Αρχική Ειδήσεις Μαχαιρώματα Δραματικά λόγια Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός, φοβάμαι...

Δραματικά λόγια Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός, φοβάμαι για την χώρα μου» | Ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ

1
298

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μια δραματική τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι φοβάται για την ζωή του, αλλά και για την τύχη της χώρας του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε να μιλάει στο τηλέφωνο, δίνοντας ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στη χώρα του, σε μία χώρα που, όπως είπε, δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός.

«Στη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, μου ζήτησε να βοηθήσουμε τη χώρα του», είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε κατά την δραματική του συνομιλία με τον Καρλ Νεχάμερ ότι στην χώρα του σημειώνονται σφοδρές μάχες. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί», ενώ φέρεται να ζήτησε και την βοήθεια της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ», κατέληξε ο Καρλ Νεχάμερ.

Τόσο ΝΑΤΟ όσο και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ

Ζελένσκι: Πρόκειται «για κήρυξη πολέμου κατά ολόκληρης της Ευρώπης».

Μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων φέρεται να μαίνονται στην περιοχή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Τσερνόμπιλ, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Την πληροφορία μετέδωσε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν την πυρηνική εγκατάσταση του Τσερνόμπιλ. Οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους ώστε η τραγωδία του 1986 να μην επαναληφθεί», έγραψε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για κήρυξη πολέμου κατά ολόκληρης της Ευρώπης».

«Σβήνει» το Κίεβο! Κατελήφθη το αεροδρόμιο – Καίγεται η Υπηρεσία Πληροφοριών

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σβήνει» το Κίεβο! Κατελήφθη το αεροδρόμιο - Καίγεται η Υπηρεσία Πληροφοριών
Twitter

Καταιγιστικές εξελίξεις – Οι Ρώσοι θα ολοκληρώσουν την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας σε λιγότερο από 24 ώρες – Βομβαρδισμοί και σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ολομέτωπη είναι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με ρωσικά μαχητικά και ελικόπτερα να βομβαρδίζουν από αέρος, ενώ τανκς και στρατιώτες πολιορκούν το Κίεβο.

Λίγο πριν τις 15:00 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες κατοίκων, ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει o Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, ενας μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο τον ζωτικής σημασίας αερολιμένα, που βρίσκεται στο Χοστόμελ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» γράφει στην ανάρτησή του ο Μίλερ. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, αφού το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ) βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέροουν ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτήριο της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.

Ειδήσεις

Φρίκη, όλεθρος και απόγνωση σε Κίεβο και Μαριούπολη από τη ρωσική εισβολή

πόλεμος στην ουκρανία
Απόγνωση από τις πρώτες ώρες του πολέμου στην Ουκρανία.
Ukrainian Police Department Press Service via AP

Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό και τις κάμερες στις περιοχές όπου η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02).

«Φωτιά και ατσάλι» από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02) στην Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε εισβολή και η Ρωσία «σφυροκοπά» αδιάκοπα σε όλα τα μέτωπα τη γειτονική της χώρα. Μαύροι καπνοί, συντρίμμια και όλεθρος είναι το αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων που έχουν ξεκινήσει από την επαρχία Ντονμπάς, απλώθηκαν σε Χάρκοβο και Χερσώνα ενώ εξελίσσονται μέχρι την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Δεκάδες είναι οι νεκροί τις πρώτες ώρες του πολέμου, ενώ οι άμαχοι είναι σε απόγνωση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έτσι ώστε να σωθούν από τη δίνη της σύρραξης που είναι σε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες από το Associated Press αποτυπώνουν πλήρως τα πικρά και θλιβερά συναισθήματα που δημιουργεί ο – κάθε – πόλεμος.

Ενδεικτικά είναι και τα βίντεο από τις πρώτες ώρες της επίθεσης, αλλά και από την εξέλιξη των επιχειρήσεων της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας.

Russia attacks Ukraine

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …σμένο το καμπαλάκι ο Ζελένσκι ! Το σκ… εχει φθάσει στην κάλτσα του .Το ίδιο χεσμένοι είναι όλοι οι ψευτοπρωθυπουργοί και των άλλων χωρών.
    Ζαβό έρχεται η σειρά σου!
    Εεεε ρε γλέντια !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ