Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν άραγε να δούμε και μεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

0
7793

ΕΕΕΕΚ Κω

Τα παιδιά αυτά σου αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι τα πάντα είναι δυνατά..Δεν έχει σημασία πάντα ο χρόνος , δεν έχει σημασία ο τρόπος,σημασία έχει να πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά, είτε μικρό είτε μεγάλο και εμείς να τα υποστηρίζουμε σε αυτή τη διαδικασία εξέλιξης και ένταξης. Μιλάμε για νευροδιαφορετικοτητα και για ένα διαφορετικό τρόπο που βλέπουν και αντιλαμβάνονται τα άτομα με αυτισμό τον κόσμο..Τι είναι αυτό που διακρίνει όμως το τυπικό από το διαφορετικό; Και γιατί το διαφορετικό να μην είναι μια άλλη μορφή κανονικοτητας; Πώς θα μας φαινόταν αν ακούγαμε ένα τραγούδι και να ενθουσιαζομασταν τόσο ώστε να φτιάξει η μέρα μας ή να στροβιλιζομασταν ευτυχισμένοι χωρίς να μας νοιάζει τίποτα ; Υπάρχει και αυτή η πλευρά και πριν μιλήσουμε για αποδοχή πρέπει να δώσουμε το χώρο και το χρόνο στα άτομα με αυτισμό και στον εαυτό μας να τα γνωρίσουμε και να έρθουμε πιο κοντά ..Αγαπάνε αντίστοιχα , νιώθουν αντιστοιχα, έχουν ανάγκη από φίλους ,έχουν ανάγκη να ενταχθούν , έχουν ανάγκη να αγαπηθούν όπως όλοι μας..Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που επικοινωνούν τις ανάγκες τους και η οπτική που βλέπουν τον κόσμο..Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν άραγε να δούμε και μεις τον κόσμο μέσα από μια καινούργια οπτική, μέσα από τα μάτια τους;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα στους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο σύνολο των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ ΚΩ που έκανε αυτή τη δράσης ευαισθητοποίησης πράξης.. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ από καρδιάς στον οδηγό που ανέλαβε με προθυμια την άνετη και ασφαλή μεταφορά μας από και προς το σχολείο και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα Αλεξανδρής για τη χορηγία των υλικών συσκευασίας που χρειάστηκαμε.
Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης σήμερα για τον αυτισμό και ευχής έργον είναι να φτάσει κάποια στιγμή που δε θα χρειάζεται να μιλάμε για ευαισθητοποίηση. Ως τότε ας ανοίξει ο καθένας ξεχωριστά την αγκαλιά του για αυτά τα άτομα!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ