Η Ν. Υόρκη κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

2
1520

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι η Νέα Υόρκη εξαπλώνεται ραγδαία ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταστροφής καθώς οι αρχές έσπευσαν να διανείμουν εμβόλια για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Το μέτρο έρχεται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από την ευλογιά των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχει πλησιάσει σχεδόν τα 1.400 κρούσματα, με τις περισσότερες μολύνσεις στη Νέα Υόρκη, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Περισσότερα από ένα στα τέσσερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε αυτή τη χώρα βρίσκονται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για να ανταποκριθούμε», είπε ο Χότσουλ σε δήλωση, απευθυνόμενος στη δήλωση έκτακτης ανάγκης.

Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κήρυξε τον ιό παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι την Τετάρτη, περισσότερα από 20.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων είχαν εντοπιστεί παγκοσμίως σε 77 χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί του παρόντος περίπου 4.600 αναφερόμενες περιπτώσεις, ανέφερε το USA TODAY.

Το εκτελεστικό διάταγμα διευρύνει συγκεκριμένα τη δεξαμενή των επιλέξιμων ατόμων που μπορούν να χορηγήσουν εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, των φαρμακοποιών και των μαιών. Επιτρέπει επίσης σε γιατρούς και πιστοποιημένους νοσηλευτές να εκδίδουν πάγιες εντολές για εμβόλια που δεν αφορούν ειδικά τους ασθενείς και απαιτεί από τους παρόχους να στέλνουν δεδομένα εμβολίων στο Υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

ΕΜΒΟΛΙΑ: Πάνω από 780.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι διαθέσιμες την Παρασκευή. Το Σαν Φρανσίσκο κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

READ  Οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν μια παράξενη, πρωτοφανή δραστηριότητα ενός από τους ισχυρότερους μαγνήτες του σύμπαντος

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Την Πέμπτη για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη, η οποία έχει 261 από τα 800 κρούσματα της Καλιφόρνια.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εμβόλια για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους του Σαν Φρανσίσκο», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπριντ.

Ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν εάν θα κηρύξουν την ευλογιά των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, κάτι που θα απελευθερώσει περισσότερους πόρους.

Αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγωνίστηκε να πάρει αρκετό εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων νωρίτερα αυτό το μήνα, οι προμήθειες αυξήθηκαν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, κορυφώνοντας την Παρασκευή με τη διανομή 780.000 δόσεων σε εθνικό επίπεδο.

Περίπου 110.000 δόσεις πήγαν στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 30.000 εκτός Νέας Υόρκης.

Οι κλινικές εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης καθώς και σε αρκετές κομητείες στα βόρεια της πολιτείας αντιμετώπισαν συντριπτική ζήτηση για εμβόλια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω περιορισμένης προσφοράς εμβολίων, καθώς οι άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από το Τμήμα Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης βοηθούν τους ανθρώπους να εγγραφούν για το εμβόλιο της ευλογιάς των πιθήκων σε έναν από τους χώρους εμβολιασμού της πόλης την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 στη Νέα Υόρκη. Η Νέα Υόρκη κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ευλογιάς των πιθήκων στις 29 Ιουλίου. (AP Photo/Mary Altaffer)

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια ιογενής λοίμωξη που συνήθως δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο.

READ  Ο κινεζικός διαστημικός ανιχνευτής επιστρέφει στη Γη με δείγματα από το φεγγάρι

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται με στενή σωματική επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να νοσήσει από την ευλογιά των πιθήκων, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτείας υγείας.

ΑΡΧΕΙΟ - Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul μιλά σε δημοσιογράφους στο Red Room του State Capitol την 1η Ιουλίου 2022.
ΑΡΧΕΙΟ – Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul μιλά σε δημοσιογράφους στο Red Room του State Capitol την 1η Ιουλίου 2022.

Ωστόσο, με βάση την τρέχουσα επιδημία, ορισμένοι πληθυσμοί επηρεάζονται περισσότερο από την ευλογιά των πιθήκων από άλλους, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες.

Με βάση προηγούμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε όλο τον κόσμο, ορισμένες ομάδες μπορεί επίσης να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών συνεπειών εάν προσβληθούν από ευλογιά των πιθήκων. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ηλικιωμένους Νεοϋορκέζους, μικρά παιδιά κάτω των 8 ετών και έγκυες γυναίκες.

Συντελεστής: Adrianna Rodriguez, USA TODAY.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στην ομάδα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης: Η Νέα Υόρκη κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αγωγή που ενδείκνυται είναι 3 μπανάνες ημερησίως.
    Το πρωί ώριμη
    Το μεσημέρι άγουρη…για να πιάνει καλά
    Το βράδυ ώριμη ..για χαλάρωση
    Ανά 8 ωρες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.