ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας Κω στις 12:30

1
693

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

 

Και αυτή τη χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνει στις πλάτες μας νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας, ΔΝΤ και Ε.Ε., φέρνοντας προς ψήφιση στη βουλή πολυνομοσχέδιο, σαρώνοντας δικαιώματα εργαζομένων, με αφορμή τη 3η αξιολόγηση.

Συνεχίζοντας τις δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ξήλωμα εργατικών κατακτήσεων, έρχεται το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, απαιτώντας το 50 + 1 των οικονομικά εντάξει μελών για να παρθεί απόφαση για απεργία.

Τους πήρε δήθεν ο πόνος για την «καλύτερη και δημοκρατικότερη» αντιπροσώπευση και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία…

Τους πήρε ο πόνος, αυτούς που συνεχίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, αυτούς που καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους στο τουρισμό, επιτρέποντας στις ενώσεις προσώπων με το 15% των εργαζομένων σε μια επιχείρηση, να αποφασίζει για το υπόλοιπο 85% πως θα δουλεύει, πως θα πληρώνετε και στη τελική πως θα ζει με τα ψίχουλα που θα του δίνουν.

Και για του λόγου το αληθές!!, τρανταχτό παράδειγμα στο νησί μας που υπάρχουν πάνω από 40 επιχειρησιακές συμβάσεις με μισθούς των 586€. Με τις ατομικές συμβάσεις πείνας να κυριαρχούν κάτω από το φόβο και τον εργοδοτικό εκβιασμό.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους, που ξεκινάει και σταματάει στις πύλες των περισσοτέρων ξενοδοχείων, αφήνοντας ανενόχλητους τους μεγαλοξενοδόχους και τα τσιράκια τους να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Με το νόμο αυτό, τους λύνουν τα χέρια ώστε να μπουν στο γύψο, οι όποιες αντιδράσεις και αγώνες των εργαζομένων ενάντια σε όλα αυτά.

Το πολυνομοσχέδιο φωτιά, καταληστεύει τον κόπο χιλιάδων οικογενειών βγάζοντας στο σφυρί λαϊκές κατοικίες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πέφτει τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα, και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χειροτέρευση της ίδιας μας της ζωής.

Το Σωματείο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό και αποφάσισε τη συμμετοχή του, στη 3ωρη στάση του Εργατικού Κέντρου τη Δευτέρα στις 15 Γενάρη από τις 12 έως τις 3 και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 12:30.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν, στοχεύοντας οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αποφασίζοντας για τη τύχη τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

11/01/2018

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΜΩΡΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ Το Σωματείο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό και αποφάσισε τη συμμετοχή του, στη 3ωρη στάση του Εργατικού Κέντρου τη Δευτέρα στις 15 Γενάρη από τις 12 έως τις 3 και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 12:30. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ