Αποκριάτικο πάρτυ 1ου Δημοτικού σχολείου Κω στη Νέα Φαντασία

10
9665


Αποκριάτικο πάρτυ 1ου Δημοτικού σχολείου Κω στη Νέα Φαντασία

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υπέροχη βραδιά με όμορφη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα προσφέρετε στα παιδιά μας.

 2. Όμορφο θέαμα να βλέπεις τα παιδιά σου να χαίρονται τόσο πολύ . Παραδοσιακοί χοροί, όμορφο φαγητό, χαμογελαστά πρόσωπα … να είστε καλά για τη βραδιά που μας χαρίσατε. Δίπλα σας οι γονείς σε ότι χρειαστείτε … είστε δυνατός σύλλογος και μπράβο σας !!!

 3. Αντί να διαδίδουμε τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας συνηθίζουμε τα παιδιά μας στην αλλοτρίωση;;. Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι δάσκαλοι και οι γονείς. Κρίμα αυτά διδάσκουν στα Ελληνόπουλα να μπουν στον μύλο της παγκοσμιοποίησης ;;

  • ναι κριμα πραγματικά…κρίμα που τα παιδια πέρασαν μια όμορφη βραδιά γελώντας και χορεύοντας ( παραδοσιακά και μη) κριμα που βγήκαν από το σπιτι, που κοινωνικοποιηθηκαν, που ένιωσαν λιγο παραπάνω παιδιά με τις αποκριατικες στολες τους…και κρίμα που προφανώς δεν ήσασταν εκεί για να τα δείτε όλα αυτά.

  • το σχόλιο σας είναι άστοχο και κακόβουλο!!!
   που είδατε την αλλοτρίωση και την παγκοσμιοποιηση?
   ένας σύλλογος, απο τον προσωπικό του χρόνο, προσπαθεί για να βοηθήσει ένα σχολείο και τα παιδιά αυτού !
   Η μεταμφιεση είναι παλιό έθιμο!!!
   Το αποκριάτικο έθιμο της κοκάλας στην Κω που παρουσίασε ο κύριος Μαστόρος είναι η ελληνική παράδοση και συγκεκριμένα της Κω!!!

   Φτιαγμένη από κεφάλι γαϊδάρου (με την κατάλληλη επεξεργασία) και προσαρμοσμένη σε ξύλο έτσι ώστε να μπορεί να την χειρίζεται όποιος την κρατούσε, σκεπασμένος με ένα χράμι, η κοκάλα ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Αποκριάς! Με το που σκοτείνιαζε, έβγαινε στα δρομάκια των χωριών συνήθως παρέα με λίγα άτομα ντυμένα καμουζέλες-αλαφάκια. Στο μπροστινό μέρος είχε κρεμασμένη μια κουδούνα και έτσι γίνονταν αντιληπτή από μακρυά.
   σας ευχαριστώ!
   να σχολιάζετε όμως με το αληθινό ονοματεπώνυμο κ όχι να κρυβεστε
   Καλές απόκριες κ Καλή Σαρακοστή!!!

 4. Μπράβο στον σύλλογο και σε αυτούς που βοήθησαν για να βγει ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα. Ποιοτική διασκέδαση ,πρωτότυπη χοροεσπερίδα… γεμάτη παράδοση αλλά και σύγχρονα ακούσματα, εξαιρετικό φαγητό και πολύ κέφι !!! Να είστε καλά να προσφέρετε στα παιδιά μας . Είστε πολύ δυνατή ομάδα.

 5. Χοροεσπερίδα είναι με μουσική και όχι με υπολογιστή χοροεσπερίδα είναι όχι να έχεις λαχνούς και να της κερδίζουν ονομαστικά άτομα του συλλόγου μέλη χωροσπεριδα ειναι να είναι όλα το σχολείο εκεί αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα καλύτερα σχολεία της Κω ελπίζουμε σε μια άλλη χοροεσπερίδα να φτιαχτούν αυτά

  • λυπεί ο σχολιασμός σας …
   όποιος αγοράζει λαχνους μπορεί να κερδίσει
   Η κλήρωση έγινε μπροστά σε όλους κ τους λαχνους τραβουσαν τα παιδιά
   χοροεσπερίδα με dj που έκανε υπέροχο μουσικό πρόγραμμα!!!
   κάθε σύλλογος γονέων προσπαθεί για ότι καλύτερο από τον προσωπικό του χρόνο τα μέλη του και τους αξίζει ένα μπράβο !!!

 6. Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδιά. Μικροί και μεγάλοι, γιαγιάδες και παππούδες καμαρώσαμε και περάσαμε τόσο όμορφα. Εντυπωσιακός για άλλη μία φορά ο κύριος Μαστόρος και όλα τα παιδιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο τον σύλλογο. Πάντα τέτοια .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ