Νέο χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο από Β.Κουτσιαρή & Γ. Διακομανώλη: «Δεν θα κοιμηθώ απόψε»

0
549

Νέο χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο από Β.Κουτσιαρή & Γ. Διακομανώλη

 

 

Δεν θα κοιμηθώ απόψε

Κυκλοφόρησε το νέο χριστουγεννιάτικο εικονογραφημένο βιβλίο των δασκάλων στο 5ο Δ.Σ. Κω και συγγραφέων παιδικών βιβλίων, Β. Κουτσιαρή & Γ. Διακομανώλη.

Τίτλος του: Δεν θα κοιμηθώ απόψε

Εικονογράφηση: Θέντα Μιληλάκη

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας και πρωτοσχολικής ηλικίας και πρόκειται για το 1ο βιβλίο της σειράς: Με λένε Αργύρη, εμένα!

Λίγα λόγια…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Αργύρης θα ξενυχτήσει, περιμένοντας τον Αϊ-Βασίλη να τον επισκεφτεί στο σπίτι του. Φυσικά, έχει σκαρφιστεί πολλούς τρόπους, για να το καταφέρει αυτό και να μην κοιμηθεί…

Φυσικά, ο Αργύρης δίνει στους μικρούς αναγνώστες του την πρώτη τους αποστολή:

Να αναγνωρίσουν όσα δωμάτια του σπιτιού και όσα αντικείμενα μπορούν!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πανελλαδικά πριν λίγες μέρες.

 

Βιογραφικό συγγραφέων:

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα «Θεσσαλία».  Έχει την επιμέλεια της σελίδας «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου» στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice και διατηρεί τη στήλη «Βιβλίο… στο μικροσκόπιο».

Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη και  των Κρατικών Βραβείων.

Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους «Είναι κάτι που μένει» με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κυκλοφορούν 29 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: [email protected]

 

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Διατηρεί τη στήλη «Εικονογράφοι»  στη σελίδα «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου»  της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos Voice.

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του: «Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Το παραμύθι του «Ένα αστέρι για μένα»  βρέθηκε το 2013 στην Βραχεία λίστα βραβείων του  Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώ το βιβλίο του «Χιονισμένη πλατεία» βρέθηκε το 2017 στη βραχεία λίστα βραβείων του περιοδικού ο Αναγνώστης.

Το 2019 τιμήθηκε για ανέκδοτο κείμενό του με Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά.

Κυκλοφορούν 14 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: [email protected]

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.