Ηλίας Καματερός: Σημαντικά κίνητρα σε γιατρούς των ΤΟ.Μ.Υ. – Οι προσλήψεις που προβλέπονται για την περιοχή μας

9
609

Ηλίας Καματερός: Σημαντικά κίνητρα σε γιατρούς των ΤΟ.Μ.Υ.

Η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον πρόσφατα ψηφισμένο Ν. 4486/2017 αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού με τον αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κω Νεκτάριο Γεωργαντή.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει την ίδρυση έξι (6) Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Ρόδο (3), Κω (2) και Κάλυμνο (1), οι οποίες θα στελεχωθούν από

 • 24 ιατρούς Γενικής Ιατρικής (ή Παθολογίας),

 • 6 Παιδιάτρους,

 • 12 Νοσηλευτές,

 • 6 Κοινωνικούς Λειτουργούς,

 • 12 διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς και

 • 12 Επισκέπτες Υγείας.

Η προκήρυξη των 2.868 θέσεων για τη στελέχωση 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη τη χώρα, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε πως τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ είναι σημαντικά, αφού προβλέπονται:

 • αποδοχές Επιμελητή Α του ΕΣΥ (επτάωρο ωράριο εργασίας σε πενθήμερη βάση) με δυνατότητα εφημεριών στις όμορες υγειονομικές δομές, έτσι ώστε οι καθαρές αποδοχές να ξεπερνούν τα 1.700€,

 • συμβάσεις εργασίας για 4 χρόνια (2+2), με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,

 • αυξημένη μοριοδότηση για κάλυψη μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ,

 • άμεση ανάληψη καθηκόντων εντός 2μήνου,

 • συγκεκριμένος πληθυσμός ευθύνης (έως 2.250 ενήλικες, έως 1.500 παιδιά για τους Παιδιάτρους) το οποίο εξασφαλίζει ένα επαρκές δίκτυο, ικανό να συνοδεύσει τον γιατρό στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα,

 • συγκεκριμένο περίγραμμα εργασιών και συνεχή εκπαίδευση, που ενδυναμώνει τον γιατρό σε επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής σημείωσε πως το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποκρυσταλλώνεται στον πρόσφατα ψηφισμένο Ν. 4486/2017 είναι ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ αποτυπώνει με σαφήνεια τον κυρίαρχο ρόλο του δημόσιου συστήματος και τη συμπληρωματικότητα του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα αποτελεί μια σοβαρή και ρεαλιστική προσπάθεια που μεταξύ άλλων παρέχει προοπτική προσφοράς και εξέλιξης για ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά – επιστημονικά βήματα.

«Είναι η πρώτη φορά κατά την περίοδο της κρίσης που το δημόσιο σύστημα υγείας ανοίγει τις πόρτες του στους νέους γιατρούς, επιδιώκοντας όχι μόνο να τους κρατήσει στη χώρα μας, αλλά και να δώσει το σήμα της επιστροφής σε όσους έχουν φύγει στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο Ηλίας Καματερός

Το Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  • Βρε ζωντόβολα με τις κομματικές παρωπίδες του φασιστοαριστερού ΣφΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΘΕΛΟΥΜΕ.

   ΠΟΥΛΑΝΕ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ… Ανίατη και μη θεραπεύσιμη η βλακεία σου να μην βλέπεις την κατάντια της δήθεν «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ». Περαστικά και στους ψυχανώμαλους του ΣφΥΡΙΖΑ, που αντί να προβληματιστούν για την κατάντια του κράτους της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεσκίζει τους αδύναμους και χώνει ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΡΑ μετά πάντα από «σκληρή διαπραγμάτευση» χειροκροτούν κοντά ανθρωπάκια που στα τέσσερα σαν τον «ΨΗΛΟ» ψηφίζουν ότι τους φέρει η ΜΕΡΚΕΛ… Με την κουτάλα της σούπας τα ζανάξ οι πολίτες που έχουν χάσει τον μπούσουλα αλλά τα βόδια με παρωπίδες σαν και εσένα τρώνε κουτόχορτο ΤΣΙΠΡΕΞ από τον ΤσιπΑΝΤΡΕ’… Ξεστραβώσου βρε και δες το μαύρο χάλι της γιαλατζί αριστεράς παντού και σου εύχομαι να μην αναγκαστείς εσύ ή κάποιος από την οικογένεια σου να πάει σε κρατικό νοσοκομείο. Ικανοποιείσαι μόνο με τις ανακοινώσεις του δάσκαλου και του διορισμένου κομματόσκυλου με το λιβανιστήρι στο χέρι ΒΛΑΚΑ;

 1. Γιατί διαμαρτύρεστε για την ΥΓΕΙΑ, «ο ψηλός Κάπτεν Ηλίας» επανειλημμένα ΕΤΑΞΕ, ΕΤΑΞΕ προσλήψεις στο νοσοκομείο;;;

  Αφού ταχτοποίησε όλα τα τρέχοντα ψηφίζοντας το 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 24% ΦΠΑ στα νησιά και ΤΩΡΑ ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κατά δήλωση του δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ΥΓΕΙΑ.…. Θα μας φέρει στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας σε λίγο Σύριους γιατρούς και Πακιστανούς νοσοκόμους από τους 85.000 που θα κρατήσει με επιδότηση εργασίας στο HOT SPOT και σε σπίτια δωρεάν, κατοικία επιπλωμένη και μηνιάτικο μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας των εργαζομένων όπως υπέγραψε στην ΜΕΡΚΕΛ ο ΤΣΙΠρΑΣ …

 2. Οι κακοστημένες παραστάσεις Τσίπρα στα δημόσια έργα, που έκαναν πάμπλουτους τους εργολάβους και την διαπλοκή, δεν μπορούν να κρύψουν την φτώχεια, την ανέχεια και την ληστρική επιδρομή του αριστερού μνημονιακού κράτους στον ελληνικό λαό.

 3. Κανείς δεν χάνεται: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επικεφαλής της ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία»

  Θυμάστε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα στην «πρώτη φορά αριστερά» και παραιτήθηκε στον απόηχο ενός σκανδάλου σεξουαλικής φύσεως που φέρεται να τον αφορούσε;
  Ε, το σύστημα δεν αφήνει κανέναν (που να κρατάει στο χέρι) να χαθεί και έτσι ο Γαβριήλ έλαβε και επισήμως τον διορισμό του, σε μία θέση από την οποία περνάει πολύ μα πάρα πολύ χρήμα και είναι και σε άμεση συνεργασία με τους τέως συντρόφους του στον Σύριζα.
  Συγκεκριμένα, ο λόγος για την θέση του επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, της ΜΚΟ που πρωταγωνιστεί στο γέμισμα της Ελλάδος με λαθρομετανάστες, που θα τους δώσει διαμερίσματα,… χωράφια και άλλα τινά εις βάρος των Ελλήνων.

 4. 500 περίπου λαθρομετανάστες εισέβαλαν στην χώρα μόνο το τελευταίο τριήμερο

  Σημαντική αύξηση του αριθμού λαθρομεταναστών παρατηρήθηκε στα νησιά του βορείου Αιγαίου από το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου έως σήμερα Δευτέρα πρωί.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βοείου Αιγαίου, καταγράφηκαν οι αφίξεις συνολικά 493 ατόμων από τα οποία 305 στη Λέσβο, 29 στη Χίο και 159 στη Σάμο.
  Από το πρωί σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 09:30 έχουν εντοπισθεί οι αφίξεις άλλων 149 ατόμων από τα οποία 90 στη Λέσβο, 13 στη Χίο και 46 στη Σάμο.
  Όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε, όμως η τουρκία συνεχίζει να στέλνει καραβιές λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και τους φιλόξενους χαχόλους των ανοιχτών συνόρων.

 5. Διαχείρησις «κόκκινων δανείων» καὶ παρεμβάσεις …«περιουσίων»!!!

  τα πρώτα 70 σπίτια στην Λάρισα ετοιμάζονται να χαρισuούν σε λαθροέποικους προκειμένου να εγκαθιδρυθούν παντού ανά την Ελλάδα πυρήνες, στα πλαίσια της μεθοδευμένης αντικατaστάσεως του γηρασμένου γηγενούς πληθυσμού και αναγομώσεως των «δεξαμενών» της καλπο-πελατειακής, ΤΑ… ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ των Ελλήνων, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ με απόφαση του πρώην τσάρου της €λλαδικής Δημοπρασίας και αναβαθμισμένου σε Κεντρικό Τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα, ο… Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Αβραάμ Μωυσής του Εσδρά!!! … Ναι, καλά διαβάσατε !http://filonoi.gr/2017/09/02/diaxeirisis-kokkinon-daneion-kai-parembaseis-perioysion/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.