Βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα: Με βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα το Ισραήλ κατηγορεί τον Ισλαμικό Τζιχάντ

0
5737

«Σωθήκαμε επειδή δεν πήγαμε σε καταφύγια» – Ισραηλινή εξομολογείται στο protothema τη σφαγή στο φεστιβάλ

ISRAEL_GIRL2

Για τις τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της εισβολής αντρών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ, στο νότιο Ισραήλ, μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr και τον Φρίξο Δρακοντίδη (με τη βοήθεια του Δημήτρη Ζιάγκα, διαχειριστή του Εμπορικού Ισραηλοελληνικού Επιμελητηρίου), η 21χρονη Γιουβάλ Πέρετς, η οποία εξήγησε τι ήταν αυτό που, τελικά, την έσωσε από τη μανία των τρομοκρατών.

Η 21 χρονη Γιουβάλ Περέτς μιλάει αποκλειστικά στο Protothema για το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ

«Ξεκίνησαν να ηχούν οι σειρήνες, στην αρχή μπήκαμε στα αυτοκίνητα και προσπαθήσαμε να βγουμε προς την έξοδο, δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Έχουμε συνηθίσει, εξάλλου, στις σειρήνες. Ξαφνικά, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα προς την έξοδο, ενώ όσοι κατάφεραν και βγήκαν, άρχισαν να μας ενημερώνουν πως υπήρχαν τρομοκράτες» είπε η 21χρονη Ισραηλινή και συνέχισε: «Δεν ξέραμε προς τα πού να φύγουμε. Ήμασταν στη μέση ενός χωραφιού, τα κινητά τηλέφωνα είχαν μείνει από μπαταρίες. Τότε, είδαμε έναν αστυνομικό, ρωτήσαμε πού να πάμε και μας έδειξε. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς τα εκεί, ακούγονταν πυροβολισμοί από παντού. Δεν ξέραμε προς τα πού πηγαίναμε, κάποιοι έπεφταν μέσα σε κανάλια, δεν ξέρω αν σκοτώθηκαν».

 

festival
festival2

 

Σχολιάζοντας πώς κατάφερε να σωθεί και τη μεγάλη απόσταση που υποχρεώθηκε να διανύσει για να φτάσει σε ασφαλές σημείο, η κοπέλα είπε: «Άλλοι ξεκίνησαν να πηγαίνουν προς τα καταφύγια. Εμάς μας έσωσε το γεγονός πως δεν πήγαμε προς τα εκεί. Τρέχαμε επί έξι ώρες, φτάσαμε σε ένα αγροτικό οικισμό, ο οποίος μπορεί να βρισκόταν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, ωστόσο εμείς κάναμε 40 χιλιόμετρα, καθώς περιφερόμασταν αρκετές ώρες γύρω-γύρω. Όλα αυτά χωρίς φαγητό και νερό και κόσμο να λιποθυμάει».

 

perets
Η 21χρονη Ισραηλινή πριν το μουσικό φεστιβάλ και τη σφαγή που ακολούθησε

 

Στη δημοσιότητα η τηλεφωνική συνομιλία δύο μελών των Χαμάς που το Ισράηλ υπέκλεψε – Τι λένε για τη ρουκέτα που χτύπησε το νοσοκομείο και την προέλευσή της – Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει «αποδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο αλ Άχλι αλ Αράμπι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

«Οι αποδείξεις, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας, επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από την εκτόξευση ρουκέτας του Ισλαμικού Τζιχάντ που αστόχησε», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η επαγγελματική αυτή ανάλυση βασίζεται σε πληροφορίες, στα επιχειρησιακά συστήματα και σε αεροπορικές εικόνες», εξήγησε.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο αλ Άχλι αλ Άραμπ στην πόλη της Γάζας. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υψηλότερο απολογισμό.

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ δύο μελών της Χαμάς. Σε αυτή τη συνομιλία οι δύο άνδρες μιλούν για έναν πύραυλο του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτοξεύτηκε από κοντινό νεκροταφείο και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα.

Ακούστε παρακάτω τη συνομιλία:

Ακολουθεί το κείμενο του διαλόγου μεταξύ των δύο ανδρών:

Άτομο 1: Σου λέω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν πύραυλο σαν αυτόν να πέφτει και γι’ αυτό λέμε ότι ανήκει στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Άτομο 2: Τι;

Άτομο 1: Λένε ότι ανήκει στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Άτομο 2: Είναι από εμάς;

Άτομο 1: Έτσι φαίνεται!

Άτομο 2: Ποιος το λέει αυτό;

Άτομο 1: Λένε ότι τα θραύσματα από τον πύραυλο δεν μοιάζουν να προέρχονται από ισραλινό πύραυλο αλλά από τοπικό.

Άτομο 2: Τι λες [όνομα];

(Σιωπή)

Άτομο 2: Για όνομα του Θεού, δεν μπορούσε να εκραγεί σε κάποιο άλλο μέρος;

Άτομο 1: Τον έριξαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο.

Άτομο 2: Τι;!

Άτομο 1: Τον έριξαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο al Ma’amadani, η εκτόξευση απέτυχε και έπεσε πάνω τους.

Άτομο 2: Υπάρχει ένα νεκροταφείο από πίσω;

Άτομο 1: Ναι, το al Ma’amadani είναι μέσα στο κτιριακό συγκρότημα.

«Δεν υπήρξαν πυρά του στρατού από την ξηρά, τη θάλασσα ή τον αέρα που να έπληξαν το νοσοκομείο», δήλωσε ο Χαγκάρι. «Τα συστήματα ραντάρ μας εντόπισαν πυραύλους που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης και η ανάλυση της πορείας τους δείχνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη. Ο Χαγκάρι σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

Νέο βίντεο των Ισραηλινών: Γιατί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ

Ένα νέο βίντεο με πλάνα από το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist μετά το χτύπημα στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην πρωινή του ενημέρωση να επιμένει ότι η ευθύνη βαραίνει την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, περιέχονται εικόνες από τους κρατήρες που προκαλούν πύραυλοι της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ενώ, όπως υποστηρίζουν οι IDF, τέτοιος κρατήρας δεν υπήρξε στο νοσοκομείο μετά το φονικό χτύπημα το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε το βίντεο:

Σε άλλο βίντεο από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχει καταγραφεί μια ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα και να εκρήγνυται μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος στις 18:59 το απόγευμα της Τρίτης, ώρα κατά την οποία συνέβη το χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist.

Δείτε το βίντεο:

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στην περιοχή. Η καταγραφή των εκτοξεύσεων από διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων πλάνων από ξένα μέσα ενημέρωσης την ώρα της επίθεσης δείχνουν ότι το χτύπημα προκλήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες» υποστήριξε εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ το πρωί της Τρίτης ζητώντας εκ νέου από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

«Οι αναφορές κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς από αυτή την τραγωδία. Παλαιστινιακές πηγές και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κυνικά και σκόπιμα κατηγορούν το Ισραήλ ακολουθούμενοι από αρκετά μέσα ενημέρωσης αγνοώντας την υποχρέωσης παράθεσης γεγονότων και όχι την επίκληση φημών ή αβάσιμων κατηγοριών» πρόσθεσε ο ίδιος.

idf-pinakas-gaza

Όσον αφορά το τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ είπε ότι «συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών με την Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του προς το Ιράν, τους δορυφόρους του και τις τρομοκρατικές ομάδες υπό την ηγεσία του να μην κάνουν το μοιραίο λάθος και να εμπλακούν σε πόλεμο. Το Ισραήλ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του πλήρη δυνάμει και αυτό το μήνυμα έχει μεταφερθεί και μέσω των διεθνών διπλωματικών οδών».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της έκρηξης στο νοσοκομείο al Ahli al Arabi στη Γάζα:

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μίνι ασφαλιστικό με καλά νέα για συνταξιούχους, επίδομα προσωπικής διαφοράς, αλλαγές στα επιδόματα

Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική λόγω κοριών

Στον απόηχο της φρίκης στο νοσοκομείο της Γάζας: Ποιοι είχαν συμφέρον από ένα λουτρό αίματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ