ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Κω με συναυλία & ομιλία στο πάρκο «Ξενία»

26
1309
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε απόψε με επιτυχία στην Κω, στο πάρκο «Ξενία».

Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Η κεντρική πολιτική ομιλία έγινε από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

«Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές» (βίντεο).

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε:

  • Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα με τους: Βασίλης Κεφαλιανό, Κλαούντιο Χαμίτι, Παντελή Κόλια.

  • Νησιώτικο – Κρητικό γλέντι με τους Βασίλη Κοκκαλάκη – Νίκο Μάμμη

 

Ακόμη στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε χώρος δημιουργικής απασχόλησης, μπαρ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματικά ταμπλό.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».
    (Απόφαση 5ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ιανουάριος 1949).
    https://ethnikismos.net/2018/08/26/ολη-η-αληθεια-για-τον-συμμοριτοπολεμο-3/

  2. στην ΔΕΘ ετοιμάζει το ΚΚΕ: Ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ θα φυλάνε τον Τσίπρα από την οργή του λαού!

    Τον γνωστό από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου ρόλου του, ετοιμάζεται να παίξει στην Θεσσαλονίκη το τραμπουκαριό του ΠΑΜΕ, εναντίον των διαδηλώσεων του λαού της πόλης κατά του mister Tsipra, στα εγκαίνια της ΔΕΘ!Ενώ, λοιπόν, έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό συγκεντρώσεις «υποδοχής» και πολιορκία της ΔΕΘ, οι λακέδες του αμερικανόδουλου μνημονιακού ψευδοκράτους ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 8 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους!Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει υφανθεί στα υπόγεια του Μαξίμου και της αμερικανικής πρεσβείας, ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ θα παραταχθούν έξω από το κτίριο της ΔΕΘ, μπροστά από τα ΜΑΤ και με «μέτωπο» προς…Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

    • Χαχαχαχα…. Χρυσά Αυγά = Κρέατα όρθια!!
      Ούτε για ανακύκλωση δεν αξίζετε!! Τα πρόβατα μπροστά σας είναι σαΐνια!!

  3. Παιδιά μπράβο και φέτος για την πρωτοβουλία που πήρατε. Είχα έρθει πρώτη φορά περισυ. Σας παραδέχομαι, είστε παράδειγμα για το νησί μας!

  4. Ούτε καταλαβαίνω, ούτε θέλω να μάθω τι είναι αυτές οι τρέλες που γράφουν κάποιοι από κάτω… Εγώ ΚΝΕ δεν είμαι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι η μόνη νεολαία που μας υπερασπίζεται… και το ξέρουμε όλοι στο νησί. Μπράβο παιδιά και του χρόνου!

  5. Τα φασιστάκια που γαβγίζουν ας μας πουν τη σχέση τους με την διακίνηση ναρκωτικών και τα μπραβιλικια στην Κω και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουν….
    Ο κόσμος το’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

  6. Τι βρίζουν τα γατάκια της Χρυσής Αυγής! Οι ανύπαρκτοι! Αυτούς να κλείσετε στο HOT SPOT!! Η κοινωνία της Κω ξέρει τι βρωμιά κουβαλάει ο καθένας τους! Μια χούφτα γατάκια είναι…

  7. ΚΚΕ δεν ήμουν ποτέ!
    Όσο περνάν τα χρόνια όμως τους παραδέχομαι πιο πολύ για τις θέσεις που έχουν και τον αγώνα που κάνουν!
    Μπράβο στο ΚΚΕ και για τους πιτσιρικάδες του!

  8. Στους ελάχιστους Χρυσαυγίτες που δυστυχώς ακόμα υπάρχουν στο νησί και το λερώνουν θα τους πρότεινα να πάνε στα αφεντικά τους τους εφοπλιστές να τους πουν να βάλουν κάνα δρομολόγιο παραπάνω και να μειώσουν τα εισητηρια, γιατί με Τουρκία έχουμε καλύτερη σύνδεση απ’ότι με Πειραιά!!

  9. Έλεος νέα παιδιά και τα έχετε κάνει προβατακια.Τι ακριβώς πιστεύουν;Ολοκλήροτικο καθεστώς;Όχι ο άξιος αλλά ο κομματάρχης;2018 και στη χώρα μας ακόμα υπάρχουν και κάνουν και φεστιβάλ.Δεν υπάρχει σωτηρία……ξυπνάτε.Οι συνομήλικοι σας προοδεύουν στις χώρες τους εσείς τι κάνετε;Ασχοληστε με φαντάσματα;

    • Όλα αυτά που περιγράφεις χαρακτηρίζουν επαρκώς το σημερινό σάπιο σύστημα, όχι τον σοσιαλισμό, την εργατική εξουσια!!
      Και παιδί δημοτικού να το διαβάσει αυτό που έγραψες το καταλαβαινει γιατί τι βλέπει καθημερινά…

    • Το «όχι ο άξιος, αλλά ο κομματάρχης» ισχύει για όλη την πορεία του καπιταλισμού και επιβεβαιώνεται καθημερινά στα μάτια όλων μας! Έχει υπηρετηθεί επάξια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια τους που φυτρώνουν για μιας νύχτας κυβέρνηση!! Ξεχωριστής σημασίας συμβολή έχει προσφέρει η Χρυσή Αυγή που τους προσλαμβάνουν για μπράβους – νταβατζήδες, αυτό που πραγματικά είναι δλδ, εφοπλιστές, βιομήχανοι κ.α.
      Στις άλλες χώρες που αναφέρεις ότι οι νέοι προοδεύουν γενικά, οι νέοι ζουν αυτά που ζούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Αυτά που στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν στο όνομα των μνημονίων στο εξωτερικό έχουν νομοθετηθεί εδώ και δεκαετίες!! Μισθοί πείνας, ανασφάλιστη εργασία, υποβαθμισμένα νοσοκομεία και σχολεία για τους εργαζόμενους και φοροαπαλλεγές και επιδοτήσεις για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους!

  10. ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ! Και το δείχνετε όποτε βρίσκετε ευκαιρία! Για ακόμη μια φορά,δε προλαβαίνει να ανέβει ένα άρθρο για το ΚΚΕ,και τα Φασισταριά της Χρυσής Αυγής βγήκαν να κάνουν τις ιντερνετικές γκεμπελίστικες μαγκιές τους. «Μας τελείωσε το αντιπροσφυγικό στο νησί και προσπαθούμε τώρα να ασχοληθούμε με κάτι,μπας και ξαναφανούμε χρήσιμοι » σαν να λέμε. Ο λαός σας έχει καταλάβει,και σιγά-σιγά θα ξανακρυφτείτε! Όσο για τον βρωμοχρυσαυγίτη που συνεχώς ανεβάζει την «γραμμή» της ΧΑ από το site τους εδώ,σαν είδηση,σε κάθε άρθρο, είναι απλά αστείος.. Δεν θα περιφρουρεί το ΠΑΜΕ τον Τσίπρα στην ΔΕΘ φίλε μου Ναζιστάκο. Να πας αλλού να τα πουλήσεις αυτά,σε κάνα γέρο που σε βλέπει με την σημαία και σε θαυμάζει ως πατριώτη. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι κάνει το ΠΑΜΕ τόσο καιρό πλάι στον εργαζόμενο λαό,όπως επίσης ξέρει και ποιους εξυπηρετείτε εσείς,σαν μπράβοι και τσιράκια των εφοπλιστάδων και των νονών της νύχτας.http://www.katiousa.gr/politika/chrysavgitiki-provokatsia-gia-ropaloforous-tou-pame-pou-tha-prostatefsoun-ton-tsipra-sti-deth/

  11. ΧΑΧΑΧΑ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ