Όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στα Χελιδονίσματα απ’ το 6ο Δημοτικό σχολείο Κω

0
3306

Mια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Κω αφιερωμένη στα «Χελιδονίσματα». Ο διευθυντής του σχολείου, Αριστείδης Φουντωτός τόνισε ότι είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το σχολείο αφού γιορτάζουμε και επίσημα τον ερχομό της άνοιξης, και αποφασίσαμε μάλιστα με την βοήθεια και της αστυνομίας να πούμε τα κάλαντα που ορίζει το έθιμο στην γύρω περιοχή.
Στην συνέχεια και με την στήριξη της εκπαιδευτικού, Μαρίας Σταματελοπούλου τα παιδιά αφηγήθηκαν ιστορίες και ποιήμερα αφιερωμένες τόσο στην άνοιξη όσο και στα χελιδονίσματα όπως και σε ήθη και έθιμα ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και πως τα παιδιά στην βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Νέα Βρασνά κοντά στην Ασπροβάλτα γιορτάζουν το έθιμο ενώ άκουσαν και τα κάλαντα απ’ τους μαθητές του σχολείου στο οποίο βρίσκεται η κ. Ασπασία που ήταν παλιότερα στο 6ο Δημοτικό.
Ο καλλιτέχνης ψηφιδωτών, Δαυίδ Χατζηδαυίδ ως φίλος του σχολείου, θέλησε να χαρίσει στο 6ο Δημοτικό μια δημιουργία δική του και των μαθητών του, ένα όμορφο ψηφιδωτό με σήμα τα χελιδονάκια. Παράλληλα μίλησε και ο επιστημονικός διευθυντής της αστικής εταιρείας Ιπποκράτης, Δημήτρης Γερούκαλης που συνεχάρη τόσο το σχολείο για τις δράσεις όσο και τον κ. Χατζηδαυίδ για την πρωτοβουλία και τόνισε την βοήθεια και της προέδρου της αστικής εταιρείας, Διονυσίας Τελλή αλλά και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ