ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Τα γεωλογικά φαινόμενα στο Ψαλίδι & στο Ασκληπιείο μετά τον σεισμό (Η θάλασσα κάλυψε πλέον τον φάρο στο Ψαλίδι)

4
10273

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι φωτογραφίες είναι από το Ψαλίδι στην περιοχή του Windzone, στον Φάρο, ο οποίος σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Windzone έχει καλυφθεί πλέον από την θάλασσα ενώ πριν τον σεισμό είχε δύο μέτρα άμμου περίπου. Παράλληλα στην γύρω περιοχή εντοπίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις  (σαν μικροί κρατήρες) και εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα επίσης με νερό, όπως και στο ρέμα του Ασκληπιείου.

και το πάρκινγκ μπροστά από τον υδροβιότοπο:

και ο σχετικός χάρτης από το geodifhs.com

ΔΕΙΤΕ σημερινό ΒΙΝΤΕΟ από το ρέμα του Ασκληπιείου (κάμερα Μιχάλης Χατζηθέμελης).

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για κάντε μία βουτία στην Θάλασσα από το Ramira μέχρι τον φάρο να δείτε πόσο απότομα έχει βαθύνει.Καμία σχέση το πώς ήταν πρίν ο βυθός με το πώς είναι τώρα.

  2. Απ τις 17/7 υπήρχαν μαρτυρίες Τουριστών ότι υπάρχει προσεισμική δραστηριότητα.

    Υπάρχουν καταγεγραμμένα σχόλια σε βιβλία συμβάντων για περίεργες δονήσεις,ζαλάδες,υποψία μικροσεισμών,κουνήματος της γης..όμως κανείς μας δεν έδωσε σημασία..(προσωπικά ειρωνεύτηκα σε 2 περιπτώσεις ανησυχίας)…κάτι παραπάνω βέβαια ξέρουν κάποιοι εκεί στο Ψαλίδι…αλλά …προφανώς λόγω εργασίας δεν έδωσε κανένας σημασία.Όμως τώρα η επιστημονική κοινότητα φαίνεται ακόμα μπερδεμένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ