O ΔΟΠΑΒΣ και Η Ομάδα των Πέντε Εποχών διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για παιδιά

0
1355

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023 ο ΔΟΠΑΒΣ και Η Ομάδα των Πέντε Εποχών διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για παιδιά:

‘’Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα’’ θεατρική διαδραστική παράσταση σε δραματουργία και σκηνοθεσία Σοφίας Παπαδοπούλου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι και στις 4 το απόγευμα στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα με δωρεάν είσοδο και προκράτηση θέσεων στο EXAS TRAVEL.

 

«Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα»

Θεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 έως 103 ετών

Yπόθεση: Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει … ούτε για μια στιγμή! Γι’ αυτό και οι φίλοι της, τη φορτώνουν στο μαγικό σκουπάκι της και τη στέλνουν «διακοπές» στον Βόρειο Πόλο,  στην νονά της την Σία  Μαγισσία! – Που μεταξύ μας μια χαρά περνούσε μέχρι τώρα στην κουζίνα της, φτιάχνοντας πραλίνες, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια!!! Μα όταν η Λίνα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια «κάτω – άνω», ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα!!!…Άραγε θα πείσουν ο Άγιος Βασίλης και τα παιδιά την Λίνα  Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να διορθώσει τα λάθη της και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;

 

Συντελεστές: Κείμενο- Σκηνοθεσία- Καλλιτεχνική  επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου / Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου / Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης / Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Τερέζα Μόσχου,  Ναυσικά Κοργιαλού, Κίμων Δούσης, Σοφία Παπαδοπούλου Τεχνικός: Μάριος Μάνθος

‘’Πουπουλένια Πολιτεία ΄’ διαδραστική παράσταση για όλες τις εποχές εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε δραματουργία και σκηνοθεσία Σοφίας Παπαδοπούλου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα με δωρεάν είσοδο και προκράτηση θέσεων στο EXAS TRAVEL.

 

Διαδραστική παράσταση για όλες τις εποχές:

«Πουπουλένια Πολιτεία»

Εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη

Για «παιδιά» από 4 -104 χρονών!

Ένα σύγχρονο αντιπολεμικό παραμύθι !!
Μια βιωματική παράσταση φορέας αξιών και μηνυμάτων!!
Μια θεατρική εμπειρία συναισθηματικής και ψυχικής ανάτασης!!

 

Υπόθεση: Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Μόλις η φήμη της Πουπουλένια ς πολιτείας εξαπλώνεται 4 γκροτέσκες φιγούρες εισβάλλουν στην πολιτεία των πουλιών και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα η ειρηνική κοινωνία! Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα …Μέχρι και τα φτερά τους. Άραγε θα καταφέρουν να επαναφέρουν την τάξη και την ευημερία;

Μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά, μάσκες, χρώματα, πρωτότυπη, ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τα προσκαλεί να βάλουν φτερά και να πετάξουν, να ανακαλύψουν τι πραγματικά χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα, να «χτίσουν» την πολιτεία των ονείρων τους και παράλληλα την πεποίθηση πως: «Ναι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο» … Άλλωστε, η ιδανική πολιτεία…

Περιμένει ακόμη να ανακαλυφθεί…

Συντελεστές: Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαδοπούλου/ Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Ανδριώτης/ Σκηνογράφος / Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Χαλδαίος /Επιμέλεια Κίνησης: Ευθύμης Χρήστου / Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης / Γραφιστική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας / Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Εύα Σκρομπόλα Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Μάριος Μάνθος, Τερέζα Μόσχου,  Χρύσα Νταή, Σοφία Παπαδοπούλου Τεχνικός: Κίμων Δούσης

Διάρκεια: 80’ λεπτά

*** “Η παράσταση Πουπουλένια πολιτεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

 

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών»  αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

 

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο ΔΟΠΑΒΣ και η Ομάδα των Πέντε Εποχών διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για παιδιά:

  • ‘’Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα’’ Θεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά 3 έως 103 ετών το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στον χειμερινό κινηματογράφο Ορφέα στις 2 το μεσημέρι και στις 4 το απόγευμα.
  • ‘’Πουπουλένια πολιτεία’’ Διαδραστική παράσταση για όλες τις εποχές εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον χειμερινό κινηματογράφο Ορφέα στις 4 το απόγευμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και στις 3 παραστάσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται προκράτηση θέσεων στο Exas.gr από Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση με ώρα προσέλευσης 13:30 για την παράσταση που θα ξεκινήσει στις 14:00 και 15:30 για την παράσταση που θα ξεκινήσει στις 16:00.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ