Ισραηλινοί επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικά έμβρυα! – Άνοιξε η «πόρτα» της Κολάσεως

0
178

Οι «Replicants» (άνθρωποι αντίγραφα) του Blade Runner γίνονται πραγματικότητα

Mία εφιαλτική εξέλιξη σημειώνεται στο Ισραήλ όπου επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο «συνθετικό έμβρυο» στον κόσμο ανοίγοντας την «πόρτα» του τρόμου στο τι μπορεί να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Όπως λέει και το ρητό «ο δρόμος της κολάσεως είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις».

Μελετώντας τις λεπτομέρειες της έρευνας, που σύμφωνα με την «The Guardian» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Cell», δεν μπορεί να μην ανατριχιάσει κανείς όταν διαβάζει ότι για να δημιουργηθεί το συνθετικό έμβρυο δεν χρειάστηκαν ούτε σπερματοζωάρια ούτε ωάρια.

Η πρώτη «επιτυχία» της έρευνας είναι ότι καθιστά παντελώς αχρείαστη τη διαδικασία της γονιμοποίησης, την ταυτόχρονη συμβολή του θηλυκού και του αρσενικού για τη δημιουργία μιας νέας ζωής.

Το μόνο που χρειάστηκαν για τα πειράματά τους οι ερευνητές του Weizmann Institute ήταν πολυδύναμα κύτταρα ποντικών, γνωστά και ως βλαστοκύτταρα.

Συνενώνοντας δύο βλαστοκύτταρα και καθοδηγώντας τα κατάλληλα με τη χρήση χημικών ουσιών, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα πειραματικό έμβρυο. Μάλιστα, μεγαλώνοντας το έμβρυο εμφάνισε στο εσωτερικό του τις πρώτες σύνθετες κυτταρικές δομές, οι οποίες είχαν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά να εξελιχθούν σε καρδιά που χτυπάει, έντερο ή εγκέφαλο. Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Jacob Hanna, τα συνθετικά έμβρυα εξέλιξαν από μόνα τους ομφάλιο λώρο και παράλληλα τη μεμβράνη που περιβάλλει τα φυσικά έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας, γνωστή ως λεκιθικός ασκός.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δημιουργία των συνθετικών εμβρύων θα βοηθήσει την επιστήμη να κατανοήσει καλύτερα την ανάπτυξη των φυσικών εμβρύων και των οργάνων.

Προσθέτουν ότι χάρη σε αυτό θα μπορούσαν πιθανώς να ανακαλυφθούν νέα φάρμακα για σοβαρές ασθένειες και ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι για την έρευνα.

Φυσικά η δημιουργία συνθετικών ανθρώπων μπορεί να έχει κι άλλες εφαρμογές όπως η απόκτηση εργατικού δυναμικού που θα μπορεί να λειτουργεί με όρους και καθεστώς δουλείας.

Αυτό θα έχει κι άλλες επιπτώσεις ηθικού, φιλοσοφικού περιεχομένου αλλά και πρακτικού καθώς θα καταστήσει αχρείαστη την αναπαραγωγή ανθρώπων με φυσικό τρόπο.

Δηλαδή δεν θα χρειάζονται πλέον ζευγάρια για να παραχθούν άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν συνέχεια στον πολιτισμό και την ιστορία της Ανθρωπότητας.

Επί της ουσίας επιβεβαιώνεται το σενάριο της θρυλικής ταινίας του «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ, βασισμένη στο εξίσου θρυλικό βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, «Το Ηλεκτρικό Πρόβατο» (Do Androids Dream of Electric Sheep?), στα οποία σε ένα κοντινό δυστοπικό μέλλον η Ανθρωπότητα παράγει γενετικά προηγμένες «ρέπλικες» (replicants), οι οποίες είναι εξωτερικά όμοιες με τους ανθρώπους. Η χρήση τους στη Γη απαγορεύεται, και ρυθμίζονται αποκλειστικά για επικίνδυνες ή ιατρικές εργασίες, σε αποικίες του εξώκοσμου.

Οι ρέπλικες που αψηφούν την απαγόρευση και επιστρέφουν στη Γη καταζητούνται και θανατώνονται («αποσύρονται») από ειδικούς εργαζόμενους της αστυνομίας, γνωστούς ως «Blade Runners».

Όλα αυτά θα γίνουν σε ένα ιδεατό και αγγελικό κόσμο. Γνωρίζοντας όμως από ποιους συνήθως κυβερνάται ο πλανήτης οποίο ζούμε ξέρουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά χωρίς να υπάρχει όφελος και κέρδος.

Και το μεγαλύτερο κέρδος είναι πάντοτε η δημιουργία σκλάβων για τους οποίους δεν θα υπάρχει καν νομικό πλαίσιο ότι όντως είναι σκλάβοι.

Γιατί ο σκλάβος δουλεύει δωρεάν, γίνεται πειραματόζωο δωρεάν και πεθαίνει επίσης δωρεάν…

pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ