Αυτός είναι ο λόγος που σας επιτίθενται φίδια αυτή την περίοδο-Τραγικό λάθος να τα σκοτώνετε

0
3618

Σε έξαρση οι εμφανίσεις φιδιών αυτή την περίοδο στην Κύπρο- Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζονται.

Σύμφωνα με τον «Φ», η περίοδος αυτή είναι περίοδος της αναπαραγωγής φιδιών, οπότε και το παρεξηγημένο αυτό είδος θεωρείται ότι είναι πιο επικίνδυνο για τον άνθρωπο από τις άλλες εποχές, επειδή είναι πιο επιθετικό.

Η ύπαρξη των φιδιών μέσα στο οικοσύστημα ωστόσο, τονίζουν οι ειδικοί, είναι πολύ σημαντικότερη από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΠΡΟΣ: Πήγε για κάπαρη αλλά βρήκε δύο τεράστιες φίνες- Η τραγική κατάληξη τους (pic)

ΚΥΠΡΟΣ: Πήγε για κάπαρη αλλά βρήκε δύο τεράστιες φίνες- Η τραγική κατάληξη τους (pic)

ΚΥΠΡΟΣ: Πήγε για κάπαρη αλλά βρήκε δύο τεράστιες φίνες- Η τραγική κατάληξη τους (pic)

Κύπριος πήγε για να μαζέψει κάπαρη αλλά βρήκε δύο τεράστιες φίνες.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία του newsbomb.com.cy, ο Κύπριος που πήγε για κάπαρη βρήκε τα δύο φίδια και τα σκότωσε.

Εμφανίστηκε καρχαρίας στο λιμάνι Ζυγίου- «Γέμισε η θάλασσα», λένε οι ψαράδες (vid)

Για το θέμα μίλησε στον «Φ» ο βιολόγος Δανιήλ Κουρίδης, ο οποίος ασχολείται χρόνια με τα φίδια και συνεργάζεται μάλιστα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ερασιτεχνική βάση για απομακρύνσεις φιδιών από κατοικίες πανικόβλητων συμπατριωτών μας.

Ο κ. Κουρίδης επισημαίνει ότι η άγνοια και ο φόβος του ανθρώπου για το φίδι συντείνουν στη σημαντική μείωση του πληθυσμού του, με αποτελέσματα που θα αποδειχθούν ολέθρια. Τις κουκουβάγιες, που επίσης ενεργούσαν ως διώκτες των τρωκτικών, τις εξαλείψαμε πλήρως, επισημαίνει. Αν συμβεί το ίδιο με τα φίδια, τα τρωκτικά θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό που θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, προειδοποιεί.

Ο ερασιτέχνης ειδικός για τα φίδια επισημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποιος υποστεί επίθεση από μια οχιά, δεν θα πρέπει να πανικοβληθεί. Το δηλητήριο της οχιάς δεν είναι άμεσα θανατηφόρο, αλλά μόνο μετά την παρέλευση εξαώρου.

«Άρα, είναι σχετικά εύκολο να πάμε εγκαίρως σε ένα νοσοκομείο ή γιατρό», τονίζει. «Και οι πλείστοι θάνατοι που έχουν καταγραφεί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι λόγω του δηλητηρίου, αλλά από καρδιακή προσβολή λόγω του πανικού. Το δάγκωμα ούτως ή άλλως προκαλεί αύξηση της ταχυπαλμίας και της αδρεναλίνης, συνεπώς και το παραμικρό ιστορικό καρδιάς κάποιου αποδεικνύεται μοιραίο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ