Γαλλία: «Δεν είναι ταραχές, είναι πόλεμος» λέει ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη όπου επιτέθηκαν στο σπίτι του δημάρχου

1
4477

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Έρικ Βέρνιε, στην πόλη της Γαλλίας, Λ’ Άι-λε-Ροζ, που ταλανίζεται από επεισόδια μετά την επίθεση στο σπίτι του δημάρχου της δήλωσε στο Sky News ότι οι αστυνομικοί του συμμετέχουν σε «πόλεμο» εναντίον των ταραξιών που είναι εκεί «για να μας σκοτώσουν».

Ο Βανσάν Ζανμπράν, δήμαρχος της πόλης Λ’ Άι-λε-Ροζ, δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης αλλά η σύζυγός του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι μαζί με τα δύο μικρά παιδιά τους. Κατά τη φυγή τους υπέστη κάταγμα στο πόδι.

«Ο κόσμος μιλάει για ταραχές, αλλά για όσους από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, δεν είναι ταραχές, είναι πόλεμος. Οι άνθρωποι που στέκονται μπροστά μας, είναι εδώ για να μας σκοτώσουν. Έχουν βόμβες μολότοφ, έρχονται σε απόσταση τριών μέτρων από εμάς» λέει ο αρχηγός της αστυνομίας στη γαλλική πόλη.

gallia
Ο αρχηγός της αστυνομίας, Έρικ Βέρνιε, στην πόλη της Γαλλίας, Λ’ Άι-λε-Ροζ

 

«Έχουν τεράστιες πέτρες που μας πετούν για να προσπαθήσουν να μας σκοτώσουν. Δεν θέλουν να παίξουν μαζί μας. Είναι εκεί για να μας τελειώσουν» προσθέτει, τονίζοντας ότι οι αξιωματικοί του ήταν αποφασισμένοι να τηρήσουν τον νόμο και να αποκαταστήσουν την τάξη στην περιοχή η οποία είναι ήσυχη. Μια κάτοικος, για παράδειγμα, η οποία ζει 45 χρόνια στην πόλη, είπε ότι «δεν έχω ξαναδεί τέτοιο έγκλημα».

Μετά την επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Ζανμπράν, ο εισαγγελέας ξεκίνησε επίσημη έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Η κυρία Ζανμπράν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και, σύμφωνα με τον σύζυγό της, είναι απίθανο να περπατήσει για αρκετούς μήνες.

Μέσα σε λίγες ώρες από την επίθεση, την πόλη επισκέφθηκαν τόσο η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είναι ρατσιστικός πόλεμος
    οι φασίστες χτυπούν οποίο λευκό βρουν μπροστά τους
    οι ταραχές σταματησαν μόλις οι λευκοί άνδρες οργανώθηκαν να προστατέψουν μόνοι τους τις περιουσίες τους
    και σε κάποιες πόλεις αντεπιτέθηκαν.
    μπορείτε όλοι να βρείτε της αλήθεια ψάχνοντας λίγο στο διαδυκτιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ