Δείτε βίντεο: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα

0
5787

Η λίμνη σχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες το τελευταίο εξάμηνο

Έκπληκτοί οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων (NPS) στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ισχυροί άνεμοι στην Καλιφόρνια μετακίνησαν τη λίμνη Μάνλι στην Κοιλάδα του Θανάτου κατά περίπου τρία χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι άνεμοι ταχύτητας έως και 65 χλμ/ώρα που έπνεαν από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου άπλωσαν την επιφάνεια της λίμνης με αποτέλεσμα να καλύπτει μεγαλύτερο έδαφος, αλλά επέσπευσαν και την εξάτμιση με αποτέλεσμα τα νερά της να είναι πιο ρηχά και πιο λασπωμένα – λόγος για τον οποίο η NPS απαγόρευσε τις βόλτες με κανό και βάρκες στη λίμνη.

«Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις μια ολόκληρη λίμνη να μεταναστεύει!», δήλωσε ο υπεύθυνος του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου, Μάικ Ρέινολντς. «Αλλά τώρα τα νερά στεγνώνουν, αφήνοντας φαρδιές λασποτοπιές. Οι άνθρωποι περπατούσαν πολύ, μερικές φορές σέρνοντας τις βάρκες τους, αφήνοντας πίσω τους ίχνη και σημάδια που πιθανότατα θα είναι ορατά για χρόνια. Κι αυτό δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να περιορίσουμε τις βαρκάδες στην ιστορική λίμνη Μάνλι αυτή την περίοδο», πρόσθεσε.

Η λίμνη Μάνλι είναι μια εφήμερη λίμνη, που σχηματίζεται που σχηματίζεται στη λεκάνη Badwater όταν πέφτει αρκετή βροχή για να καλύψει την αλυκή.

Η λίμνη ξανασχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες που έφεραν ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κοιλάδα του Θανάτου: τον τυφώνα «Χίλαρι» τον Αύγουστο και τον «ατμοσφαιρικό ποταμό» στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Μπορεί να πιστεύετε ότι χωρίς απορροή υδάτων προς τη θάλασσα θα υπήρχε πάντα η λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου. Αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Κανονικά η ποσότητα του νερού που ρέει σε αυτήν είναι πολύ μικρότερη από τον ρυθμό εξάτμισης», ανέφερε σε δήλωσή της η φύλακας του πάρκου, Άμπι Γουάινς.

Επί σχεδόν ένα μήνα επισκέπτες συνέρρεαν στο εθνικό πάρκο για τη σπάνια ευκαιρία να κάνουν καγιάκ στη λίμνη Μάνλι. Και μολονότι οι βαρκάδες απαγορεύονται πλέον, η λίμνη πιθανότατα θα προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα με τις αντανακλάσεις του ουρανού μέχρι τον ερχόμενο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ