Απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας για την επιδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων

3
222

Θέμα: «Απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας για την επιδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων»

 

Οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συνεχίζουν να λειτουργούν και να απασχολούν εργαζόμενους και κατά την περίοδο περιορισμού ή αναστολής της δραστηριότητας τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Εργασίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου και ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε τον κ. Σαντορινιό ότι πλέον οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων απλουστεύτηκαν με τη ψήφιση  του άρθρου 55 του Ν. 4430/2016 για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, στο εξής θα χρειάζεται η έκδοση μίας μόνο υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των δικαιούχων της επιχορήγησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαιτείτο ξεχωριστή υπουργική απόφαση για κάθε αίτημα επιχορήγησης που υπέβαλε η κάθε επιχείρηση. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνεται η διαδικασία, καθώς οι επιχειρήσεις δικαιούχοι  συγκεντρώνονται από τον ΟΑΕΔ σε ενιαίο πίνακα και λαμβάνουν την επιχορήγηση  με την έκδοση μιας και μόνο υπουργικής απόφασης.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 27.000.000 Ευρώ ΔΑΝΕΙΟ πήρε το 2010 ο ΣφΥΡΙΖΑ με υποθήκη την κρατική επιχορήγηση 2015-2018 και παραδάκι από OFFSHORE της AYΓΗΣ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ… Ο κακόμοιρος ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ του ΣφΥΡΙΖΑ με 7.128 Ε μισθό στον νόμο ΚΑΤΣΕΛΗ για την βίλα του, λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείου… ΚΑΙ ο φτωχός ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ με άτοκα δάνεια από την βουλή κλείνει μαύρες τρύπες στις τράπεζες… Και όμως αυτά τα βολεμένα ανθρωπάκια που με τις έξτρα απολαβές επιτροπών εισπράττουν πάνω από 90.000€ τον χρόνο τα περισσότερα αφορολόγητα, με διορισμούς συγγενών και φίλων τους σαν μετακλητούς υπαλλήλους που πληρώνει η βουλή ΨΉΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ στα 8.450€,ΤΟΝ ΝΈΟ ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ 24 % ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ,ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ,ΦΟΡΟ+ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που ξεπερνά το 68% και τα ονομάζουν όλα αυτά ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ… ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ με ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ…

  • Κατηγορούν οι ΨΕΥΤΕΣ-ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ τα παλιά κόμματα για θαλασσοδάνεια, τα ίδια έκαναν και επιπλέον είχαν ΜΑΥΡΑ από OFFSHORE της ΑΥΓΗΣ..

   Θα μάθουμε επιτέλους ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της OFFSHORE της ΑΥΓΗΣ με τα εκατομμύρια ΜΑΥΡΟ παραδάκι από την Βενεζουέλα του Νικόλα Μαδούρο που πέρναγε στα ταμεία του κόμματος…

 2. Αριστεροί του κ@λου, της ψευτιάς και του λαϊκισμού, προσπαθούν να αντέξουν λίγο ακόμα για να λαδώσουν το αντεράκι τους οι λιγούρηδες..

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…. Εάν αυτοί οι ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ είναι αριστεροί εγώ είμαι αστροναύτης…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ