Το σπάνιο ζώο που εμφανίστηκε μετά από 30 χρόνια

0
2425

Μοιάζει με μικρή αρκούδα και η εμφάνισή του για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις της άγριας φύσης

Ένα σπάνιο, σχεδόν εξαφανισμένο είδος σαρκοβόρου ζώου, γνωστού ως αδηφάγος έκανε την εμφάνισή του μετά από περίπου 30 χρόνια, προκαλώντας ενθουσιασμό στους ειδικούς.

Ο αδηφάγος, το οποίο είναι ένα σαρκοφάφο θηλαστικο και η επιστημονική ονομασία του είναι Gulo gulo, εντοπίζεται στις βόρειες και στις υποαρκτικές περιοχές της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής. Θυμίζει περισσότερο μικρή αρκούδα παρά νυφίτσα. Είναι μοναχικό ζώο, που φημίζεται για τη δύναμη και επιθετικότητά του, ικανό να θανατώνει θηράματα με μέγεθος αρκετά μεγαλύτερο από το δικό του. Λόγω διαφόρων αιτιών, ο πληθυσμός του είδους στις νότιες περιοχές του φάσματος κατανομής του εμφανίζει σημαντική μείωση με καθοδική τάση, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να μελετηθεί στην άγρια φύση.

Ωστόσο τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, δύο ψαράδες έναν λυκόφιλο εντόπισαν ένα κατά μήκος του ποταμού Κολούμπια, στην πρώτη επιβεβαιωμένη εμφάνιση εδώ και τριάντα χρόνια.

Οι αδηφάγοι είναι σπάνιοι και καταγράφονται ως απειλούμενα στο Όρεγκον.

Οι φωτογραφίες του αδηφάγου που τραβήχτηκαν από τους ψαράδες κοινοποιήθηκαν στο προσωπικό ενός τοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διεξάγει κοινοτικές επιστημονικές έρευνες για την άγρια ​​ζωή και το προσωπικό του Τμήματος Ψαριών και Άγριας Ζωής του Όρεγκον.

Οι βιολόγοι της άγριας ζωής του ODFW επαλήθευσαν την εμφάνιση, ενώ εντόπισαν και μια σειρά από ίχνη του ζώου, χωρίς ωστόσο κάποιο άλλο σημάδι του.

«Δεδομένης της εγγύτητας με το Πόρτλαντ, ήμασταν πολύ έκπληκτοι όταν ήρθε αυτή η αναφορά και χαρήκαμε όταν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε τη θέαση», δήλωσε ο βιολόγος της περιοχής ODFW Wildlife Dave Keiter. «Εκτιμούμε πραγματικά τους ανθρώπους που ανέφεραν αυτό το σπάνιο περιστατικό και το Cascadia Wild που μας βοήθησε να επιβεβαιώσουμε την αναφορά και να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες παρακολούθησης».

Είναι πιθανό ότι αυτό το ζώο διασκορπιζόταν καθώς ο βιότοπος στην περιοχή δεν πληροί τις απαιτήσεις της ιστορίας της ζωής των λυκοειδών. Ο αδηφάγος μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 30 μίλια την ημέρα, επομένως είναι πιθανό το ζώο να έχει ήδη φύγει εδώ και καιρό από το σημείο που το είδαμε.

Οι αδηφάγοι ή αλλιώς Wolverines είναι ευρέως διανεμημένα στον Καναδά και την Αλάσκα, με μικρότερους πληθυσμούς να εμφανίζονται στην Ουάσιγκτον, το Αϊντάχο, τη Μοντάνα, το Ουαϊόμινγκ και το Όρεγκον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ