Συναγερμός στη Γαλλία: Αντιμέτωπη με προβλήματα ξηρασίας – 32 ημέρες χωρίς βροχή

0
1248

Σε κατάσταση επιφυλακής η χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης

Σε «κατάσταση επιφυλακής» λόγω έντονης ξηρασίας τίθεται η Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Κριστόφ Μπεσού .

Επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα εντός του Μαρτίου, σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «Franceinfo», ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι αύριο θα συσταθεί μία επιτροπή πρόβλεψης ξηρασίας και θα ακολουθήσει μία συνάντηση με όλους τους δημάρχους τη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Επιπλέον, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους αγρότες, ο Γάλλος υπουργός Οικολογικής Μετάβασης τόνισε ότι, τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση των Παρισίων θα παρουσιάσει ένα «μεγάλο σχέδιο» για την αντιμετώπιση της ξηρασίας προκειμένου να ενθαρρύνει τους Γάλλους να μετριάσουν την κατανάλωση πόσιμου νερού.

«Είναι ο πιο ξηρός χειμώνας από το 1959. Ενώ αναμένονται βροχοπτώσεις σε κάποια τμήματα της χώρας τις επόμενες , η χώρα μας έχει μείνει επί 32 ημέρες χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εν μέσω ανησυχιών για τα αποθέματα νερού σε μέρη της Ευρώπης που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπα από την περσινή σοβαρή ξηρασία, η Γαλλία κρούει τον κώδωνα, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien».

Με τις βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα να είναι λιγότερες από ένα χιλιοστό την ημέρα από τις 21 Ιανουαρίου, η μετεωρολογική υπηρεσία «Meteo France» προειδοποίησε ότι:

«Ο χειμώνας είναι κανονικά μια κρίσιμη περίοδος για τον εμπλουτισμό των επιπέδων των υπόγειων υδάτων με βροχοπτώσεις. Ο αριθμός των 32 ημερών χωρίς βροχή «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» χειμώνα στο παρελθόν σε αρχεία που καταγράφονται από το 1959».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ