Οδυσσέας Σταμούλης: Συντετριμμένος ο ηθοποιός στο μνημόσυνο του παιδιού του

0
3274

Συντετριμμένοι ήταν ο ηθοποιός, Οδυσσέας Σταμούλης και η πρώην σύζυγός του στο μνημόσυνο του 11χρονου γιου τους που πνίγηκε στη θάλασσα στους Φούρνους Ικαρίας.

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε το μνημόσυνο του 11χρονου γιου του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, Χρήστου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο Πεδίον του Άρεως.

Από τον τραγικό θάνατο του 11χρονου στους Φούρνους στην Ικαρία πέρασαν σαράντα ημέρες Χθες, οι γονείς του τέλεσαν το μνημόσυνο σε κλίμα οδύνης και μεγάλου πόνου.

Ο ηθοποιός από τη μέρα του θανάτου του γιου του είναι ψυχολογικά ράκος. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο κι έχοντας αφήσει μούσι, ήταν απαρηγόρητος και δυσκολευόταν ακόμα και να σταθεί όρθιος.

Ντυμένη στα μαύρα η μητέρα του 11χρονου, δε σταμάτησε λεπτό να κλαίει για τον άδικο και ξαφνικό χαμό του μονάκριβου γιου της.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκαν κοντά τους, όπως και ο αδερφός του Οδυσσέα Σταμούλη, Ισίδωρος, επίσης ηθοποιός, που προσπαθούσε να δώσει κουράγιο στην οικογένεια. Εκεί βρέθηκε και ο Παύλος Ορκόπουλος.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή” Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star ο Οδυσσέας Σταμούλης έπεσε απαρηγόρητος στην αγκαλιά του Παύλου Ορκόπουλου ψάχνοντας για κουράγιο, ενώ η μητέρα του 11χρονου στεκόταν σε μια γωνία και σκούπιζε τα δάκρυά της για τον αγαπημένο της γιο.

Η τραγωδία στην Ικαρία

Το 11χρονο αγόρι βρισκόταν στους Φούρνους, όπου η μητέρα του διατηρεί ξενοδοχείο. Το μεσημέρι της 10ης Αυγούστου είχε δώσει ραντεβού με τον ξάδελφό του για να πάνε για μπάνιο. Φαίνεται ότι έφτασε νωρίτερα και βούτηξε στη θάλασσα. Εκεί κάτι συνέβη, είτε χτύπησε είτε μπλέχτηκε σε δίχτυα και πνίγηκε.

Η μητέρα του τον αναζητούσε για ώρες και στις έξι το απόγευμα ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία. Μετά από έρευνες εντόπισαν το νεκρό αγόρι άνδρες μέσα στη θάλασσα, με τη μητέρα του να καταρρέει.

Από εκείνη τη στιγμή η ζωή τόσο του Οδυσσέα Σταμούλη, όσο και της πρώην συζύγου του σταμάτησε. Η πληγή μέσα τους αιμορραγεί και οι δυο τους θρηνούν για τον μονάκριβό τους, που χάθηκε τόσο ξαφνικά και άδικα.

Ο πνιγμός του μικρού αγοριού

Toν περασμένο Αύγουστο, ο 11χρονος Χρήστος φόρεσε το μαγιό του, πήρε τη μάσκα του και πήγε για κολύμπι σε παραλία κοντά στο λιμάνι. Η μητέρα του τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα, ενημερώνοντας τις Αρχές στις 18.30 ότι τον ψάχνει. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την Αστυνομία και το Λιμενικό οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη καθώς ο ανήλικος εντοπίστηκε στις 20.30. Δύτες βούτηξαν στο νερό και τον είδαν να είναι μπλεγμένος σε δίχτυα, δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα κυκλοφορούσε με τη φωτογραφία του γιου της σε μια προσπάθεια να το βρει και όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, όταν ανέσυραν το αγοράκι από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!».

Ο γιατρός μετέβη στο σημείο και του έκανε τεχνητή αναπνοή η οποία δεν ήταν επιτυχής. Το παιδί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Μπροστά στο παιδί μου, όλα τα άλλα μικραίνουν»

Μπορεί ο Οδυσσέας Σταμούλης να είχε χωρίσει με τη σύζυγό του, αλλά τους ένωνε ο γιος τους, στον οποίο ο ηθοποιός είχε αναφερθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» είχε πει για τον ρόλο του πατέρα: «Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί, δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου, όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι, ούτε οι επιτυχίες, ούτε το χρήμα, ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ