Πέθανε, ξεχασμένη επί μέρες στο σπίτι της η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου

0
14626

Πέθανε, ξεχασμένη μέσα στο σπίτι της στο Πεδίον του Άρεως, η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 76χρονη εντοπίστηκε νεκρή μετά από 7 ημέρες που είχε να δώσει σημεία ζωής.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ανδρέας Κουβελογιάννης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…
Π Ε ΘΑ Ν Ε ΔΥΣΤΥΧΩΣ
Η Μ Α Τ Ο Υ Λ Α…
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ήρθαν και την πήρανε…
ΗΤΑΝ επτά μέρες νεκρή -μόνη της- στο σπίτι της…
Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΟ … ΕΜΑΘΕ;
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω…
ΤΩΡΑ θα κάνουν πάρτι ο ΤΟΛΗΣ, η ΖΩΙΤΣΑ, ο ΖΑΜΠΈΤΑΣ και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…

Ποια ήταν η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη είχε παραχωρήσει η Ματούλα στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», η οποία αναφέρθηκε στα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν έχει δει ποτέ τα εγγόνια της, ενώ με τον γιο της έχει να μιλήσει πάρα πολλά χρόνια.

Ματούλα: «Ο πρώτος άνδρας που είχα ερωτική επαφή ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης»

«Είμαι 75 ετών. Δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Ο Ζαμπέτας με έβγαλε στο τραγούδι. Δεν ήμουν ούτε η Κάλλας, ούτε η Μοσχολιού. Ο πρώτος άνδρας που είχα ερωτική επαφή ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Ερχόταν να με πάρει από το 6ο Γυμνάσιο Θηλέων, όπου με διώξανε μετά, και φώναζαν “κορίτσια, ο Μπάρκουλης”. Τον ερωτεύτηκα, ήταν καταπληκτικό παιδί. Έμενε χωρίς χρήματα γιατί τα έδινε σε συνανθρώπους του» είπε, αρχικά, η Ματούλα.

Ματούλα: «Μου είχαν στερήσει την ελευθερία μου»

Η Ματούλα είπε στη συνέχεια:

«Ήταν διαφορετικά τα πράγματα εκείνα τα χρόνια. Κόρη της χωροφυλακής και να με έχουν ξεπαρθενέψει; Ήταν κάτι τρομερό αυτό για όλους τους πατεράδες. Μου είχαν στερήσει την ελευθερία μου, αλλά δεν δυσκολεύτηκα. Την έκανα λαχείο στον Κορυδαλλό. Με βάλανε μέσα για 1,5 γραμμάριο, το ’90. Τότε σταμάτησα τα ναρκωτικά».

Ματούλα: «Έχω κάνει λάθη σε σχέση με το παιδί μου. Ρώτα την νύφη μου, γιατί δεν μιλάω με τον γιο μου και δεν βλέπω τα εγγόνια μου»

«Ρώτα τη νύφη μου γιατί δεν μιλάω με τον γιο μου και γιατί δεν βλέπω τα εγγόνια μου. Κι έχει γίνει και μάνα. Έχω δύο εγγόνια και δεν τα έχω δει ποτέ, ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρω. Έχω να δω το γιο μου 15 χρόνια. Έκλαιγα στην αρχή. Τον πήρα τηλέφωνο τον Αύγουστο στα γενέθλιά του για να του πω χρόνια πολλά και μου το έκλειναν. Ξέρω πολλά… Τη γυναίκα του την ξέρω από παλιά. Να είναι καλά και αυτός και τα παιδιά του. Έχω κάνει λάθη σε σχέση με το παιδί μου. Έπεσα στα ναρκωτικά, αφού τον γέννησα» πρόσθεσε επίσης η Ματούλα.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της Ματούλας

Ποιος είναι ο Λορέντζο Καριέρε, γιος της Ματούλας του Κολωνακίου

Λορέντζο Καριέρε: Το BAR, ο γάμος με την Έλενα Κατραβά, οι 2 κούκλοι γιοι και το μεγάλο παράπονο εναντίον του

Στροφή στην καριέρα του έκανε ο Λορέντζο Καριέρε ασχολούμενος συνεταιρικά με μια επιχείρηση ψητοπωλείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο τραγουδιστής, που έγινε ευρύτερα δημοφιλής στο κοινό μέσω της συμμετοχής του στα reality show του Mega “Bar” και στο συγκρότημα «Φίλοι για πάντα», αποφάσισε να κάνει μια επικερδή επένδυση, καθώς τα συνεχή lockdown και η οικονομική έχουν πλήξει τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Ο Λορέντζο Καριέρε διατηρεί το σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι και η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εδώ και αρκετά χρόνια παντρεμένος με το στέλεχος του Mega, Έλενα Κατραβά και μαζί έχουν αποκτήσει 2 γιους, τον Αλεσάντρο και τον Ρομπέρτο.

Το ξέσπασμα της Ματούλας για τον γιο της Λορέντζο

Η Ματούλα έχει να μιλήσει με τον γιο της Λορέντζο Καριέρε εδώ και 12 χρόνια, ενώ δεν έχει γνωρίσει καν τα παιδιά του. Η ίδια είχε μιλήσει στην Espresso λέγοντας:

«Ποιος γιος μου; Πλάκα μού κάνεις; Τι μήνυμα να του στείλω; Μάνα, γύρνα πίσω, κάηκαν οι κεφτέδες; Πλάκα μού κάνεις; (Γέλια) Το ότι τραβιέμαι στα νοσοκομεία το ξέρουν όλοι – και οι φίλοι του. Όλο το καλοκαίρι κυκλοφορούσα με ιατρική μάσκα, σαν τον Ζορό. Ακόμη και στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη πήγα φορώντας τη μάσκα, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω, μέχρι να αναρρώσω από την προηγούμενη εγχείρηση που μου έκαναν, παίρνοντας κόκαλο από τη λεκάνη για να μου φτιάξουν την κατεστραμμένη γνάθο. Δυστυχώς, και τα παλιά μου φιλαράκια, που ήταν το αποκούμπι μου, “την έχουν κάνει” από τη ζωή. Δεν πειράζει. Ευχαριστώ τον γιατρό μου, Δημήτρη Ζαμπάρα, που θα με χειρουργήσει για ένα πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από την πρέζα και με ταλαιπωρεί χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά η Ματούλα στην εφημερίδα.

Οι δύσκολες στιγμές της Ματούλας

 

Ματούλα: Η θρυλική περσόνα της πλατείας Κολωνακίου που έζησε… δέκα ζωές

Από έφηβη ακόμη «βυθίστηκε» σε ένα γοητευτικό κόσμο, ενέδωσε σε απαγορευμένες ηδονές, γνώρισε μυθικές μορφές και έφυγε μόνη της μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Πεδίο του Άρεως

matoula_kolonaki_arthro

Η νεαρή μαθήτρια με την ποδιά δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της από τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τον οποίο συναντούσε κρυφά επί δύο χρόνια, από τότε που ήταν 13 ετών και τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά.

Λεγόταν Διαμάντω Κουτροπούλου -το μισούσε το βαφτιστικό της όνομα- ήταν κόρη αξιωματικού της Χωροφυλακής και ορφανή από μητέρα, την οποία είδε να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της, μέσα στο σπίτι που ζούσαν στην Κόρινθο όταν ήταν 12 ετών.

Η μετακόμιση στην Αθήνα άνοιξε πολύ νωρίς τα μάτια της μικρής, που από την επαρχία βρέθηκε στην Αθήνα της δεκαετίας του ‘60, μαθήτρια του 6ου Γυμνασίου Θηλέων στην Κυψέλη.

Το Διαμάντω έγινε Ματούλα και μετά ήρθε ο Μπάρκουλης, που ερωτεύθηκε την αθωότητά της και δεν την άγγιξε μέχρι να κλείσει τα 15 της χρόνια. Απλά πήγαινε και την έπαιρνε από το Γυμνάσιο με το αυτοκίνητο προκαλώντας εμφράγματα στις νεαρές μαθήτριες, που έπεφταν πάνω του, ζητώντας αυτόγραφο.

Όταν την «άγγιξε», ο πατέρας της έγινε έξαλλος με την κόρη του, ζητώντας να του αποκαλύψει το όνομα του εραστή της, κάτι που η Ματούλα αρνήθηκε να κάνει.

Κι αυτό ήταν η αρχή για μια ζωή που τα είχε όλα ενίοτε στον υπερθετικό βαθμό γι’ αυτή τη γυναίκα-πειρασμό που την ερωτεύθηκαν παθιασμένα, αλλά σχεδόν πάντα δραπέτευε, σαν μια αγριόγατα που δεν μπορούσε να ζήσει σε κλουβί.

Έζησε τους τελευταίους μήνες της πολυτάραχης ζωής της σε ένα διαμέρισμα στο Πεδίο του Άρεως, κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων και έφυγε μόνη της, έχοντας αφήσει πίσω της μια ιστορία που θα μπορούσε άνετα να γίνει ταινία.

matoula_1
Η Ματούλα με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο

Από το αναμορφωτήριο στις ηδονές

Ο πατέρας της ήθελε να της δώσει να καταλάβει ότι δεν αστειευόταν με τον εραστή της, γι’ αυτό την πήγε στην Ασφάλεια, όπου η μικρή κρατήθηκε για τρεις μέρες, προκειμένου να αποκαλύψει το όνομά του.

Αρνήθηκε ξανά και τότε ο πατήρ Κουτρόπουλος την έκλεισε σε αναμορφωτήριο θηλέων, αφού είχε ήδη αποβληθεί από το σχολείο, όπου η νεαρή βίωσε σκληρές καταστάσεις για δύο εβδομάδες.

Η αιτία του εγκλεισμού της ήταν «πρόληψη αλητείας», όμως η νεαρή που είχε γίνει πια γυναίκα, δεν λύγισε ούτε στο αναμορφωτήριο, κερδίζοντας την αιώνια εκτίμηση του Ανδρέα Μπάρκουλη, του πρώτου άνδρα στην ιλιγγιώδη διαδρομή της. Όταν βγήκε, δεν γύρισε να κοιτάξει πίσω και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι, αλλά βυθίστηκε σε έναν κόσμο λάμψης, «ρουφώντας» εμπειρίες και ζώντας την κάθε στιγμή.

Η σχέση της με τον Μπάρκουλη την έφερε σε επαφή με τον λαμπερό κόσμο του θεάματος, τον οποίο η εξωστρεφής Ματούλα λάτρεψε, ενώ η αύρα της τραβούσε τους άλλους σαν μαγνήτης.

Όταν γνώρισε τον γόνο μίας από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές δυναστείες, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και για τους δύο νέους, που κυκλοφορούν στα πιο «in» στέκια της Αθήνας.

Λίγο πριν σταλούν οι προσκλήσεις για τον γάμο τους, η Ματούλα νιώθει να πνίγεται και ένα ψέμα του την κάνει να φύγει από το διαμέρισμα που έμεναν. Παίρνει μόνο ένα φόρεμα, τα εσώρουχά της, αφήνει όλα τα κοσμήματα που της είχε πάρει δώρο ο αγαπημένος της, ενώ ξέχασε μόνο ένα δαχτυλίδι, το οποίο φορούσε στο δάχτυλό της.

Ήταν το μόνο που κράτησε μαζί με τις αναμνήσεις της, ενώ την ίδια μέρα πετάει για το Λονδίνο όπου την περίμεναν φίλοι που είχε γνωρίσει. Εκεί θα κάτσει τέσσερις μήνες, μέχρι να νιώσει έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα και το αγαπημένο της Κολωνάκι.

matoula_2
Η Ματούλα διασκεδάζει με τον Σταμάτη Κόκοτα

Οι νύχτες, οι διάσημοι φίλοι και ο Μπελμοντό

Στις αρχές των 70’s η Ματούλα βγαίνει σχεδόν κάθε βράδυ, μαζί διάσημους ηθοποιούς, είναι κολλητή με τη Ζωή Λάσκαρη, τον Βουτσά και άλλους και δηλώνει λίγο απ’ όλα.

Είναι λίγο ηθοποιός, λίγο μοντέλο, λίγο τραγουδίστρια και μια εντυπωσιακή γυναίκα, που κάνει τα αντρικά βλέμματα να γυρνούν, ενώ όλοι την θέλουν για παρέα.

Ο Ωνάσης ειδοποιεί τα νυχτερινά κέντρα να πουν στη Ματούλα ότι έρχεται για να κάτσει δίπλα του, ο Ζαμπέτας την αποθεώνει και ο Φρέντι Σερπιέρης την λατρεύει.

Όταν ο πολύς Ζαν Πολ Μπελμοντό έρχεται στην Αθήνα για τα γυρίσματα του «La Casse», γνωρίζει τη Ματούλα ένα βράδυ και μαγεύεται από αυτή την γοητευτική γυναίκα.

Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και το ζευγάρι θα μείνει μαζί για δύο μήνες, όσο διαρκούν τα γυρίσματα, βγαίνοντας σχεδόν καθημερινά στο Κολωνάκι, ενώ τα βράδια καταλήγουν πάντα στα μπουζούκια.

Ο Γάλλος σταρ της ζητάει να γυρίσουν μαζί στο Παρίσι, αλλά η «αγριόγατα» δεν ενδίδει και έτσι αποχαιρετιούνται, ενώ, όταν τη ρωτάνε γιατί δεν τον ακολούθησε, η απάντησή της είναι ένα «που να τρέχω τώρα..».

matoula_3
Η Ματούλα με την Ειρήνη Παππά

Ο γάμος, τα ναρκωτικά και η ζωή μετά…

Ο Ρομπέρτο Καριέρε, ένας γοητευτικός Ιταλός επιχειρηματίας είναι αυτός που θα καταφέρει να «δαμάσει» μόνο για λίγο την ατίθαση καρδιά της, πείθοντάς της να παντρευτούν.

Θα αποκτήσουν ένα γιο, τον Λορέντζο, με τον οποίο η Ματούλα δεν είχε καμία επαφή εδώ και πολλά χρόνια, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει με πίκρα.

Η επαφή της με τα ναρκωτικά, ξεκινάει το 1970, όταν η κοκαΐνη μπαίνει στη ζωή της, ενώ δυο χρόνια μετά θα γνωριστεί με την ηρωίνη, η οποία θα είναι η κολλητή της φίλη μέχρι το 1990.

Η σύλληψή της για κατοχή 1,5 γραμμαρίου ηρωίνης την στέλνει στη φυλακή, εκεί που θα αναθεωρήσει την στάση της προς τη ζωή, ξεκόβοντας από τα ναρκωτικά.

matoula_alogo

Τα χρόνια περνάνε και το κορίτσι που εμφανίστηκε κάποτε πάνω σε άλογο φορώντας μια see through φόρμα, προκαλώντας εγκεφαλικά ή που, μαζί με τη Λάσκαρη, παρακολουθούσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο φορώντας περούκες, μεγαλώνει.

Οι αναμνήσεις της στοιβάχτηκαν σε κούτες, το Κολωνάκι που γνώρισε -όταν το περπατούσε, υπήρχαν μόνο χωματόδρομοι, όπως είχε πει- άλλαξε πολύ και κάποια στιγμή δεν μπορούσε πια να μείνει εκεί, οπότε έφυγε.

Πέρναγε πότε-πότε μια βόλτα να δει παλιούς φίλους και αν της έλειπε κάτι ίσως αυτό να ήταν το ότι δεν μιλούσε με το γιο της και δεν γνώρισε ποτέ τα εγγόνια της.

«Όλα τα παλούκια της ζωής τα έφαγα μόνη μου» είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις της η Ματούλα χωρίς επίθετο, αυτή που, όταν τη ρώτησαν γιατί, είπε ότι ποτέ δεν ήθελε να έχει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ