Γιατί ο Τσίπρας έδειξε… ταυτότητα στη Βουλή; Τι του ζήτησε ο Σαντορινιός;

0
493
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε «nationality», που μεταφράζεται σαν «εθνικότητα», και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε μάλιστα τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος λέει πως «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε, την εθνικότητα και τη γλώσσα».
Απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον εγκάλεσε για «λαθροχειρία», σχολιάζοντας πως ο όρος «nationality» υπάρχει σε όλες τις ελληνικές ταυτότητες, ως «Hellenic nationality», σε μετάφραση του όρου «ελληνική ιθαγένεια».
Μάλιστα, έβγαλε και ο ίδιος μία ταυτότητα (όπως ανέφερε, τη δική του δεν την είχε πρόχειρη) και την έδειξε στους βουλευτές, καλώντας τους να βγάλουν και τις δικές τους για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.
Όπως διευκρινίστηκε αργότερα, η ταυτότητα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ήταν αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης τη ζήτησε πίσω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ