Δ. Κρεμαστινός από Κω: Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει πως άλλο οι Έλληνες στρατιωτικοί που πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα & άλλο οι αιτούντες άσυλο… Για ενδεχόμενο εισβολής: Θεωρώ ότι δύσκολα η Τουρκία θα επιχειρήσει οτιδήποτε μονομερώς

1
636

Την ανησυχία του για την έκβαση του θέματος των Ελλήνων στρατιωτικών και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Κω, στο ξεν. Άστον ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε να πέσουν οι τόνοι γιατί οι εμπρηστικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές δεν βοηθούν την συνεννόηση και τον διάλογο που θα πρέπει να υπάρχει για την επίλυση όλων των θεμάτων.

Εξήγησε δε ότι ο συμψηφισμός της απελευθέρωσης των ελλήνων στρατιωτικών με αντίστοιχη παράδοση των Τούρκων που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα ζητώντας άσυλο είναι δύο τελείως διαφορετικές υποθέσεις.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, όπως εξήγησε πέρασαν από λάθος στην απέναντι χώρα και το θέμα αυτό θα έπρεπε να λυθεί κατόπιν συνεννόησης όπως ήταν πάγια πρακτική για παρόμοια θέματα και από τις δύο πλευρές όλα αυτά τα χρόνια.

Το δε θέμα των Τούρκων αιτούντων άσυλο είναι τελείως διαφορετικό μιας και η χορήγηση ασύλου έχει να κάνει με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και τη διεθνή νομιμότητα. Αν τυχόν η χώρα μας δεχόταν μια τέτοια «ανταλλαγή» θα παρέβαινε το διεθνές δίκαιο και θα δεχόταν την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει η Τουρκία.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εισβολής της Τουρκίας σε ελληνικά νησιά που συζητείται τελευταία ο κ. Κρεμαστινός εξέφρασε την άποψη ότι εφόσον οι μεγάλες δυνάμεις δεν υιοθετήσουν αυτή την πρακτική της Τουρκίας, για την Τουρκία είναι δύσκολο να επιχειρήσει μονομερώς οτιδήποτε. «Γιατί όπως ξέρετε στο Κυπριακό οι μεγάλες δυνάμεις ‘εκώφευσαν’ δεν αντέδρασαν. Που σημαίνει ότι αν δεν υπέθαλψαν την εισβολή, τουλάχιστον την ανέχτηκαν. Και μέχρι τώρα το ΝΑΤΟ δεν λέει ποιος έχει δίκιο. Λέει: συζητείστε μεταξύ σας και βρείτε τα».

Σε ότι αφορά το Αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί και στην περιοχή μας μέσα στον Απρίλιο ο κ. Κρεμαστινός επανέλαβε αυτό που είχε πει και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα: Αν τα αναπτυξιακά αυτά συνέδρια γίνονταν στην αρχή της κυβερνητικής θητείας αυτής της κυβέρνησης θα είχαν κάποιο νόημα, τη στιγμή όμως που γίνονται λίγο πριν τις εκλογές έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και θεωρούνται απλά μια υποσχεσιολογία.

Αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Κρεμαστινός τις χαρακτήρισε με «κινούμενη άμμο» μιας και υπάρχει μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων και δυσαρεστημένων.

Τέλος σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα σχολίασε ότι πράγματι παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό ενώ δεν σχολίασε αν θεωρεί το νησί προετοιμασμένο στην αφετηρία της νέας τουριστικής περιόδου.

Επέμεινε δε ότι το κεφάλαιο «Ιπποκράτης» μέσα από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα άλλα και άλλες δράσεις που θα έπρεπε να γίνουν δεν έχει αναδειχτεί όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να το διεκδικούν η Λάρισα και άλλες περιοχές. «Αν είχε αυτό το κεφάλαιο η Τουρκία ή κάποιοι άλλοι τώρα θα είχαν ποιοτικό τουρισμό», κατέληξε.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμείς στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τις προφητείες κι ελπίζουμε σ αυτές, την ίδια ώρα η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον όσων θεωρεί εχθρούς και μάλιστα με τις ευλογίες του ξανθού γένους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ