία της απολύμανσης και της αυτοκάθαρσης, τόσο η απέχθεια, η περιφρόνηση και η χλεύη θα είναι οι μόνιμες αντιδράσεις της κοινωνίας. Και όσο το έγκλημα δεν τιμωρείται, τόσο η Χρυσή Αυγή και άλλες αναρχικές, μικρές ομάδες θα «γλεντοκοπούν» και θα κερδίζουν περισσότερους οπαδούς».Και γιατί από τα υπάρχοντα κόμματα αναφέρει ο εν λόγω μόνο την Χρυσή Αυγή ως πολιτικά κερδισμένη από την μη αυτοκάθαρση των συστημικών; Διότι, ΜΟΝΟ η Χρυσή Αυγή είναι καθαρή, πεντακάθαρη και δεν έχει συμμετάσχει στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στην Ελλάδα από το «σωτήριον» έτος 1974 μέχρι σήμερα! Οι υπόλοιποι, «όλοι μαζί τα φάγανε»!

  10. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ειπαν για τον αμιαντο και πως κτιζονται ξενοδοχεια στην λαμπη ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ειπαν για συντριβανια,αγαλματα ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  11. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΚΥΡΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ.Γ.Α.

  12. μας χρεοκοπήσατε, φάγατε, γίνατε ένα με τους πλούσιους. Πήγατε τους μισθούς στα τάρταρα και την ανεργία στα ουράνια. Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο και μιλάτε ακόμα. Όσο για το δήμαρχό σας να τον χαίρεστε, εμείς δε θα πάρουμε. Τώρα που τον έφτυσε και η ΝΔ που προσπάθησε να μπει από το παράθυρο δε τον βλέπω να έχει μέλλον. Αλλά να μου πεις μήπως έχει κανένας από εσάς

  13. Γιατί κάθε φορά που τούς βλέπω μαζεμένους νομίζω πως έρχεται καταστροφή,σεισμός,καταποντισμός,Καστελόριζο,ΔΝΤ κ.λ.π.? Καλά διέλυσαν τη χώρα,χρηματιστήριο,Ολυμπιακοί αγώνες,μίζες,Παπαντωνίου,Άκης,Τσουκάτος, και πήγαν άνθρωποι της Κω να χειροκροτήσουν?

  14. Κυρία Πρόεδρε,
    Εσείς οι «γνήσιοι πατριώτες,» (αν κρίνομε βέβαια από τα γεγονότα, μάλλον όχι και τόσο γνήσιοι), συγκυβερνήσατε με τούς παραδοσιακά άσπονδους φίλους σας της Ν.Δ. Καταληστέψατε το Δημόσιο χρήμα,
    (Βλέπε Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Τσουκάτος κ.ο.κ). ‘Οπου και να είσθε έρχεται και το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.
    Μπήκατε στο κάδρο της διαφθοράς και στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν έχετε κάτι να προσφέρετε σ’ αυτό τον
    τόπο, είναι όλοι εσείς του παλαιού πολιτικού σκηνικού του ΠΑΣΟΚ αντί να προσπαθείτε να ξεγελάσετε τούς Έλληνες με την αλλαγή ονόματος, να εξαφανισθείτε από τον πολιτικό χάρτη της Χώρας, κάνοντας τόπο σε
    καινούργιες δυνάμεις άφθαρτες, που πραγματικά θέλουν και μπορούν με τις αναγκαίες πολιτικές που χρειάζονται, να μετατρέψουν την Ελλάδα, σε κανονική χώρα.

  15. Στο ίδιο έργο θεατές χαμένης νύχτας εραστές
    με μια κιθάρα στης Αθήνας τον εξώστη
    από το σήμερα στο χτες της απουσίας φοιτητές
    με έναν ήχο στην ψυχή ναυαγοσώστη

    Ό,τι ακούω να ακούς μέσα σε κόσμους μυστικούς
    θ’ ανακαλύψεις μια πατρίδα ξεχασμένη
    παραδομένη στους καιρούς και σε πελάτες πονηρούς
    σε συμπληγάδες μια ζωή παγιδευμένη

    Σενάριο χωρίς πλοκή της ιστορίας εμπλοκή
    αυτά τα χρόνια που χρεώθηκες να ζήσεις
    με ποια τραγούδια να σωθείς με ποιους δικούς σου να βρεθείς
    και ποιαν αλήθεια τώρα πια να μαρτυρήσεις

    Θα βρούμε αλλιώτικους ρυθμούς στου τραγουδιού μας τους γκρεμούς
    θα περπατήσουμε κι απόψε ακροβάτες
    μέσα από λόγια και λυγμούς της εποχής μας τους χρησμούς
    θα ξεχωρίσουμε απ’ τις οφθαλμαπάτες

    Στο ίδιο πάντα σκηνικό και στης ψυχής τον πανικό
    απόψε πνίγομαι χρειάζομαι αέρα
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΒΡΕ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔ ΟΞΩ ΒΡΕ ΟΞΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ