Γ. Βάσσος για Κεντροαριστερά: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θέμα σύγκρουσης παλιού και νέου ΠΑΣΟΚ – Η ανησυχία του επιτελείου Τσίπρα

8
580

Εκλογές του νέου πολιτικού φορέα, ή της κεντροαριστεράς.

210.000 πολίτες της χώρας μας πήραν μέρος στη πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή της Ελλάδας, να ψηφίζεις αρχηγό χωρίς να υπάρχει κόμμα. Και για να μην παρεξηγηθώ. Κόμμα με καταγραμμένες τις πολιτικές θέσεις του.

Η αύξηση της συμμετοχής στο Νησί της Κω, ήταν 800% που είναι από τα μεγάλα στοιχήματα που κερδήθηκαν από την οργάνωση της Κω, που είχε επικεφαλή όλο τον προηγούμενο καιρό, την κυρία Γαβαλά Κατερίνα με τους αξιόλογους συνεργάτες.

Αν δούμε την μεγάλη πλειονότητα που πήρε μέρος στην διαδικασία αυτή, πάνω από το 60%, ήταν συνταξιούχοι που μετά τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα και τις εξαγγελίες υπουργών, ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων πάνω από 1000 ευρώ είναι ταξική πολιτική μας θέση, εξέφρασαν με την συμμετοχή τους την αντίδρασή τους. Πολλοί μνηστήρες φάνηκαν και θα φανούν για να καπηλευτούν την αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Πρώτος και καλύτερος ο ΓΑΠ που σε κυριακάτικη εφημερίδα, δήλωσε εγγυητής της ενότητας. Ο πολιτικός που αφού διέλυσε το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε 45% στις εκλογές το 2009, βάζοντας την χώρα σε περιπέτειες, ζητά έμμεσα τον ρόλο του εγγυητή. Αυτός που αποχώρισε δημιουργώντας καινούργιο κόμμα, που ο λαός τον έστειλε στο περιθώριο της πολίτικης ζωής. Τα δάνεια που πήρε για τα καινούργια γραφεία με τα γυμναστήρια, θα κυνηγούν το ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Και όμως. Αυτός δηλώνει εγγυητής. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θέμα σύγκρουσης παλιού και νέου ΠΑΣΟΚ. Οι εκφραστές του παλιού έχουν συσπειρωθεί γύρω από την κ, Γεννηματά, που με το συναίσθημα να κρατά και να προβάλλεται πάνω από την πολιτική.

Ο κ, Ανδρουλάκης που είναι ο εκφραστής του νέου, έχει συσπειρώσει ένα κομμάτι των νέων, και υπόσχετε αλλαγή πολιτικής με αριστερά χαρακτηριστικά, και ήταν εκείνος που διαφώνησε ανοιχτά στις εκλογές, προτού διαμορφωθεί κόμμα με πολιτικές θέσεις. Πρώτα θα φτιάξουμε το κόμμα, μέσα από ένα ιδεολογικό συνέδριο, και μετά να πάμε στις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού, έλεγε καθημερινά. Και νομίζω πως έχει δίκαιο. –Πρώτα φτιάχνουμε τον δρόμο για την κορυφή, και μετά ανεβαίνουμε. Πρώτα μαθαίνουμε γράμματα, και μετά διαβάζουμε. – Το τι θα βγει από την όλη διαδικασία σύντομα θα το μάθουμε.

Ένα είναι όμως φανερό σήμερα. Η ανησυχία του επιτελείου του Τσίπρα, που βλέπει την συσπείρωση του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και νέων στελεχών να συ- στρατεύονται και να οραματίζονται, κάτι καινούργιο. Η ανησυχία του ότι δεν κατόρθωσε να πείσει, και να το παίξει ηγέτης της κεντροαριστεράς. Γνωρίζει ότι αυτοί που μετείχαν στην ψηφοφορία είναι το 10% εκείνων που θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές. Θα θυμάται την δήλωση του Αντρέα Παπαντρέου το 1982, πως αν έχουμε 250.000 μέλη στο ΠΑΣΟΚ, θα κερδίζουμε τις εκλογές όποτε και να γίνονται. Η συμμετοχή της Κυριακής άλλους τους φοβίζει και σε όλους τους αναθέτει πολλές υποχρεώσεις. Θέλει μεγάλη προσοχή, και ξεκάθαρη πολιτική εκτίμηση.

Η συμμετοχή μπορεί να είναι η αρχή για καινούργιο δρόμο, ή και το τέλος.

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ.ΑΝΤΡΕΑΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΝΤΡΕΑΣ.
    «Μην δωσετε το κομμα στον Σημιτη , θα σας καταστρεψει »
    «Αμα γινει πρωθυπουργος ο γιος μου θα καταστρεψει την Χωρα » .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

  2. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που εξευτέλισε την αριστερά δείχνοντας ότι αποτελεί γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ»

  3. ΑΝΤΡΕΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ,

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!ΟΥ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ.

  4. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ «ΤΑ’ ΧΕΤΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS»! ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΣΟ!!!!

    Ήταν Αύγουστος του 2009, όταν ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, όπου υποστήριξε ότι και ο Σύριζα και το ΚΚΕ τα αρπάζαν από την Siemens!
    Περ. Κοροβέσης: «Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά».
    Πιο συγκεκριμένα, ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο είναι δικομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη, «επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα».
    Ποια ήταν τότε η αντίδραση των συριζαίων και κουκουέδων… ηθικολόγων; Προσπάθησαν να βγάλουν τον Κοροβέση «αλλοπρόσαλλο», δηλαδή «τρελό»! Αλλά για την «ταμπακιέρα» δεν είπαν κουβέντα!

    • ονόματα αλλιώς όλα τα άλλα είναι γελοιότητες, προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο τη λογική ότι όλοι ίδιοι είναι. σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι

  5. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

    Ο αγώνας ανεξαρτησίας των Αμερικανών έγινε για δύο λόγους: Γιατί η μαμά Αγγλία δεν τους επέτρεπε να έχουν: πρώτον δικό τους νόμισμα και δεύτερον δικά τους εργοστάσια.Εξανάγκαζε δηλαδή η μαμά Αγγλία να έχει η αποικία της το αγγλικό νόμισμα που καθόριζε η ίδια και να αγοράζουν αποκλειστικά τα δικά της παραγόμενα προϊόντα.Βέβαια τον αγώνα εκείνον τον άρχισε η αμερικανική ελίτ, η οποία ασφυκτιούσε κάτω από την αποικιοκρατική μπότα και επένδυσε έξυπνα τον αγώνα με εθνικά χαρακτηριστικά, με ιδέες για ελευθερία, δημοκρατία κ.λ.π. Δυστυχώς η δική μας ελίτ είναι και η «πέμπτη φάλαγγα» της χώρας. Επομένως εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας.Εμάς σήμερα μας έχουν υποχρεωτικά στο γερμανικό ευρώ, τα δε όποια μικρο-εργοστάσια υπάρχουν, τα εξαναγκάζουν να κλείσουν ή να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε κι αυτή την πλευρά;
    Πέτρος Χασάπης.http://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B1/#

  6. δηλαδή ξαναγυρίζουμε στο παλιό και αγαπημένο μας, αφού πέρασαμε από το γραφείο του Ηλία όπου ξημεροβραδυαζοσασταν στη συνέχεια πήγαμε στο ΚΚΕ αλλά και από εκεί τίποτα, τώρα μυριζόμαστε τα παλιά μας λημέρια πάλι, τι θα γίνει με τους σάλτους ρε παιδιά….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ