Κωνσταντινούπολη: Στην Ελλάδα με παρέμβαση Πλεύρη η τραυματισμένη | Ζευγάρι διαμελίστηκε μπροστά της! «Αν ήμουν 20 μέτρα πιο μπροστά ίσως να μη ζούσα»

1
862

την Ελλάδα θα επιστρέψει για να χειρουργηθεί η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη.

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη μεγάλη έκρηξη στην κεντρικότερη λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, στην επίθεση με τους έξι νεκρούς, θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας και επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας στο Newsbomb.gr, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, η κοπέλα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί εδώ, ενώ το υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα αναισθησιολόγου και νοσηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Η τραυματισμένη Ελληνίδα, φαίνεται πως θα επιστρέψει οδικώς με ασθενοφόρο από την Τουρκία, όπως ανέφερε ο πατέρας της στο MEGA.ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

Ζευγάρι διαμελίστηκε μπροστά από την Ελληνίδα

εκρηξη κωνσταντινούπολη
Συγκλονίζουν οι περιγραφές των γονέων της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.
AP Photo/Emrah Gurel

Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί η κόρη τους, δηλώνουν οι γονείς της γυναίκας που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Για την κατάσταση της υγείας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν οι γονείς της γυναίκας.

«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς, γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Ήταν τραγική η κατάσταση. Είναι σοκαρισμένη πάρα πολύ», είπε αρχικά η μητέρα της μιλώντας στο ΜEGA.

Και συνέχισε: «Μου είπε ‘‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’‘, κοίταζε στο κεφάλι να μην χτυπήσει και με το που έσκυψε και είδε το πόδι της ανάβλυζε αίμα, συνέχεια και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα».

Ο πατέρας της τραυματισμένης δήλωσε ότι η κόρη του ήταν πολύ τυχερή που γλίτωσε γιατί μπροστά της ένα ζευγάρι σκοτώθηκε:

«Είναι σε σοκ, έχει ένα τραύμα από την έκρηξη της βόμβας. Είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Θα την χειρουργήσουν να βγάλουν το θραύσμα και θα της βάλουν γύψο. Κανονίζουμε τη μετάβαση της κόρης μου στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από το προξενείο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την κόρη μου. Ήταν πολύ τυχερή γιατί μπροστά της λίγα μέτρα ήταν ζευγάρι που έφαγε την έκρηξη και διαμελίστηκε. Ήταν μερικά μέτρα μπροστά στην κόρη μου. Αλλιώς θα είχε σκοτωθεί και η κόρη μου. Ήταν έξι μέτρα από την έκρηξη».

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Αν ήμουν 20 μέτρα πιο μπροστά ίσως να μη ζούσα» λέει η Ελληνίδα τραυματίας

Η γυναίκα η οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει ενα τραύμα στο πόδι που ευτυχώς δεν ειναι σοβαρό, θα μεταφερθεί την Τρίτη στη χώρα μας

tourkia-ekrixi

Στη χώρα μας πρόκειται να μεταφερθεί την Τρίτη (15/11) η Ελληνίδα που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή (13/11).

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και όπως ήμουν από την δεξιά μεριά της Ιστικλάλ, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε έκρηξή. Εκείνη τη στιγμή, σοκ… Στον αέρα μια λευκή λάμψη, σε τινάζει ο αέρας προς τα πίσω, δε ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου. Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Αλλά δόξα το Θεό είμαι υγιείς, αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου, στο καλάμι πρέπει να μου το κάνουν καλά οι γιατροί. Ελπίζω να ξεχάσω αυτό το θλιβερό γεγονός. Είδα κάποια πτώματα, τώρα πτώματα; Τραυματίες; Στα γρήγορα στα φευγαλέα. Εκείνη τη στιγμή κοιτάς να συνειδητοποιήσεις ότι έγινε έκρηξη» εξομολογήθηκε η νεαρή, μιλώντας στον ANT1.

Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν εικόνες τρόμου και πανικού, σύμφωνα με την γυναίκα, που πήγε στην Τουρκία για διακοπές.

 

«Μετά από αυτό το σοκ καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι είναι έκρηξη, τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί χάος, πόλεμος, πολύ άσχημη στιγμή. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, ήμουν πεσμένη στο έδαφος. Ξαφνικά είδα να τρέχει πάρα πολύ αίμα από το πόδι μου φοβήθηκα, άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις το φόβο που αισθάνεσαι. Υπήρχαν άτομα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, κάποια πέθαναν. Απλά ευγνωμονώ το Θεό που ζω είμαι πάρα πολύ τυχερή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νιώθει τυχερή, όπως λέει γιατί αν ήταν 20 μέτρα πιο μπροστά, τότε «ίσως και να μη ζούσε».

«Ένιωσα σοκ, φόβο, τρόμο και με βοήθησαν κάποια άτομα, με πήγαν σε κάποιο μαγαζί, έκλεισαν τα στόρια. Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές… Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα. Με πήγαν πιο πέρα και το πόδι μου έτρεχε τόσο αίμα που φοβήθηκα μην έχει γίνει κάτι χειρότερο. Με βοήθησαν άνδρες, γυναίκες από το μαγαζί αλλά ήμουν τρομοκρατημένη. Πολύ λυπάμαι για τα άτομα που πέθαναν, ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους κ εγώ ας ευγνωμονήσω για άλλη μια φορά το Θεό που ζω» είπε συγκονισμένη η γυναίκα.

 

Η γυναίκα η οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη, έχει ενα τραύμα στο πόδι, που ευτυχώς δεν ειναι σοβαρό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του προξενείου και στον υπουργό υγείας για την κίνηση αυτή. Να τα λέμε όλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ