ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να καλύψει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος για το λιμάνι (Ο Δήμος να διαθέσει αλλού τα χρήματα του ΛΤ)

11
481

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να καλύψει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος για το λιμάνι.

Ο Δήμος πρέπει αλλού να διαθέσει τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου.

Ευτυχώς ο κ. Δήμαρχος Κω άλλαξε άποψη και κατάλαβε ότι πρέπει να γίνουν προσωρινές επεμβάσεις στο εσωτερικό λιμάνι της Κω για να λειτουργήσει το καλοκαίρι, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει και που πρότεινα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/03/2018), δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, αφού ξέραμε από την αρχή ότι δεν ήταν δυνατόν το έργο να έχει τελειώσει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αυτό επίσης πρότειναν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν στο ΔΣ και είναι απαίτηση των επαγγελματιών και των πολιτών.

Προσπάθησε όμως ο κ. Δήμαρχος να δικαιολογήσει αυτή τη θετική του στροφή με την δήθεν ανάθεση στον Δήμο της εκτέλεσης του έργου. Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια για κάποια πράγματα, τόνισε ο Ηλίας Καματερός.

Άλλοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους, καταγγέλλοντες τους πάντες και τα πάντα, και καταφεύγουν σε μικροπολιτικές τακτικές προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση, τον βουλευτή, τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό γίνεται σε βάρος των τοπικών προβλημάτων.

Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους και από την περίοδο του σεισμού και μετά που ο κ. Δήμαρχος μας αποδέχεται τουλάχιστον σαν συνομιλητές, δεν έχουμε κατηγορήσει ποτέ τον Δήμο για ανικανότητα, αδράνεια ή καθυστέρηση.

Αντίθετα προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως κάναμε με την έγκριση των μελετών για τα σχολεία (δικαιολογήσαμε και την καθυστέρηση των μελετών), με την ένταξη και των 5 προτάσεων του Δήμου ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, την παραχώρηση των πέντε ακινήτων στον Δήμο, την διαχείριση των παραλιών κ.α.

Από την άλλη μεριά ο κ. Δήμαρχος καθημερινά προσπαθεί να στρέψει τους πολίτες ενάντια στην κυβέρνηση, πολλές φορές μεταθέτοντας και τις ευθύνες του.

Κι αυτό βέβαια είναι δικαίωμα του σε ένα βαθμό, γιατί υπάρχουν ζητήματα που για να λυθούν πρέπει να συνεργαστείς με τα υπουργεία. Έστω κι αν χρειαστεί να συγκρουστείς. Κάτι που κάνουμε κι εμείς.

Δεν μπορούν όμως να μένουν αναπάντητες οι ανακρίβειες και η άδικη μετάθεση ευθυνών. Θα απαντήσουμε με στοιχεία. Κι αυτό βέβαια δεν θα μας εμποδίζει πάντα να επιδιώκουμε την συνεργασία με τους Δημάρχους και συνολικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση προβλημάτων του τόπου μας.

Όσον λοιπόν αφορά στο λιμάνι της Κω η πραγματικότητα έχει ως εξής:

1. Το έργο αποκατάστασης του λιμανιού το ανέλαβε το Υπουργείο γιατί είναι μεγάλο (έτσι προβλέπεται από την νομοθεσία) και πέραν αυτού το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση σε μηχανικούς ούτε για την προκήρυξη των μελετών, ούτε για την προκήρυξη και την επίβλεψη του έργου.

2. Η προγραμματική σύμβαση που ανέφερε ο κ. Σπίρτζης στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ρόδο, σαν απάντηση στην πρόταση του κ. Δημάρχου αφορά στην περίπτωση που ο Δήμος, όπως πρότεινε ο κ. Δήμαρχος, θα συμβάλλει οικονομικά και όχι στην εκτέλεση του έργου από τον Δήμο.

Παρεμπιπτόντως, θα πρότεινα στον κ. Δήμαρχο, αφού έχει 4 εκατομμύρια ευρώ το Λιμενικό Ταμείο, να τα διαθέσει στην βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού (Μαστιχάρι, Καρδάμαινα, Κέφαλο, πολεμική προβλήτα) και να διεκδικήσει όλη την χρηματοδότηση για το λιμάνι από την κυβέρνηση. Αυτό προσπαθούμε εμείς και είμαστε συνεννόηση με τους κ. Σπίρτζη και Χαρίτση για το θέμα αυτό.

Έχουν δεσμευτεί 8 εκατομμύρια ευρώ και χρειαζόμαστε 29 συνολικά (μαζί με την μελέτη). Φυσικά θα υπάρχουν εκπτώσεις κατά την διαδικασία των προσφορών.

Και δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση λόγω έλλειψης χρημάτων. ΟΛΑ προχωρούν κανονικά.

3. Οι μελέτες δεν καθυστέρησαν. Έγιναν σε χρόνο ρεκόρ (6 μήνες). Είναι μελέτες σύνθετες και προηγούνται άλλες μελέτες, όπως π.χ. γεωλογικές, πριν ολοκληρωθούν.

4. Όταν ανέφερε ο κ. Σπίρτζης ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη τον Μάιο, εννοούσε την μελέτη του κτιρίου, γιατί η κύρια μελέτη έχει παραδοθεί από τις 10/03 και μάλιστα το Λιμενικό Ταμείο έχει γνωμοδοτήσει θετικά.

5. Για τις όποιες επεκτάσεις πρέπει να γίνουν στο λιμάνι, όσες συσκέψεις και να κάνουμε (που πάντα βέβαια είναι χρήσιμες) δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν το Λιμενικό Ταμείο, δεν προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης masterplan.

Αυτό τονίστηκε από το Υπουργείο στον κ. Δήμαρχο στην από κοινού επίσκεψη μας όταν παρουσίασε το σκίτσο με την πρότασή του.

Και μάλιστα η μελέτη masterplan πρέπει να προτείνει υποχρεωτικά εναλλακτικές λύσεις.

Συμπερασματικά:

α) Θα έπρεπε ήδη να παρέμβει το Λιμενικό Ταμείο στο εσωτερικό λιμάνι με προσωρινές παρεμβάσεις για την τουριστική περίοδο και οι εργασίες να ξεκινήσουν μετά την λήξη της. Έτσι κι αλλιώς ο προβλεπόμενος χρόνος (για το εσωτερικό λιμάνι) είναι 5 μήνες οπότε θα είναι έτοιμο την επόμενη τουριστική περίοδο.

Έστω και την ύστατη ώρα, είναι θετικό που το δέχθηκε ο κος Δήμαρχος και πρέπει άμεσα να γίνει .

β) Θα προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο να ελέγξει το αντιΣΥΡΙΖΑϊκό μένος του που τις περισσότερες φορές ζημιώνει τον τόπο και να συνεννοείται, πάντα ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση να καλύψει ΟΛΟ το κόστος της αποκατάστασης του λιμανιού.

Γραφείο Τύπου

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΡΙΖΑ. 43 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών λογω σεισμου στην μυτιληνη

  Δείτε εδώ τα δημοσιεύματα για τη Μυτιλήνη:
  http://www.iefimerida.gr/news/363502/i-lesvos-tha-enishythei-me-43-ekat-eyro-gia-tin-apokatastasi-ton-zimion-apo-seismo
  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5476186/mytilhnh-prwto-koydoyni-gia-toys-mathhtes-ths-brisas/
  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/konduli-gia-tis-zhmies-sta-sxoleia-ths-lesvoy-ap-ton-seismo.4971427.html

  ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών λογω σεισμου στην ΚΩ
  λογω ασυνενοητου προβληματικου αναγωγου

  • Άσε τα ψόφια βρε Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, στο τέλος όλα στα τέσσερα τα ψηφίζετε....

   Στα λόγια όλα τα τάζει, πουλά ψέματα και λαϊκισμό, έρχονται εκλογές και άρχισαν οι ανίκανοι να τάζουν, να σκίζουν μνημόνια και να τάζουν της Μιχαλούς στους αγανακτισμένους πιστεύοντας ότι θα τους ξεγελάσουν ξανά. Στον αγύριστο παχύδερμα της γιαλατζί αριστεράς.

  • Πόση μιζέρια και κόμπλεξ.... για να σαμποτάρεις κάθε προσπάθεια των άλλων.

   Μέτριος σε όλα, ακόμα και όταν ξεγέλασαν τα ζωντανά και έκατσαν στην καρέκλα μια ζωή ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος δουλεύει υπόγεια και δεν ενδιαφέρεται για την Κω παρά μόνο για τις υπόγειες πολιτικές του επιλογές.

 2. Στο δήμο Μυτιλήνης, 33.971 ευρώ για αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, της 12ης Ιουνίου 2017

  Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η κατανομή της επιχορήγησης θα γίνει ως εξής:
  Στο δήμο Σαμοθράκης, 95.820 ευρώ για άμεσες βιωτικές ανάγκες και απαιτήσεις αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2017.
  Στο δήμο Μυτιλήνης, 33.971 ευρώ για αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, της 12ης Ιουνίου 2017.
  Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/aytodioikhsh/story/874541/ektakti-epixorigisi-434-017-eyro-se-treis-dimoys-gia-katastrofes-apo-fysika-fainomena#ixzz5C38rwJ2c

 3. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 1.200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΛΙΔΕ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!

  Ανακοινώθηκαν τα έργα που εντάσσονται στο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου», οι φορείς που θα τα υλοποιήσουν, καθώς και το ποσό της χρηματοδότησής τους.
  Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και η «Αποκατάσταση Βαλιδέ Τζαμιού», έργο που θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, με προϋπολογισμό 1.200.000€!Εκεί καταλήγει το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων: σε αποκατάσταση των μνημείων των 400 χρόνων της οθωμανικής κατοχής… Προφανώς, για να ετοιμαστεί ο ελληνικός λαός για την νέα κατοχή που ετοιμάζουν από κοινού Τούρκοι Πασάδες και εγχώριοι προδότες!

 4. ΗΛΙΑ σε συνεργασια με τον δημαρχο μετά την επισκευή της προβλήτας φροντιστε να γινει προέκταση κατά 250 μέτρα προς την πολεμική σκάλα

  για να εχουμε προβλητα για κρουαζιεροπλοια.αφηστε τους εγωισμους και τις αντιπαραθεσεις.προεχει το νησι μας.εκει να δοθουν τα χρηματα του δημοτικου λιμενικου ταμειου.ολα τα αλλα ειναι λογια προεκλογικα.

 5. Πες τα Ηλία για να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια και ποια η αλήθεια που βολεύει συνεχώς το Δήμαρχο να επικαλείται. Για να καλύψει τη δική του απραξία προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες. Δεν είναι άνθρωπος της συνεργασίας και ζητά πάντα να προασπίσει το δικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον της Κω. Τέτοια άτομα δε χρειάζεται η Κως αλλά μόνο πατριώτες, Ηλία προχώρα μη μασάς.

 6. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΟΠΑΝΗΣE TO BΟΛΕΜΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ Κ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΣΑΣ

 7. Ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε άμεσα η αποζημίωση έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.Αιτούμαστε, να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες – καθώς δεν είναι ανυπέρβλητες – και να προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες που θα επισπεύσουν το ταχύτερο δυνατόν την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους – πληγέντες επιχειρηματίες της σεισμόπληκτης Κω».

 8. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ! ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ!

  Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς προ ολίγου ο Ερντογάν Πασάς ανακοίνωσε με διάγγελμά του ότι οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν στις 24 Ιουνίου 2018, αντί του Νοεμβρίου του 2019, όπως ήταν προγραμματισμένο… Προηγήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων και συνοδοιπόρο του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οι εκλογές θα είναι διπλές, κι αν τις κερδίσει ο Ερντογάν από Πασάς θα γίνει… Σουλτάνος!
  Όπως καταλαβαίνετε, προκειμένου να σαρώσει στις εκλογές, ο Πασάς αναζητά έναν εθνικό θρίαμβο στο Αιγαίο! Με ότι σημαίνει αυτό…

 9. Μπορεί η Πολωνία να είναι μια από τις πλέον αντικομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης (και δικαίως, μ’ αυτά που έχουν τραβήξει οι Πολωνοί από τους Σοβιετικούς και τα τσιράκια τους…), αλλά η καπιταλιστική εταιρεία ενός κομμουνιστή είναι πρώτη στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας!
  Νο1, λοιπόν, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην πολωνική αγορά, είναι πλέον η PLAY, μέλος του Ομίλου Olympia, η οποία το 2017 έφτασε στους 15,2 εκατ. συνδρομητές, αυξάνοντας κατά 28,8% τα μερίδια αγοράς της και αυγατίζοντας κατά πολύ τα κέρδη της. Επιπλέον, η PLAY εισήχθη και στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.Ιδιοκτήτης της εταιρείας (και όχι μόνο αυτής…) είναι ο Έλληνας κομμουνιστής Πάνος Γερμανός – αν και οι «κακές γλώσσες» επιμένουν πως πραγματικός ιδιοκτήτης είναι το… κόμμα του λαού, το… τιμημένο κουκουέ και ο Γερμανός διευθυντής της!
  Σε κάθε περίπτωση, συντρόφια γερά, πάρτε τους τα λεφτά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ