Πολωνία: 49χρονος κατηγορείται ότι βίασε 19χρονη Ουκρανή πρόσφυγα αφού της πρόσφερε στέγη

0
1716

Της υποσχέθηκε ασφαλές καταφύγιο μέσω Διαδικτύου μόνο που είχε σεξουαλικές ορέξεις – Ανησυχίες για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων και εμπορία ανθρώπων ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Συνελήφθη στην Πολωνία ένας 49χρονος άνδρας με την κατηγορία του βιασμού 19χρονης Ουκρανής, την οποία παρέσυρε στο σπίτι του, προσφέροντάς της μέσω Διαδικτύου καταφύγιο.

Η νεαρή Ουκρανή έγινε πρόσφυγας για να σωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς μόνο που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνδρας που της πρόσφερε στέγη, θα είχε σεξουαλικές ορέξεις φθάνοντας στο βιασμό.

Το περιστατικό αυτό εγείρει ανησυχίες γύρω από την εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και προσθέτει: «Η αστυνομία στο Βρότσλαβ της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον 49χρονο ύποπτο με την κατηγορία του βιασμού».

«Ο άνδρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών. Συνάντησε την νεαρή Ουκρανή προσφέροντας τη βοήθειά του μέσω Διαδικτύου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η 19χρονη Ουκρανή δεν μιλάει πολωνικά και εμπιστεύτηκε έναν άντρα που της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει και να της προσφέρει στέγη και τροφή.

Σήμα κινδύνου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

«Προφανώς όλοι οι πρόσφυγες είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε η Γιονγκ αχ Γκεντίνι Γουίλιαμς, επικεφαλής της παγκόσμιας επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που έχει επισκεφθεί τα σύνορα στη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Μολδαβία. Η ίδια κρούει τον κώδωνα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού.

«Πρέπει να προσέχετε για τυχόν κινδύνους για σωματεμπορία, αλλά και για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Αυτές τις καταστάσεις , δηλαδή, που άνθρωποι όπως οι διακινητές προσπαθούν να επωφεληθούν», υποστηρίζει, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Πρόσφατα, η αστυνομία στο Βερολίνο προειδοποίησε τις γυναίκες και τα παιδιά σε μια ανάρτηση στα social media γραμμένη στα ουκρανικά και τα ρωσικά να μην αποδεχτούν προσφορές διανυκτερεύσεων και τους προέτρεψε να αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά, έχουν ήδη εγκαταλείψει την εμπόλεμη Ουκρανία σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Περίπου 1300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής, λέει ο Ζελένσκι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ