ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ικανοποιήθηκε αίτημα μας για Ειδικές ρυθμίσεις των υποψηφίων μας στις Πανελλαδικές | «Εισάγονται καθ’ υπέρβαση…»

14
1041

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ικανοποιήθηκε αίτημα μας για Ειδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2018.

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού προς τον Υπουργό Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου και ψηφίστηκε (26.02.2018) τροπολογία, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για μαθητές της Γ΄ Λυκείου και αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση εξασφαλίζεται η στήριξη και των μαθητών της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προετοιμασία τους για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.
Συγκεκριμένα:
«Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των άνω των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλουν αίτηση – δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος. Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο 3013 / 2002.
Για την εφαρμογή του παρόντος απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία καθορίζεται το ειδικό ποσοστό το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό) και το οποίο δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το δύο τοις εκατό (2%), η δυνατότητα υπαγωγής στο ειδικό ποσοστό, τυχόν ειδικότερες προϋποθέσεις για την επιλογή, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, η διαδικασία επιλογής, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση για την επιλογή είναι οι υποψήφιοι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του εβδομήντα τοις εκατό (70%) του αριθμού των μορίων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας τους στη συγκεκριμένη Σχολή ή Τμήμα κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος»
Γραφείο Τύπου

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ?

  ο Περιφερειάρχης απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον σχετικό φάκελο με τα πρακτικά αποτίμησης ζημιών και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.Εξ αυτών, 65.529,99 ευρώ αφορούν σε εξοπλισμό, 614.403,58 ευρώ αφορούν σε εμπορεύματα και 4.173,41 ευρώ, σε ΙΧ ή ΔΧ αυτοκίνητα.

  • εντωμεταξύ οι άλλοι ψήφισαν για σεισάχθεια και κατέληξαν να πληρώνουν τα κοινόχρηστα της πλουτοκρατίας, δεν παίζονται, ειλικρινά

 2. Αυτά ειναι λικβινταριστικά ημίμετρα μαθητευομενων μαγων σύντροφε. Μονη λύση η κολλεκτιβοποίηση και ο τεχνητος λιμός, δοκιμασμενα και αποτελεσματικά.

 3. Ένας μαθητής της τρίτης Λυκείου τι ακριβώς πρέπει να κάνει ακριβώς για να τύχει αυτής της ειδικής μεταχείρισης;
  Η Κως είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
  Ποια είναι τα δικαιολογητικά;
  Ποιες είναι οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την επιλογή;

 4. Έχετε κ.Βουλευτά ακούσει για τις τελευταίες ανατιμήσεις των φαρμάκων???

  Πήγατε σ΄ένα Φαρμακείο,σας έχουν πει κάτι κάποιοι συμπολίτες? Κάποια σκευάσματα έχουν αυξηθεί και 80%…πάτε καλά???

 5. Παρακαλείτε ο Βουλευτής Κος Ηλίας Καματερός να μας ενημερώσει για το ΦΕΚ στο οποίο πέρασε η Τροπολογία 26-2-18 (και για τον αριθμό τροπολογίας). Ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.