ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Άγγιξε ευαίσθητες χορδές & καταχειροκροτήθηκε ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ από το 1ο Γυμνάσιο Κω για το δράμα προσφύγων & μεταναστών

0
2250

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια πολύ συγκινητική και παραστατική θεατρική παράσταση για το θέμα της προσφυγιάς και της βίαης μετανάστευσης η οποία άγγιξε ευαίσθητες χορδές και καταχειροκροτήθηκε, ανέβασαν απόψε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Κω στον Ορφέα, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου.

Τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο και πολύ αισθαντικές ερμηνείες κατασυγκίνησαν παρουσιάζοντας το δράμα της προσφυγιάς και βίαιης μετανάστευσης με όλες τις κακουχίες, την εκμετάλλευση από επιτήδειους, την σκληροκαρδία και αδιαφορία, αλλά και την καλοσύνη – φιλοξενία των ανθρώπων.

Εξίσου συγκινητική ήταν και η ερμηνεία του τραγουδιού από τις δύο μαθήτριες που επίσης χειροκροτήθηκαν θερμά.

 

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ (θεατρική ομάδα 1ου Γυμνασίου)

Χειμερινός Ορφέας

Ώρα έναρξης: 18:30

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες,  με μόνη του συντροφιά την Κρίσια – ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Γνωρίζουν την εκμετάλλευση, τη βία , την αδιαφορία, το χλευασμό, αλλά και την καλοσύνη και την αλληλεγγύη.

Πρόκειται για ένα έργο που θίγει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: Το πρόβλημα της προσφυγιάς και της βίαιης μετανάστευσης.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος 18 μαθητές και το έργο δίδαξαν οι καθηγήτριες Ελένη Γωργακά και Ελένη Κρικέλη.

Πρόκειται για το 2ο θεατρικό του 1ου Γυμνασίου από δύο ομάδες παιδιών που δούλεψαν παράλληλα καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ