ΤΕ ΚΚΕ Β. Συγκροτήματος: Για εξαγγελίες Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο

0
106

Τομεακή Επιτροπή Β. Συγκ/τος Δωδεκανήσου

Για εξαγγελίες Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο 6 Γενάρη 2018

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα από την Κάλυμνο εχθές ,δεν ξέφυγαν από την γνωστή τακτική της υποσχεσιολογίας και αναπαραγωγής προσδοκιών για λύσεις σε οξυμένα προβλήματα των νησιωτών.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που για πολλοστή φορά ακούγεται στο νησί της Καλύμνου ,σε αντιστάθμισμα για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ,σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παροχή προς τους κατοίκους των νησιών.

Είναι ζεστό χρήμα στις τσέπες των εφοπλιστών για να προσεγγίζουν τα λιμάνια των νησιών μας με νέα προνόμια και μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχει παραδώσει το Αιγαίο για να ασυδοτεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο και να καταδικάζει τους νησιώτες και ναυτεργάτες σε συγκοινωνίες χωρίς τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση, πανάκριβες με ανεπαρκείς κανόνες για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είναι κενό γράμμα ,όταν τα ποσοστά ανεργίας των ναυτεργατών έχουν προ πολλού πιάσει κόκκινο, και τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα .

Ας φροντίσει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να λύσει τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας και σπουδών, του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του ΕΠΑΛ Καλύμνου και να αφήσει τις εύκολες υποσχέσεις για να χαϊδέψει τα αυτιά της τοπικής κοινωνίας σε ένα χρόνιο αίτημα.

Τέλος η επανάληψη για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία είναι πέρα για πέρα προκλητική ,όταν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και οι εφαρμοστικοί νόμοι των αξιολογήσεων, μνημονίων, προγραμμάτων κλπ, θα ισχύουν μέχρι το 2060.

Είναι σκέτη κοροϊδία όταν από αύριο στη Βουλή η ίδια κυβερνητική πλειοψηφία και ο Πρωθυπουργός φέρνουν προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει εκτός των άλλων, νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στην όποια προστασία πρώτης κατοικίας κ.α.

Οι νησιώτες ανάμεσα στο ξήλωμα των δικαιωμάτων ,τη μόνιμη φτώχεια και τη απόλυτη εξαθλίωση για να βγει από την κρίση το κεφάλαιο και να ανακάμψει την κερδοφορία του,έχουν να διαλέξουν τον δρόμο της σύγκρουσης με την στρατηγική του κεφαλαίου , το τσάκισμα των αυταπατών ,την ανασύνταξη των κινήματος ,την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας ,την συστράτευση με το ΚΚΕ.

Τ.Ε Β Συγκ/τος Δωδ/σου

Γενάρης 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ