ΒΙΝΤΕΟ: Ηλίας Καματερός («Αταίριαστοι» ΣΚΑΪ με Κικίλια): Ικανοποίηση για Σκοπιανό | Σταματούν οι αλυτρωτικές αναφορές και τίθεται η συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων

17
671

Ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και ο Χρήστο Κούτρα. Ενδιαφερόμαστε να κλείσει η συμφωνία, τόνισε χαρακτηριστικά γιατί αναβαθμίζουμε το ρόλο της χώρας μας η οποία μπορεί να παίξει έναν ηγετικό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων.

«Αν κλείσει τελικά η συμφωνία, η οποία κινείται στην κατεύθυνση των στόχων μας, κλείνουμε εκκρεμότητες και ζητήματα που υπήρχαν, με αμοιβαίους συμβιβασμούς. Πετυχαίνουμε από ότι φαίνεται γεωγραφικό προσδιορισμό, σταματούν οι αλυτρωτικές αναφορές και τίθεται η συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων, κάτι που δεν συζητιόταν πριν. Το θέμα της γλώσσας δεν έχει μπει όλο αυτό το διάστημα γιατί έχει κατοχυρωθεί από το 1977».

Ο Ηλίας Καματερός, κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι με τακτικισμούς προσπαθεί να ισορροπήσει γιατί βλέπει ότι η συμφωνία πάει να κλείσει και η ίδια δεν έχει ούτε γραμμή, ούτε θέση στο θέμα του Σκοπιανού. Δεν ακολουθεί καν την εθνική γραμμή που χάραξε το 2008 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος έβαλε βέτο στο ΝΑΤΟ και μιλούσε για γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση που έβαλε η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Επίσης στις αιτιάσεις του κ. Κικίλια, υπεύθυνου τομεάρχη της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα ότι δήθεν στο Ν/Σ που συζητείται στην βουλή, προβλέπονται μειώσεις στις συντάξεις, ο βουλευτής απάντησε «Κανένα υφεσιακό μέτρο δεν έχει αυτό το Ν/Σ . Καμία περικοπή σύνταξης δεν υφίσταται. Οι μειώσεις που προβλέπονται για το 2019 στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο, είναι αυτές που ήδη έχουν ψηφιστεί στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά είναι για το μέλλον κι ακόμα αν γίνουν, είναι περισσότερες οι παροχές που προβλέπει σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνική πολιτική.

Τη συνέντευξη του Ηλία Καματερού μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο 0:59: 53

ΕΔΩ: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65866

Γραφείο Τύπου

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΛΠ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα. Ενός αμερικανικού κυκλώνα, ο οποίος στην κυριολεξία σαρώνει τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κράτη, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδιασμών. Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ιμπεριαλιστών, θα γίνουν αλλαγές συνόρων.Η Ελλάδα στο σημείο αυτό κινδυνεύει θανάσιμα. Κάποιοι έχουν ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα εθνικά της θέματα, για να την αναγκάσουν σε αυτοακρωτηριασμό.Αιγαιο,Κρητη Θράκη, Κύπρος,Μακεδονια και Ήπειρος είναι ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα σύρουν την Ελλάδα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, που θα θυμίζει χειρουργείο. Θα την αναγκάσουν να θυσιάσει κάτι σημαντικό, για να σώσει υποτίθεται τα υπόλοιπα. Όμως, το χειρότερο είναι πως όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί με τη συνεργασία των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών. Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι «Έλληνες», για να κάνουν εκ του ασφαλούς μεγάλες πολιτικές καριέρες, έχουν προσυμφωνήσει να εξυπηρετήσουν τους ολέθριους αυτούς σχεδιασμούς.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

    Εκτός από τον «ξενοδόχο» ελληνικό λαό, τρεις άνθρωποι της πολιτικής έχουν αυτή την στιγμή –ως εκ της θέσεώς τους- την δυνατότητα να αποτρέψουν την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας!

    Πρώτος ο «ανεύθυνος άρχων» Πάκης Παυλόπουλος. Ο οποίος, έχει την δυνατότητα να παραιτηθεί και να προκληθούν άμεσα εκλογές! Έτσι, θα χάσει μεν τους παχυλούς μισθούς ενός χρόνου και βάλε που υπολείπεται μέχρι το τέλος της προεδρίας του, αλλά θα κερδίσει μια θέση στο Πάνθεον της Ιστορίας! Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κάνει αυτό που πρέπει; Ούτε μία, αν κρίνουμε από το πολιτικό παρελθόν και παρόν του, αλλά κι από τις εικόνες που βγήκαν προς τα έξω από την χθεσινή του συνάντηση με τον αρχιπροδότη Τσίπρα. Είχε ένα χαμόγελο ευτυχίας μέχρι τ’ αυτιά!Ο δεύτερος είναι ο Καμμένος. Ο οποίος μπορεί πανεύκολα να ρίξει την κυβέρνηση και εκτός από το όνομα της Μακεδονίας μας να σώσει και το πολιτικό του σαρκίο! Φυσικά και δεν θα το κάνει, γιατί είναι και ο ίδιος στο κόλπο της μεγάλης προδοσίας, και μάλιστα με ειδικό ρόλο – να παριστάνει τον εκ του ασφαλούς… διαφωνούντα!

  3. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

    Ο τρίτος είναι ο Κούλης. Που μπορεί να βγει και να δεσμευθεί, ενώπιον Θεού και λαού, ότι ως αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, δεν θα σεβαστεί και δεν θα εφαρμόσει οποιαδήποτε συμφωνία υπογράψουν οι Τσιπροκαμμένοι. Από την στιγμή που θα το κάνει, παγώνουν όλα! Όμως, ούτε αυτός πρόκειται να σώσει το όνομα της Μακεδονίας μας, γιατί στην ουσία συμφωνεί με την προδοσία, αλλά παριστάνει τον διαφωνούντα για προφανείς λόγους πολιτικού κόστους!Συμπέρασμα: Και οι τρεις προαναφερόμενοι μπορούν, αλλά δεν θέλουν! Και μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποτρέψει την προδοσία και να σαρώσει τους προδότες! Τώρα είναι η ώρα του και ελπίζουμε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων!
    (ΥΓ): Κάτω η συγκυβέρνηση των προδοτών! Ή τώρα ή ποτέ!https://ethnikismos.net/2018/06/13/αυτοι-οι-τρεισ-μπορουν-να-αποτρεψουν-ε-2/

  4. Βροχή συγχαρητηρίων για την προδοσία τους, δέχονται οι Τσίπρας-Καμμένος. Ιδού:
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και (σ.σ. τον ομόλογό του της πΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ και χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού. Αυτή η επίλυση θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία. Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Χαιρετίζουμε επίσης την αφοσίωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για τις συνεχείς προσπάθειές που κατέβαλε επί δύο δεκαετίες και πλέον για να τερματιστεί αυτή η διένεξη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, όπως ζήτησαν οι δύο χώρες».
    Έλληνες, αντισταθείτε! Κάτω η αμερικανόδουλη – γερμανόδουλη συγκυβέρνηση των προδοτών!

  5. Ηλία μόλις έρθεις πέρνα μια βόλτα από την αγορά, να σου δώσουμε τα συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία… Άξιος Τσολάκογλου…

  6. «η Θεσσαλονικη ειναι το υποδουλωμενο λιμανι μας» ?
    70 χρονια … αυτο ακριβως λενε και διδασκουν. Ο παππους τι θα λεει στα εγγονια ? Ο Μεγας Αλεξανδρος δεν
    ηταν προγονος τους ?Το θεμα με τον απαλοιφη του αλυτρωτισμου των σκοπιανων ειναι κατι που θα φαμε ΧΟΝΤΡΑ τα μουτρα μας.
    Ας παψει ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ σαν να μοιραζει καθρεφτακια στους Ιθαγενεις ο ΣΥΡΙΖΑ

  7. Δηλώσεις Ζάεφ :

    Δικαίωση της Μακεδονίας της Μακεδονικής γλώσσας του κάθε Μακεδόνα και Μακεδόνησσας που επιτέλους αναγνωρίζονται από το Ελληνικό κράτος. ..

    https://www.protothema.gr/politics/…-kurillo-kai-methodio-kai-ston-gotse-deltsef/

  8. Ηλια Καματερε λυπάμαι για σενα γιατι για μια καρεκλα της βουλης ξεπουλησες ολα τα πιστευω σου…απο αριστερος εγίνες μνημονιακος ….Ας ειχες την ευθιξια να παραιτηθεις αλλα που να αφησουμε την καρεκλα ειναι γλυκια!!!!Μονο μην ερθεις στα κεφενεια και μας βρεις οταν ερθει η ωρα των εκλογων…οι υποσχεσεις και τα θα δεν θα πιάσουν.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

  9. ΗΛΙΑΚΙ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ?ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕΣ Η ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ?

  10. ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΝΤΕ ΛΟΥΦΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ