Η αποκάλυψη της “Real News” για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών (που σκέφτεται ο Τσίπρας)

0
861

«Κλείδωσαν» οι εκλογές – Δείτε πότε στήνει κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας

«Κλείδωσαν» οι εκλογές - Δείτε πότε στήνει κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Πρόωρες Εκλογές | Ειδήσεις:  Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές έχουν «φουντώσει» για τα καλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε πληθώρα εισηγήσεων για το θέμα αυτό – Πόσο ακριβείς είναι οι ημερομηνίες που ακούγονται –  Πότε θα στήσει κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας; Το Newsbomb.gr αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Πολιτική «ρελάνς» επιδιώκει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  στο θέμα των εκλογών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σάββατο (21/04/2018) σχετικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο κ. Τσίπρας πρότεινε να γίνουν οι εθνικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, φαίνεται πως ελήφθη σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας για τις πολιτικές των συμμαχιών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019.

Πώς κατέληξε, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την ημερομηνία; Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως η σύμπτωση βουλευτικών – αυτοδιοικητικών εκλογών δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπως ανέφερε ο ίδιος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα δεν θα σημειώσει ένα κακό σκορ σε μια τέτοια προοπτική, ενώ η ΝΔ, αντίθετα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο της «χαλαρής ψήφου» και την κόπωση, γεγονός που θα της επιφέρει σοβαρό πλήγμα.

Στο επιχείρημα αυτό, ο κ. Τσίπρας φέρεται να υπογράμμισε προς τα στελέχη του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019. Ένα τέτοιο κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, το οποίο θα απέχει κατά πολύ από την εικόνα της δημοσκοπικής υπεροχής και τα σενάρια αυτοδυναμίας, θα μπορούσε να προκαλέσει απογοήτευση και να οδηγήσει σε αποσυσπείρωση τη βάση της.

Σε μια ακόμη σημαντική αποκάλυψη προχωρεί η “Real News” αυτής της Κυριακής. Η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου αποκαλύπτει ότι, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου του 2019, ώστε να στήσει τριπλές κάλπες, μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τη σχετική συζήτηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η θεματολογία της “Real News”.

Πηγή: real.gr

 

 

Με τίτλο: «Εκλογές 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις δημοτικές», κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή η Realnews.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Τι αποκάλυψε o Αλ. Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια του.

– Γιατί απέρριψε ο πρωθυπουργός τα δύο άλλα σενάρια που του προτάθηκαν από στελέχη του κόμματος και γιατί έσπευσε λίγες ημέρες μετά ο Πάνος Σκουρλέτης να ανακοινώσει τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Διεργασίες για έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Συζητήσεις Γιούνκερ – Λαγκάρντ για εξαγορά του δανείου των 11 δισ. € από τον ESM.

– 2.000 Τούρκοι μπήκαν στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο.

– «Βράζει» το Πεντάγωνο. Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» για τις φρεγάτες. Υποψίες για διαρροές από το πολιτικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

– Σκάνδαλο UNICEF. «Αυτά δεν έχουν γίνει ούτε στην Αφρική», δηλώνουν στην «R» κορυφαία στελέχη της οργάνωσης.

– Ρύθμιση – «ανάσα». Διαγράφη χρεών για 150.000 ασφαλισμένους.

– «Αν μου το έλεγε, θα τη βοηθούσα» λέει στην «R» η μητέρα της 22χρονης που κατηγορείται για παιδοκτονία. «Αδιανόητη η πράξη της κόρης μου, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της».

– Τραγωδία στην Κύπρο. Ολα όσα είπε ο 15χρονος γιος των θυμάτων για το διπλό φονικό.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Η Λένα ντύνεται νύφη! Η Λ. Παπαληγούρα μιλά πρώτη φορά για τον γάμο της. Η ταλαντούχα ηθοποιός ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Ακη Πάντο, με κουμπάρους την Ιωάννα Παππά και τον σύντροφό της Κώστα, που είναι αδελφός του γαμπρού!

– Χώρισαν οριστικά, αλλά συγκατοικούν. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Πάνος Βλάχος δεν είναι πια ζευγάρι, συνεχίζουν όμως να μοιράζονται το ίδιο λοφτ στο Λος Αντζελες.

– Καινούργιος έρωτας. Η Κατερίνα Καινούργιου βρίσκεται στην αρχή μιας νέας σχέσης και την κρατά μακριά από τα φλας, ενώ διαψεύδει στον φιλικό της κύκλο τις φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον Γιώργο Μπιθαρά.

– «Η ζωή μου έχει χαρούμενα χρώματα». Η Ράνια Θρασκιά, μετά το τέλος του γάμου της με τον Ανδρέα Φωτόπουλο, αποκαλύπτει όσα «φωτίζουν» τη ζωή της.

– Θα… παίξει μπάλα στην Αμερική. Ο γιος του Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης, φεύγει για σπουδές στις ΗΠΑ, με τον Ολυμπιακό πάντα στην καρδιά του.

– Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Περιμένουμε τον μπέμπη μας». Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα γίνει δεύτερη φορά μπαμπάς από τη Βάσω Τρέμκατζη.

– Αγγελίνα Ματαλιωτάκη: «Γνώρισα την οικογένεια του Αλέξανδρου». Η καλλονή είναι ζευγάρι με τον εφοπλιστή Αλ. Τσαβλίρη και ευτυχεί στο πλευρό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ