Ισραήλ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε

0
4230

Περιορισμένου εύρους η απάντηση του Ισραήλ, εκτιμούν οι ΗΠΑ – Αυτοσυγκράτηση ζητά ο Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιράν

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποφασίσει με ποιον τρόπο θα απαντήσουν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Κυριακή, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει απόφαση για τον χρόνο της επίθεσης.

Η Jerusalem Post, που μετέδωσε την Τετάρτη την πληροφορία, αναφέρει ότι ο χρόνος της επίθεσης δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Παράλληλα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το χτύπημα, που είναι αρκετά σύνθετες. Είναι πιθανό, γράφει η Jerusalem Post, ότι η απόφαση μπορεί να αλλάξει.

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή, μαζική επίθεση από το Ιράν θεωρείται δεδομένη, αλλά ο χρόνος και κυρίως ο τρόπος, παραμένουν αποφάσεις στα χέρια της ισραηλινής ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής.

Το CNN ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η ισραηλινή απάντηση θα είναι περιορισμένου εύρους. Το Ισραήλ, πάντα σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, εξετάζει ένα «στενό και περιορισμένο» χτύπημα μέσα στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ, πάντως, δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από το Ισραήλ για τα σχέδιά του.

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν. Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν είναι πιθανό να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Οι ΗΠΑ «είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» εάν το Ισραήλ δεν απαντήσει, είπε ο αξιωματούχος για να συμπληρώσει ότι «οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές».

Αυτοσυγκράτηση ζητεί ο Πούτιν

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε στον πρόεδρο του Ιράν τη θέση του ότι όλα τα μέρη στη Μέση Ανατολή θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω αντιπαράθεση

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Εμπραχίμ Ραΐσι, ο Πούτιν συζήτησε λεπτομερώς την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία την 1η Απριλίου, η οποία αποδίδεται στο Ισραήλ, που δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Ραΐσι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με πυραύλους και drone ήταν «αναγκαστική και περιορισμένη» και τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει περαιτέρω κλιμάκωση, όπως ανέφερε το RIA Novosti.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι στενοί σύμμαχοι, με τη μία χώρα να προμηθεύεται οπλικά συστήματα από την άλλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τοποθετούν δεξαμενόπλοια εναέριου ανεφοδιασμού – Μέση Ανατολή . . . Για να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν;;;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στείλει στον αέρα δεξαμενόπλοια εναέριου ανεφοδιασμού, ευρέως διασκορπισμένα.  Πολλοί αναρωτιούνται αν προορίζονται για τον ανεφοδιασμό ισραηλινών αεροσκαφών προς/από μια επίθεση κατά του Ιράν.

Strato-Tanker #63-8888 από την αεροπορική βάση Prince Sultan πάνω από τη Σαουδική Αραβία.

Δεξαμενόπλοιο 64-14835 από τη βάση Al-Udeid.

Airbus KC-2 “Voyager” από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία μέσω της βάσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο

Διακρίνονται στο χάρτη στην κορυφή αυτής της ιστορίας, και παρέμειναν στον αέρα για πολλές ώρες.

Τα αεροσκάφη αυτά απογειώθηκαν πριν από λίγες ώρες για να “υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις της CENTCOM” (ή του Ισραήλ ????) αν χρειαστεί.

Πρακτικά, αν η Ισραηλινή Αεροπορία (IAF) πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν από διαφορετικούς άξονες και κατά κύματα, τότε θα

θα χρειαστεί πολλά ιπτάμενα τάνκερ.

Φαίνεται λοιπόν τώρα ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να βοηθήσουν ενεργά το Ισραήλ.  Αν αυτό συμβεί, με τη βοήθεια των ΗΠΑ/ΗΒ, οι Ιρανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι αμερικανικές βάσεις αλλού στην περιοχή θα πέσουν κάτω από ιρανική πυραυλική επίθεση.

Μείνετε συντονισμένοι …

Ιράν/Ισραήλ: Η μεγαλύτερη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας από την 11η Σεπτεμβρίου

Τι μεταδίδεται Ο Mark Zee, ιδρυτής της υπηρεσίας πληροφοριών OpsGroup, δήλωσε στο Reuters ότι το επίπεδο αναστάτωσης που προκλήθηκε από..

halturnerradioshow.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ