Μαίρη Χρονοπούλου: Χρειαζόμαστε αίμα, λέει από το «Σωτηρία» – Πώς κατέληξε στο νοσοκομείο

0
244

Οι γιατροί κρίνουν επείγουσα τη μετάγγιση αίματος στην ηθοποιό – Οι παράγοντες που  επηρέασαν την κατάσταση της υγείας της – Η διαδικασία για να δώσουν αίμα οι εθελοντές

Στην πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία και συγκεκριμένα στο κτίριο «300 γυναίκες» νοσηλεύεται από την Παρασκευή η αγαπημένη ηθοποιός  Μαίρη Χρονοπούλου, με αναπνευστικά προβλήματα και ιδιαίτερα χαμηλό αιματοκρίτη.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Γιάννης Αρμουτίδης, προσωπικός φίλος της ηθοποιού, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, ωστόσο χρειάζεται επειγόντως να της γίνει μετάγγιση αίματος, προκειμένου πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή να ρυθμιστούν με τον καλύτερο τρόπο:

«Αυτό που θέλει να σας μεταφέρω αυτή την ώρα η Μαίρη Χρονοπούλου είναι πως ο καλός θεός των θεατρίνων την προίκισε δυστυχώς με κάποιες ρομαντικές ασθένειες, όπως είναι το αναπνευστικό και το αδύναμο αίμα. Είναι αισιόδοξη όμως πως όλα θα πάνε καλά αρκεί να βρεθεί το αίμα που χρειάζεται και κάνουμε έκκληση σε όλους. Ήδη σε ανάρτηση από τον λογαριασμό της Μαίρης και το δικό μου σε Facebook και Instagram έχουμε φροντίσει ο κόσμος να πληροφορηθεί την όλη διαδικασία, ώστε να βρεθεί το αίμα και το συντομότερο να ξεκινήσει η διαδικασία μετάγγισης. Η ίδια αισθάνεται τυχερή γιατί βρίσκεται στα καλά χεριά του επιστήμονα πνευμονολόγου Νίκου Κουλούρη, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος στην Ελλάδα».

Όλα ξεκίνησαν λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων που έκανε η σταρ του ελληνικού σινεμά για τον ρόλο της στο σήριαλ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια στα Μέγαρα. Δυστυχώς όμως το κρύο σε συνδυασμό με τον χαμηλό αιματοκρίτη, που δεν είχε προλάβει να ελέγξει με κάποια εξέταση πριν βρεθεί ξανά μπροστά από τις κάμερες, της προκάλεσε συμπτώματα εξάντλησης με αποτέλεσμα η νοσηλεία στο νοσοκομείο να θεωρηθεί για εκείνη μονόδρομος. Όπως αναφέρει και στην ανάρτηση του ο Γιάννης Αρμουτίδης κατά την επιστροφή της Μαίρης Χρονοπούλου στην Αθήνα τα συμπτώματα ξεκίνησαν να γίνονται ολοένα και πιο σοβαρά:

«Από την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, η Μαίρη Χρονοπούλου νοσηλεύεται στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία Αθηνών. Η κατάσταση της εκτιμήθηκε από τους γιατρούς ότι είναι σοβαρή και χρειάζεται επειγόντως μετάγγιση αίματος. Η Μαίρη παρακολουθείται για την εξέλιξη της υγείας της από τον διακεκριμένο καθηγητή κύριο Κουλούρη. Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια απηύθυνε, σε προσωπική της ανάρτηση στον λογαριασμό της στο ίνσταγκραμ @marychronopoulou_official το δικό της μήνυμα. «Φίλες κ φίλοι, πάλι μέρες έχουμε να τα πούμε. Λάθος δικό μου. Μετακόμισα για λίγο στα Μέγαρα όπου έκανα γυρίσματα της συμμετοχής μου στο «έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Βέβαια με το θάρρος-θράσος που με διακρίνει πήγα να δουλέψω με το μισό του αιματοκρίτη ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Και ήσαν και ψιλοπολικές οι συνθήκες. Αβλεψία. Μεγάλη αβλεψία. Επιστροφή λοιπόν στο άστυ, καταφυγή στις εμβληματικές «300 γυναίκες», και στα χέρια του πιο καλού γιατρού. Του καθηγητή κ. Κουλούρη, για γενική ανάταξη. Όλα καλά και ωραία λοιπόν με ένα μεγάλο έλλειμμα όμως. Δεν έχουμε αίμα! Αν λοιπόν ανάμεσα στους χιλιάδες followers και στα εκατοντάδες likes με κουβεντούλες και χαριτωμενιές, υπάρχουν αιμοδότες, παρακαλώ χαρίστε μας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και το πολύτιμο αίμα σας. Χρειαζόμαστε αίμα, αίμα, αίμα. Ευχαριστώ από πριν. Η φίλη σας, Μαίρη.

Για ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ. Νοσοκομείο Σωτηρία. Πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική. Κτήριο «300 γυναίκες». Υπ´ όψιν καθηγητού κ. Κουλούρη. Πληροφορίες για την αιμοδοσία: ΚΟΝΤΑΚΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Τηλ.: 697 3080111».

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ