Β. Γεωργούλης: Θες να εξαφανίσεις το ΦΠΑ (δηλ. αναιρείς μέρος της συνθήκης) και ζητάς από τον αντίπαλο να μη σου βάλει γκολ σε κενό τέρμα!

0
536

Ο Ερντογάν, ο Τσίπρας, η συνθήκη της Λωζανης και η Ελλάς μετά τη συνάντηση

Είναι αλήθεια ότι η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας να τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό ήταν στην χειρότερη ιστορικά, οικονομικά και πολιτικά στιγμή της χώρας μας!  Όπως είναι αλήθεια ότι η διαχρονική πολιτική του παζαριου της Τουρκίας βγήκε σε όλο της το μεγαλείο.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Ελληνικός διχασμος είναι προ των πυλών και δυστυχώς είναι υπεύθυνες όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία 60 χρόνια. Κάποιοι φροντισαν με μεθοδικοτητα και πειραματισμους σε πολιτευματα, παροχές,  μνημονια, με θεμιτα ειρηνικα και αθεμιτα (δικτατορία, διώξεις) μέσα, να καλλιεργήσουν κλίμα πόλωσης, δυσπιστιας, κάποιες φορές μίσους και αντιπαραθεσης.

Ο Ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σε όλες αυτές τις καταστάσεις και τα τελευταία χρόνια βρίσκετε στα όρια του για να μην πω στην χειρότερη του φάση! Από την άλλη στην γειτονιά μας, δίπλα μας, υπάρχει μια χώρα που είναι πολύ σκληρή,  άσχημα δοκιμασμένη και αυτή σε αυτές τις χρονικές περιόδους αλλά με έναν άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια τους έχει ενώσει,  παρατηρεί την γειτονιά του, επεκτείνεται σταθερά γύρω από την περιοχή μας (σκοπιά, Αλβανία) και χθες βρίσκει την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει και μάλιστα σε ένα σημείο που δυστυχώς εμείς οι ίδιοι έχουμε χρησιμοποιήσει και σε κάποιες φάσεις μάλιστα απαξιωσει γιατί όχι μόνο δεν εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο όπως έπρεπε αλλά δεν αξιωποιησαμε και την δευτερη συνθήκη(συνθήκη των Παρισίων) που μπορούσε να μας έχει εμάς στη θέση του επιτιθεμενου αντί του αμυντικού. Σωστά ο κος Πρωθυπουργός ανέφερε στον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι εμείς δεν κάνουμε θρησκευτικές τελετές στα τζαμια γιατί είσαι είναι.  Σεβόμαστε τη θρησκεία του γείτονα.

Τι να το κάνεις όμως όταν δεν σεβεσαι τον ακριτα που μένει εκεί που θέλει να πατήσει ο γείτονας. Θέλεις να εξαφανίσεις το μειωμένο φπα που κρατά τους λίγους Έλληνες επιχειρηματίες που κρατάνε στα νησιά και είναι κεκτημενο ευεργετημα της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων (δηλαδή αναιρεις μέρος της συνθήκης) και παράλληλα ζητάς από τον αντίπαλο παίχτη να μη σου βάλει γκολ σε κενό τέρμα! Ο «γείτονας» σε παρακολουθεί όμως και παίζει μπάλα στα δικά σου λάθη!  Χθες έδειξε ότι δεν σε υπολογίζει και περιμένει να κάνεις το επόμενο( κατάργηση φπα,  περαιτέρω απαξίωση των ακριτικων νησιών Αιγαίου και Ιονίου) για να σε στήσει στον τοίχο. Περιμένει να αρχίσουν οι πολιτικές κόντρες,  η δημοσίευση της κάθε κατινιας των πολιτικών αρχών,  η ελληνική διχονοια με το κλασσικό εσύ φταις και όχι εγώ για να πετύχει το στόχο του!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΊΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ;  Θέλω να πιστεύω πως ΟΧΙ!

Ας κοιτάξουμε λοιπόν μετά από αυτή τη συνάντηση τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην του δώσουμε την επόμενη κίνηση.  Ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν ιστορικά και ας κοιτάξει με συναινεση και συνεργασία τι μπορεί να διορθώσει όσο είναι καιρός!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ