Σε ποιους «αποστάτες» ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί | Καμμένος: Ανοιχτό ενδεχόμενο αποχώρησης λόγω Σκοπιανού

2
341

Η Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ ανέδειξε τα… υπόγεια ρεύματα που υπήρχαν σε όλα τα κόμματα του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Η χρήση του όρου «Μακεδονία» έφερε στην πρώτη γραμμή του δημόσιου λόγου παλιές πατριωτικές ευαισθησίες, με αποτέλεσμα να ταραχθεί η πολιτική νηνεμία και να κινδυνεύει τα μέγιστα η συνοχή πολλών κομματικών σχηματισμών.

Επιπλέον, δε, η δεύτερη συμφωνία, εκείνη του Eurogroup της 23ης Ιουνίου, προσέθεσε επιχειρήματα στη«φαρέτρα» εκείνων που για διάφορους λόγους αντιπολιτεύονται την παρούσα κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ, εταίρος της κυβέρνησης, λόγω παλαιοτέρων δεσμεύσεων περί «μη χρήσεως του όρου “Μακεδονία” κι επ’ουδενί λόγω», έγιναν αυτομάτως πολιτικός στόχος. Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη, η παραίτηση της εκπροσώπου Τύπου Μανταλένας Παπαδοπούλου καθώς και οι παραιτήσεις κομματικών στελεχών ανά την επικράτεια, σε απόλυτη συγχορδία με δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, ενέπνευσαν πολλά σενάρια περί αναμενόμενων κι άλλων ανεξαρτητοποιήσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα στερούσαν τη δεδηλωμένη από την κυβέρνηση και αναπόφευκτα θα οδηγούσαν στη μοιραία πτώση της…

Τα ως άνω αναφερθέντα –επειδή τυγχάνουν να συμβαίνουν ή να συμβούν κατά τον, μοιραίο στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, μήνα Ιούλιο–, εξάπτουν πολλών τη φαντασία και διερωτώνται αν κατά τον μήνα Ιούλιο θα συμβεί μια νέα μεταπολίτευση ή θα επαναληφθεί, έστω και σαν φάρσα, μια νέα «αποστασία», όπως αρέσκονται να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, ο Αλέξης Τσίπρας και κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν μετά περισσής σαφήνειας και πεποιθήσεως πως «η κυβέρνηση δεν πέφτει, το αντίθετο, θα ενδυναμωθεί».

Ο τριπλός στόχος

Σε αντίθεση με τη συνεχώς και σκληρώς επιτιθέμενη αντιπολίτευση, στο Μαξίμου θεωρούν πολιτικές επιτυχίες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού τις δύο συμφωνίες και επιπλέον κρίνουν πως, με αυτές εφαλτήριο, θα πετύχουν τους τρεις πολιτικούς στόχους:

α) Συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, άρα και κάλυψη της όποιας δημοσκοπικής διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία.

β) Γέφυρα με το ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές.

γ) Δημιουργία προβλημάτων στη ΝΔ με την ενθάρρυνση αποσχιστικών τάσεων, τόσο από τα δεξιά όσο κι από τα αριστερά της «γαλάζιας» παράταξης.

Μάλιστα,ευελπιστούν πως με την επίτευξη των ως άνω στόχων διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί… Οι καλά γνωρίζοντες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου ορκίζονται πως Τσίπρας και Καμμένοςέχουν δώσει τα χέρια ότι δεν θα προδώσει ο ένας τον άλλον με πτώση της κυβέρνησης. Ή, κατ’άλλους,η κυβέρνηση θα πέσει όταν οι δύο αρχηγοί το αποφασίσουν. Κατά τους μεν και τους δε, έτσι ερμηνεύεται η φράση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο στην κοινή πανηγυρική συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων στο Ζάππειο: «Πάνο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε μαζί».

Συνταγματική αναθεώρηση

Η κυβέρνηση προτίθεται να ρίξει στο τραπέζι τη συνταγματική αναθεώρηση, διά της οποίας στοχεύει να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής.Ο πρωθυπουργός εξομολογείται σε συνομιλητές του πως, όπως με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ήρθαν πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ –Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης, Σπύρος Δανέλλης–, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα έρθουν κι άλλα στελέχη από τον ίδιο όμορο χώρο με τον συνταγματικά δρομολογούμενο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.

Η στόχευση του κ. Τσίπρα είναι κατεξοχήν πολιτική: Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ταχθεί κατά του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, αυτόματα με τη συγκεκριμένη κίνηση, που θα παρουσιαστεί ως έχουσα κατεξοχήν «προοδευτικό πρόσημο», ο πρωθυπουργός θα ασκήσει εκ των πραγμάτων πίεση όχι απλά και μόνον προς το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της «γαλάζιας» παράταξης, που συμμερίζεται την εν λόγω αλλαγή.

Προς τούτο, ο πρωθυπουργός προτίθεται να «ανοίξει» τη συζήτηση για την αναθεώρηση τον μήνα Ιούλιο. Επιπλέον, πάντα τα ανωτέρω «δένουν και συσπειρώνουν την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Εφεδρείες της δεδηλωμένης

Κορυφαίοι υπουργοί εκμυστηρεύονται με απόλυτη σαφήνεια πως Οι ΑΝΕΛ δεν θα «ρίξουν» την κυβέρνηση, καθώς η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ο δρομολογούμενος διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος τους προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουν την κοινωνική τους βάση που δυσαρέστησαν, επειδή δεν ψήφισαν την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λόγω της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ…Πέραν, όμως, όλων αυτών των επισήμως εκτιμωμένων, καλό είναι –όπως χαρακτηριστικά λέει παλαιό στέλεχος της Αριστεράς και νυν κοινοβουλευτικός– να είναι και τα «σκυλιά δεμένα για παν ενδεχόμενο!».

Τη διαγραφή του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου –εξαιτίας της θετικής ψήφου που έδωσε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης– ακολούθησε η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη, με αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία να προσμετρά 152 βουλευτές. Αμέσως διέρρευσε κυβερνητικό nonpaper με καταγγελίες για «σχέδιο νέας αποστασίας», το οποίο, όπως αναφέρεται, «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη». Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προχώρησε κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων».

Μαζί με τις καταγγελίες για «αποστασίες» και «σχέδια πολιτικής ανωμαλίας», άρχισαν και οι υπολογισμοί για αναπλήρωση των ενδεχομένως σε επόμενο στάδιο «αποστατών». Η περίπτωση της προ καιρού προσχωρήσασας στην κυβερνητική πλειοψηφία, πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, εκτιμήθηκε δεόντως κι αυτόματα άνοιξε η όρεξη για «μεταγραφές».

Σύμφωνα με σενάριο που διακινείται στις πιθανές χρυσές «εφεδρείες», υπολογίζονται βουλευτές που βλέπουν με καλό μάτι την προσχώρησή τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Σπύρος Δανέλλης . Σε αυτό το σενάριο εντάσσεται και η πιθανή ένταξη του Αναστάσιου Μεγαλομύστακα, που προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων. Επίμονες φήμες θέλουν επόμενη μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν του Γιώργου Κατσιαντώνη, επίσης της Ένωσης Κεντρώων. Ένα άλλο σενάριο θα ήθελε την Κατερίνα Παπακώστα να μετακινείται προς τους ΑΝΕΛ, ενώ δεν αποκλείουν και τη, χωρίς ένταξη στο κυβερνών κόμμα, στήριξη της κυβέρνησης από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.

Βουλευτές της πλειοψηφίας, συζητώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, κάνουν λόγο για τον μαγικό αριθμό 8, με τον οποίο, ακόμα και στην ακραία περίπτωση ομαδικής αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει πάλι πλειοψηφία 153 βουλευτών. Οι ίδιο συνομιλητές θεωρούν ως «δεδομένους» 5 + 3 βουλευτές, οι οποίοι είτε είναι χωρίς κομματική στέγη–ανήκουν στην πτέρυγα των ανεξαρτήτων– είτε προέρχονται από το Ποτάμι.

Πέραν όλων αυτών των αριθμητικών υπολογισμών, γίνονται και οι πολιτικοί υπολογισμοί, σύμφωνα με τους οποίους κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να υπάρξει από την παρούσα Βουλή με συνεργασία του όμορου ΚΙΝΑΛ, είτε στο σύνολό του είτε μετά από διάσπαση…

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση λόγω Σκοπιανού άφησε ο Πάνος Καμμένος

«Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ», αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Eurokinissi

H θέση των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, λέγοντας πως, με δεδομένο ότι «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε ως το ”αναγκαίο καλό” όταν και αν έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε».

Ο κ. Καμμένος αφού υποστήριξε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ, πρόσθεσε ότι στόχος της συγκυβέρνησης ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και ότι η επίτευξη αμφότερων των στόχων έχει δρομολογηθεί, καθώς η έξοδος από τα μνημόνια πήρε την έγκριση του Eurogroup και στις 21 Αυγούστου θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση ότι η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «ηλίθιους» που αποφάσισαν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ στο «ατσάλινο σημείο» τους που είναι τα εθνικά θέματα, λέγοντας «τολμούν να μιλούν για εμάς εκείνοι που έχουν γονατίσει σε όλα τα εθνικά θέματα, στο Κυπριακό με το Σχέδιο Ανάν, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτοί που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας με σύνθετη ονομασία εδώ και δεκάδες χρόνια και το ομολογούν δημόσια παριστάνοντας τους μακεδονομάχους».

Τόνισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη για μη παράδοση του όρου «Μακεδονία» ποτέ και σε κανέναν.

Μιλώντας για τους αντιπάλους των ΑΝΕΛ είπε: «Συμπορεύτηκαν με τα ακροδεξιά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, τους απογόνους εκείνων που παρέδωσαν την Κύπρο στα χέρια των Τούρκων, συμπορεύτηκαν με τους παρακρατικούς και τόλμησαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τη δική μας θέση με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί ήταν η τελευταία τους επιλογή».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη δοκιμασία που υφίστανται οι ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα, υπό το βάρος «απειλών και εκφοβισμού» σημειώνοντας ότι «κάποιοι δεν άντεξαν, δεν τους συγχωρώ όλους, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να αντέξουν».

«Αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τούς καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω ”κρατηθείτε μακριά” υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποστασιοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».

Είπε ότι ήταν ξεκάθαρος ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου, ενώ έκανε αναφορά στον Δημήτρη Καμμένο λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει την θέση του βουλευτή για να «γίνει καλός υπάλληλος κάποιων συμφερόντων. Καλοτάξιδος να ’ναι».

Ως προς την περίπτωση του Γιώργου Λαζαρίδη, είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι δέχθηκε πόλεμο. Μας είπε στην ΚΟ ότι απειλείται όπως και τα παιδιά του και ότι τον κάλεσαν με άλλο υπουργό σε διαμέρισμα στην Λ. Αλεξάνδρας κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Δημήτρη Καμμένου για να ”τα βρουν”. Το είπε στην ΚΟ πριν φύγει».

«Το βράδυ πριν παραιτηθεί και ενώ είχε συμφωνήσει και αυτός και ο Δ. Καμμένος στην ΚΟ για τη στάση που θα κρατήσουμε, είχε έλθει σπίτι μου και του είπα ”μην καταθέσεις ακόμα την παραίτησή σου, έλα να συζητήσουμε. Ήλθε παρουσία όλων μας και είπε ότι αυτό που ζητά είναι αυτό που και εμείς ζητούμε: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πει ότι το θέμα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας (των Πρεσπών) θα έλθει με 180 (βουλευτές) ή ότι δεν το αποκλείει» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θέση των ΑΝΕΛ είναι πως ούτε ψηφίζουν την Συμφωνία, αλλά ούτε και θα ανεχτούν να ψηφιστεί και το πρώτο στάδιο είναι ότι ζητούν «180 βουλευτές», «να περάσει δηλαδή με πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής και σε αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε διευκρινιστική δήλωση και κάλυψε τον κ. Λαζαρίδη, την επόμενη μέρα και πριν υποβάλλει την παραίτησή του».

Πρόσθεσε ότι πρόθεση, κατόπιν συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ήταν ο ορισμός του κ. Λαζαρίδη ως εισηγητή λέγοντας ξεκάθαρα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να έλθει κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή συμμετέχοντας εμείς στην κυβέρνηση».

«Τι μεγαλύτερη απόφαση μπορεί να πάρει κάποιος όταν λέει ότι αν είναι να έλθει στη Βουλή αυτό το σχέδιο συμφωνίας, επειδή ξέραμε ότι ο Μητσοτάκης άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα και μπορεί να ψηφίσει, εμείς θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι ο κ. Λαζαρίδης «πήρε αυτό το χαρτί στα χέρια του», προκειμένου να το εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι την επομένη το πρωί ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε την ανεξαρτητοποίησή του με τη λογική «της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους 180 βουλευτές που έχει ανατραπεί».

Υπογράμμισε ότι ο κ. Λαζαρίδης «θα φέρει την έδρα πίσω θέλει-δεν θέλει. Δεν ανήκει ούτε σε εκείνον, ούτε στους εκβιαστές του, αλλά ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναγνώριση της ΑΟΖ αρχίζοντας από την Αλβανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ και προχωρώντας «και όχι μόνο την ανακήρυξη της ΑΟΖ αλλά και στην επέκταση στα 12 μίλια εκεί που μπορούμε να το κάνουμε άνετα».

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι θα μειωθούν οι φόροι, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι θα παρατείνεται διαρκώς ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι στις επόμενες εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι ακόμα πιο ισχυροί.

Γεννηματά: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, η Φώφη Γεννηματά έκανε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νέα αποχώρηση σε ΑΝΕΛ. Γιατί παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Καμμένου

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ένα από τα ιδρυτικά μέλη των ΑΝΕΛ, Αθανάσιος Μπλέτσος

 

Mε ανακοίνωση του ο Αθανάσιος Μπέλτσος, επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Καμμένου ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση του:

«Τα όνειρα δεν έχουν αρχή και τέλος. Τα ταξίδια έχουν. Θα συνεχίσω να ονειρεύομαι , γιατί είμαι η ψυχή του Ανεξάρτητου Έλληνα.Όμως το ταξίδι που ξεκίνησε με όνειρα και πίστη για μένα τελειώνει εδώ , πριν το όνειρο μετατραπεί σε εφιάλτη.

Όταν έγραφα την Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έκανα υπολογισμούς , κατέθετα ψυχή . Όπως ψυχή κατέθεσα 7 χρόνια χωρίς υστεροβουλία και χωρίς να κρύβομαι στα δύσκολα. Πήρα πάνω μου ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν και υπέμεινα ανήθικες συμπεριφορές εις βάρος μου.

Ήρθε όμως η ώρα με πόνο ψυχής να κλείσω μια πόρτα , που ήδη αυτοί που οδήγησαν το κίνημα σε διαλυτικά φαινόμενα μου είχαν προ πολλού κλείσει. Η απόκλιση από τις αρχές μας δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα αυτιά μου στην φωνή της συνείδησης. Η εξουσία για μένα δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός αλλά βήμα υπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου , της εθνικής προσπάθειας και της προάσπισης ιδεών και αρχών.

Το αυθεντικό διακύβευμα του Διστόμου παραμένει ζωντανό και αναλλοίωτο στις καρδιές μας και ελπίδα για το αύριο. Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους αγνούς συναγωνιστές για όσα ζήσαμε και που σημάδεψαν για πάντα την ζωή μου.

ΥΓ1. Δεν θα με δείτε να τροφοδοτώ την αντιπαράθεση πολιτικών στρατοπέδων και συμφερόντων αλλά σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες , όπως άλλωστε πάντοτε έπραξα. Το θέατρο σκιών δεν μου ταιριάζει.

ΥΓ2. Στην μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα που πρόσφατα έχασα και που θα είναι σήμερα πιο υπερήφανος για την σπορά του.

ΥΓ3. Θα μπορούσα πολλά να πω, προτιμώ λίγα λόγια αξιοπρεπή και κρυστάλλινα. Περιμένω μια ακόμη εκστρατεία λάσπης για σενάρια εξαγοράς μου, αλλά να ξέρουν ότι αυτή τη φορά δεν θα σιωπήσω.

Μπέλτσος Αθανάσιος
Ένας αληθινός Ανεξάρτητος Έλληνας και ένας συνεπής πατριώτης
Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ , εκ των συντακτών της Ιδρυτικής Διακήρυξης
τ. Αναπληρωτής Γραμματέας Κινήματος και Γραμματέας Οργανωτικού , μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής και υπεύθυνος εκλογικού αγώνα.
1ος εκλεγμένος στα 2 Συνέδρια του κινήματος 2013 και 2016 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου,
Πολιτευτής Β. Αθηνών (2012) και Ν. Ηλείας (2015).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σας ευχαριστώ κ. Κιάρη που δημοσιεύετε τα άρθρα των εφημερίδων μου. Όλοι μαζί να τους ρίξουμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ