Ρόδος: Φρικτό θάνατο από φόλα βρήκε ο Κυριάκος ο πιο γνωστός αδέσποτος σκύλος του νησιού

0
5466

Της Ελένης Ηλιοπούλου

στο zoosos.gr

Φρικτό θάνατο από ποντικοκτόνο δηλητήριο βρήκε ο Κυριάκος ίσως ο πιο γνωστός αδέσποτος σκύλος στο νησί της Ρόδου.

Το ζώο μεταφέρθηκε με μεγάλη καθυστέρηση σε κτηνίατρο από μια γυναίκα καθώς πολλοί το έβλεπαν να μην είναι καλά και το προσπέρασαν. Ο κτηνίατρος ο οποίος εξήγησε τον σκύλο εξήγησε ότι πιθανότατα το δηλητήριο ήταν από αυτό που πολλοί σκορπούν είτε για να εξολοθρεύσουν τρωκτικά ή το ανακατεύσουν με τροφή για να δηλητηριάσουν αδέσποτα και άλλα είδη ζώων.

Ο Κυριάκος στις 21 Ιουνίου.
Ο Κυριάκος στις 21 Ιουνίου

Την κακή κατάσταση της υγείας του ζώου διαπίστωσε μια γυναίκα η οποία στις 21 Ιουνίου έκανε έκκληση για τη μεταφορά του σε κτηνίατρο και επισήμανε τα εξής στην ομάδα του facebook «ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ-RHODES KENNEL HOUSE-RAWS (OFFICIAL)»:

«Ο γνωστός Κυριάκος δεν φαίνεται να είναι καλά. Σήμερα καθόταν όλη την μέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου στη Μανδηλαρά, ίσως από τη ζέστη. Του έδωσα να νερό να πιει και ήπιε δυο μεγάλα τάπερ. Τώρα το βράδυ πήγε απλώς μερικά μέτρα απέναντι στο Panini απέξω. Τώρα δεν πίνει καν νερό, ούτε τρώει τίποτα. Φαίνεται να ανασαίνει περίεργα και σαν να πονάει κάπου από όσο μπορώ να καταλάβω. Παρακαλώ εάν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που θα μπορούσε να βοηθήσει με τον οποίο τρόπο; Δεν έχω αμάξι για να τον μεταφέρω. Παρακαλώ κοινοποιήστε».

Χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου ο εκπαιδευμένος σκύλος έκανε έλεγχο στις γειτονιές που σύχνασε ο Κυριάκος και το «LIFE Against Poison Crete» επισήμανε τα εξής: «Τα αίτια θανάτου του Κυριάκου, διάσημου σκυλιού της πόλης της Ρόδου, ερεύνησε χθες το πρωί 22/6/2023 η Χριστίνα Διακίδη με την Τσίκα, έπειτα από επείγουσα αναφορά περίοικων.

Η Χριστίνα με την Τσίκα ερεύνησαν μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές της πόλης, τόσο στην εμπορική περιοχή όσο και στους γύρω δρόμους, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκανε το άτυχο σκυλί σχεδόν καθημερινά. Φόλες όμως δεν εντοπίστηκαν ούτε άλλα νεκρά ζώα. Οι πιθανότητες είναι είτε η δηλητηρίαση να ήταν στοχευμένη είτε το σκυλί να κατανάλωσε κάποιο δηλητηριασμένο ποντίκι που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του».

Η Τσίκα κάνοντας τη δική της έρευνα

Φωτογραφίες: Χριστίνα Διακίδη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ