Τραγωδία στην Ουκρανία: Δείτε τη στιγμή της συντριβής του Antonov – Τι λέει ο μοναδικός επιζών

0
1564

Το βίντεο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε κτήριο – 26 οι νεκροί – Ο μοναδικός επιζών προσπάθησε να σώσει τον φίλο του που είχε πιάσει φωτιά

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτησης του μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Antonov-26, του ουκρανικού στρατού που συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής και οδήγησε στον θάνατο 26 ανθρώπους κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας Άντον Γκερασένκο η κάμερα που κατέγραψε την πτώση του αεροσκάφους βρίσκεται σε ταράτσα κτηρίου στην πόλη Τσούγκουεφ.

Στο βίντεο φαίνεται το Antonov να επιχειρεί να προσγειωθεί όταν ξαφνικά μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Δείτε το βίντεο:

Στην ίδια ανάρτηση ο Ουκρανός υπουργός δημοσίευσε και φωτογραφίες ορισμένων εκ των σπουδαστών του ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων που επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

ukraine
ukraine2

Εντωμεταξύ ο μοναδικώς επιζών της συντριβής, ο Βιάτσεσλαβ Ζολοτσέφσκι, στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι τη στιγμή της συντριβής ένιωσε σαν να είναι σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Όπως είπε, είδε τους φίλους του να έχουν καλυφθεί από τις φλόγες και ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.

«Μας είπε οτι ένιωσε ότι ήταν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και ότι όταν σηκώθηκε όρθιος είδε τον φίλο του να καίγεται. Και πραγματικά προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά σε ένα άτομο το οποίο ήρθε μαζί του στο νοσοκομείο» δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχείας του Χάρκοβο που μίλησε με τον επιζόντα.

Ο φίλος στον οποίο αναφέρθηκε ο Ζολοτσέφσκι ήταν ο Νικολάι Μικιτσένκο, το 25ο θύμα της αεροπορικής τραγωδιας.

Η κατάσταση της υγείας του Ζολοτσέφσκι είναι σταθερή και όπως λένε οι γιατροί δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμα υπό έρευνα με την αρχική εκδοχή να μιλά για βλάβη στον αριστερό κινητήρα του μεταγωγικού πριν τη συντριβή.

«Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω. Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα» είπε ο κυβερνήτης του Χάρκοβο Αλέξι Κούτσερ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ