Ωδή στην άνοιξη, από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κω, στους δρόμους του Πλατανίου!

4
10972

Ωδή στην άνοιξη, από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κω, σήμερα το πρωί στους δρόμους του Πλατανίου!
Μαζί με τους δασκάλους τους, έδωσαν και πήραν χαρά, τραγουδώντας στις γειτονιές και κρατώντας στα χέρια τις «χελιδόνες», παιχνίδι το οποίο κατασκεύαζαν και ψυχαγωγούνταν τα παιδιά τα παλιά χρόνια!
Τα κορίτσια κρατούσαν κούκλες, ομοίωμα της άνοιξης, που οι μαθητές έφτιαξαν στο εργαστήριο «παιχνίδια κλωστής»!
Θύμησες άλλης εποχής, όπου τα παιδιά έβγαιναν στους δρόμους και οι γειτόνοι, με κεράσματα στα χέρια και ευχές, τα υποδέχονταν για να τα τρατάρουν!
Η δράση έλαβε χώρα, με την αποτελεσματική συνεργασία της Τροχαίας Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/28521-odi-stin-anoiksi-apo-tous-mathites-kai-tis-mathitries-tou-6ou-dimotikoy-sxoleiou-ko-stous-dromous-tou-plataniou

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο, για μια ακόμα φορά, στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς. Είναι σημαντικό, στις μέρες μας που τα ήθη και οι παραδόσεις μας φθίνουν, να υπάρχουν λειτουργοί με όρεξη να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη για την φύση και τα έθιμα μας .

  2. Μπράβο στους δασκάλους και τα παιδια!Επιτέλους, μια νότα αισιοδοξίας και αθωότητας και γλυκύτητας και δημιουργικότητας!

  3. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς,αλλά τέτοιες δράσεις να τις κάνουν σε όλα τα σχολεία,όχι μεμονωμένα, όπως επίσης και για την εκδρομή στην Αθήνα της ΣΤ’τάξης,κάποια δημοτικά σχολεία πηγαίνουν για 4 μέρες που είναι πιο λογικό,και κάποια άλλα σχολεία πηγαίνουν με το ζόρι ένα διήμερο με αποτέλεσμα παιδιά,και γονείς να τρέχουν,και να επισκέπτονται τα μουσεία σχεδόν ημιλιποθυμα απ’ την κούραση.

    Μήπως να το δείτε λίγο;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ