Δυστύχημα στη Λιβύη: Tα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης μεταξύ των νεκρών

0
5747

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης Γιώργος Σαγιάνος δήλωσε ότι το C-130 έφτασε στη Λιβύη το πρωί της Κυριακής με τον γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων oi δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κανάκη Μανδαλιού (Άντζελα Μανδαλιού και Φίλιπ Μανδαλιός) και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής (νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, στρατιώτες).

Όπως είπε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα με ένα καινούργιο λεωφορείο και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Καθώς η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά.

Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 14:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη βγήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόνταν μπροστά και αριστερά στο λεωφορείο. «Ήταν ένα δυστύχημα» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άντζελα Μανδαλιού, κόρη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας το περασμένο Σάββατο είχε παντρευτεί. Οκτώ μέρες μετά έμελε να χάσει τη ζωή της.

real.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ