2 Προκρίσεις από Κω στον ελληνικό τελικό FIRST® LEGO® League Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο

1
5232

“2 Προκρίσεις από Κω στον ελληνικό τελικό FIRST® LEGO® League Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, μια διοργάνωση της Eduact με την φιλοξενία του Δήμου Ρόδου, την υποστήριξη της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η τοπική ομάδα των εργαστηρίων ρομποτικής του  Robotikos, οι Power Rangers, με μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, έλαβε μέρος για πρώτη φορά και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο/πρόκριση για τον τελικό της Θεσσαλονίκης!

Ο Αγγελος Μιχαηλίδης, η Ιόλη Ροβόλα-Παπαδάκη, ο Εμμανουήλ Μαστρογιώργης, η Κατερίνα Παπαποστόλου και ο Μάρκος Κοντογούρης με την προπονήτριά τους Έφη Ξανθοπούλου προκρίθηκαν ανάμεσα σε 159 παιδιά από 20 ομάδες, 2 από την Κω, και 18 από τη Ρόδο.

Οι Power Rangers, όπως τα παιδιά επέλεξαν να ονομάσουν την ομάδα τους, που είχαν μόνο 4 εβδομάδες να προετοιμαστούν, εντυπωσίασαν τους κριτές με τις καινοτόμες ιδέες τους και τη ταύτισή τους  με τα ιδεώδη του διαγωνισμού – την ανακάλυψη, την καινοτομία, την συμπερίληψη, την ομαδικότητα και τη διασκέδαση σε όλη τη διαδικασία.

Με σεβασμό στις άλλες ομάδες, τα παιδιά και τους προπονητές είχαν μία ευχάριστη παρουσία χωρίς το άγχος του αποτελέσματος. Κατέβηκαν για την εμπειρία ως outsiders (έχοντας μικρό χρόνο προετοιμασίας και καμία άλλη εμπειρία από τον διαγωνισμό) και τα κατάφεραν ανάμεσα σε άξιους συναθλητές. Ενώ είχαν κάποιες ατυχίες στα Robot Games, συνέχισαν να παίζουν με καλή διάθεση και χωρίς άγχος παρουσίασαν το καινοτόμο πρότζεκτ τους στους κριτές για το σχολείο του μέλλοντος που θα παράγει και θα αποθηκεύει ενέργεια και νερό, εξοικονομώντας πόρους και εξαλείφοντας παράγοντες που εμποδίζουν τη λειτουργία του.

Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι τα παιδιά, με οδηγό την κυρία Ξανθοπούλου που εργάζεται επί σειρά ετών στην εκπαιδευση, δεν αναλώθηκαν στο ανταγωνιστικό και πολωτικό κλίμα, αλλά σεμνά ανέδειξαν τις αξίες της συνεργασίας και της ομαδικότητας, του σεβασμού και της ευγενούς άμιλλας που θα έπρεπε να διέπουν όλα τα αθλήματα.

Η κυρία Έφη παρεσυρε την ομάδας σε ένα ταξίδι δημιουργίας, γνώσης και ανακάλυψης και με την ίδια καλή διάθεση και με το ίδιο πνεύμα θα αγωνιστούν και στον τελικό της Θεσσαλονίκης.

Να συγχαρούμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στην άλλη ομάδα από την Κω που θα είναι μαζί μας στον τελικό. Είναι μεγάλη επιτυχία που το νησί μας θα εκπροσωπηθεί από 2 ομάδες!

Τέλος να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Imagine που έχει αγκαλιάσει το Robotikos και το στηρίζει με κάθε τρόπο!

Power Rangers

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ