»Υιοθέτησαν» τις Αλυκές τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ζηπαρίου | Υπέροχη η καλοκαιρινή τους γιορτή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
1642

Με μια ιδιαίτερα πρωτότυπη γιορτή στις μοναδικές Αλυκές Λινοποτιού, γεμάτη περιβαλλοντικά μηνύματα, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ζηπαρίου. Η διευθύντρια, Ελένη Διακοπαναγιώτη και οι δασκάλες του Σταθμού υποδέχθηκαν τους γονείς των παιδιών σε ένα πανέμορφο τοπίο που κρύβει πολλούς θησαυρούς όπως σπάνια φυτά και πτηνά.
Στα ερειπωμένα κτίσματα της περιοχής, ζωγραφισμένα φλαμίνγκο κι άλλα αποδημητικά πουλιά περίμεναν γονείς και παιδιά να τα γεμίσουν χρώματα ζωντανεύοντας τα σχέδια ενώ οι μικροί μας φίλοι χωρισμένοι σε ομάδες παρατάχθηκαν εμπρός τους κάνοντας χαριτωμένες χορευτικές κινήσεις υπό τη μουσική υπόκρουση φλάουτου και σαντουριού.
Με ένα συγκινητικό τραγούδι συνέχισε η καλοκαιρινή γιορτή του Παιδικού Σταθμού Ζηπαρίου που πέρασε το δικό του καλοκαιρινό και συνάμα κοινωνικό μήνυμα της αγάπης προς τον διπλανό μας και προς τη φύση, οι αρετές της οποίας μας χαρίζονται απλόχερα στο νησί μας.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου κ Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευριδίκη Νάκη, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλης και ο κοινοτικός σύμβουλος, Σεβαστιανός Παρβέρης μοίρασαν στα παιδάκια βεβαιώσεις «υιοθεσίας» της περιοχής των Αλυκών, ένα συμβολικό χαρτί που καταγράφει ότι οι οι μικροί ήρωες του Ζηπαρίου μαζί με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα από τις αποψινές τους δράσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά, οι δασκάλες και γονείς δημιούργησαν στις Αλυκές ένα μονοπάτι όπου τοποθέτησαν ταμπέλες με φωτογραφίες σπάνιων πτηνών που διαβιούν στην περιοχή και που χρήζουν προστασίας.

Πηγή: https://www.kostv.gr

https://www.facebook.com/1745854106/videos/pcb.10210245112441329/412386264169560

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ