Απομονωμένος, με πενιχρή σύνταξη: Ο Ντίνος Καρύδης στο εξοχικό του – Η μοναξιά και οι δυσκολίες

0
371
Ντίνος Καρύδης, ένα όνομα μια ιστορία. Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1938 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όντας αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, ξεκίνησε σύντομα την καριέρα του στο θέατρο. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2019 σε τρία επεισόδια του «Λόγω Τιμής». Σήμερα, βρίσκεται στο εξοχικό του, στο Κιάτο και περνά στιγμές χαλάρωσης, αλλά και μοναξιάς. Ο Ντίνος Καρύδης, κατά την πάροδο των χρόνων, έχει πραγματοποιήσει αρκετά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Σε κάποιες από αυτές ανοίχτηκε αρκετά, μιλώντας, μάλιστα, για οικονομικά προβλήματα.

Ντίνος Καρύδης: Η Σμαράγδα, ο Θοδωρής, τα οικονομικά προβλήματα και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Η Σμαράγδα είναι βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα, αυτήν τη στιγμή, ούτε τηλέφωνο να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι και ευτυχώς, η Σμαράγδα μας βοηθάει. Η σύνταξη έχει κατέβει και έχει γίνει χαρτζιλίκι. Μας συντηρεί.

Θα ήθελα να είμαι ξανά 25 και να ξεκινάει το ταξίδι από την αρχή. Αν άλλαζα κάτι στην διαδρομή μου θα έλεγε περισσότερα «ναι», γιατί έλεγα περισσότερα «όχι». Ήταν λάθος για παράδειγμα που είπα όχι στον Νίκο Φώσκολο».

Σε άλλη συνέντευξή του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το 2018 έπαθα καρδιακό επεισόδιο, έβαλα βηματοδότη και έμεινα πάνω από μήνα στο νοσοκομείο. Βούιξε όλη η Ελλάδα ότι πέθανα, έπαιρναν την γυναίκα μου να της πουν συλλυπητήρια κι ευτυχώς, που προλάβαμε, ο Σπύρος Μπιμπίλας, δηλαδή, το πρόλαβε στη Σμαράγδα ότι είμαι μια χαρά. Με πήραν κι εμένα και με ρωτήσαν και αν πέθανα και είπα όχι. Να πηγαίνουμε ταξίδι είναι πανάκριβα.

Τον Θοδωρή Αθερίδη τον εκτιμάω, είναι σούπερ ταλαντούχος, στο επόμενο έργο θα τον παρακαλέσω να γράψει έναν ρόλο, απλά να περνάω. Ήταν πολύ ωραία η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μπήκε ο Παπαμιχαήλ και τον είπα «μπάρμπα».

Με την σύζυγο μου γνωριστήκαμε στο «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και είμαστε 50 χρόνια μαζί. Δεν με αφήνει να φύγω. Η γυναίκα μου δεν ζήλευε, καμάρωνε, όπως και εγώ».

«Με την Τζένη Καρέζη στην ”Ερωτική συμφωνία” ήταν και η κόρη μου 3 ετών. Όταν γεννήθηκε η Σμαράγδα, ήμουν περιοδεία στον Βόλο».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ