Πώς ένα δεντρόσπιτο βοήθησε ένα ζευγάρι να βγει στη σύνταξη στα… 31 του -Μια απίθανη ιδέα [εικόνες]

0
349

Ο Κίραν και η Έλεν Φίσερ είναι μόλις 31 ετών και παρότι τόσο νεαροί, πρόκειται σύντομα να βγουν στη σύνταξη.

Πώς; Το ζευγάρι δεν έχει πλούσιους γονείς. Απλά αποφάσισε ήθελαν να αλλάξουν τη ζωή τους και είχαν μια απίθανη ιδέα.

Το 2016, οι δυο τους πήραν μια μεγάλη απόφαση να παραιτηθούν από τις καλοπληρωμένες τους δουλειές ως οικονομικοί σύμβουλοι σε τράπεζες στο Λονδίνο.

«Μέναμε εκτός της πόλης και κάθε μέρα περνούσα πολλές ώρες στους δρόμους από και προς τη δουλειά, ενώ στη συνέχεια καθόμουν μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή για όλη την ημέρα» λέει ο Κίραν.

«Θέλαμε να κάνουμε παιδί και δεν ήθελα να γυρίζω στο σπίτι κάθε βράδυ στις 9 και τα Σαββατοκύριακα απλά να ξεκουράζομαι. Δεν ήταν ωραίο και θέλαμε απλώς να απολαύσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή μας».

Ετσι, πήραν την απόφαση και αποχαιρέτησαν το σπίτι τους στην πόλη Φαρνμπόροου στο Χαμπσάιρ και αγόρασαν ένα εξοχικό ηλικίας 300 ετών, με δύο κρεβατοκάμαρες στο χωριό Λι, στη βόρεια ακτή του Ντέβον έναντι 430.000 λιρών, το οποίο είχε και μια έκταση γης 12 στρεμμάτων ενώ ήταν κοντά στην τουριστική πόλη Χελφποτ Ινφρακόμπ.

Η τοποθεσία και οι ευκαιρίες εκμετάλλευσης της γης ήταν αυτό που αναζητούσαν.

Η μετακόμισή τους έγινε πριν από δύο χρόνια. Από τότε η οικογένειά τους έχει μεγαλώσει κατά ένα μέλος, τον γιο τους Όλιβερ.

Ο Κίραν έκανε freelance δουλειά για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του και ταυτόχρονα ξεκίνησαν το Ravendere Retreats, μια επιχείρηση διακοπών που μέχρι το τέλος του έτους θα τους έχει καταστήσει οικονομικά πλήρως ανεξάρτητους.

Πώς όμως τα κατάφεραν; Αποφάσισαν να χτίσουν κάτι διαφορετικό για να προσελκύσουν τους τουρίστες. Έτσι ζήτησαν τη βοήθεια ενός σχεδιαστή δεντρόσπιτων θέλοντας να κάνουν κάτι μοναδικό για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία στις διακοπές τους, ενώ επέλεξαν το Ντέβον απλώς και μόνο επειδή εκεί έκαναν και οι ίδιοι τις διακοπές τους και λάτρευαν το μέρος.

Εχοντας στη διάθεσή τους 12 στρέμματα γης, είχαν αρκετό χώρο για να χτίσουν το δεντρόσπιτό τους, ένα ρομαντικό καταφύγιο με ένα υπνοδωμάτιο που είναι αρκετά ευρύχωρο και βρίσκεται σε μια οξιά που το σκεπάζει!

Για να μην δαπανήσουν περαιτέρω χρήματα για έπιπλα έκαναν και ένα έξυπνο ντιλ. Πομηθεύτηκαν χρήματα από ένα διάστημο κατάστημα με αντάλλαγμα την χρήση του σπιτιού για φωτογραφήσεις της εταιρείας. Οι πρώτοι πελάτες άρχισαν να καταφθάνουν τον περασμένο Ιούλιο. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από τις 215 λίρες τη βραδιά για τις καθημερινές και φτάνουν στις 295 λίρες για τα Σαββατοκύριακα.

Και φαίνεται πως ο κόσμος το έχει ήδη λατρέψει: Το δεντρόσπιτο είναι κλεισμένο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο Κίραν σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται για μερικούς ακόμη μήνες πριν πάρει σύνταξη, προκειμένου να έχει κάποια έξτρα χρήματα και να επεκτείνει την επιχείρησή του.

Το ζευγάρι δεν έχει σκοπό να φτιάξει ένα ακόμη δεντρόσπιτο. Εχει πάρει ήδη άδεια οικοδόμησης για να χτίσει ένα «σπίτι των χόμπιτ» με μια πράσινη στέγη.

Υπάρχει επίσης ένα κατεστραμμένο εξοχικό σπίτι στη κτήμα τους, το οποίο και θα μπορούσε να ανακαινιστεί. Αλλά αυτό, λέει ο Κίραν, θα είναι το επόμενο και τελευταίο τους έργο στο κτήμα. «Δε θέλουμε να γίνουμε πάρκο διακοπών. Θέλουμε να είμαστε λίγο απομονωμένοι» είπε.

Οι Φίσερ φαίνεται πως ακολουθούν μια όλο αυξανόμενη τάση για απόκτηση σπιτιών με «προοπτική» λένε οι ειδικοί. Όλο και περισσότεροι Βρετανοί αγοράζουν σπίτια στην εξοχή που να έχουν όμως μια επιχειρηματική προοπτική και που μπορούν να νοικιάσουν σε άλλους. Και τα πιθανά κέρδη είναι πολλά, ιδιαίτερα αν η ιδέα και αυτό που προσφέρεις έχει κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο.

Πηγή:  iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ