Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία: Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό 20χρονης ηθοποιού

0
2785

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 20χρονη ηθοποιό το 2018

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση 20χρονης ηθοποιού, που φέρεται να διαπράχθηκε το 2018.

Αρχικά, η έρευνα για τις κατηγορίες βιασμού εναντίον του 72χρονου δημοφιλούς ηθοποιού απορρίφθηκε το 2019 λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αργότερα άνοιξε ξανά, οδηγώντας σε ποινικές κατηγορίες που κατατέθηκαν τον Δεκέμβριο, όπως αποκάλυψε δικαστική πηγή στο AFP την Τρίτη.

Ο Ντεπαρντιέ, που έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 170 ταινίες στην καριέρα του, είχε κατηγορηθεί από μια 22χρονη σήμερα Γαλλίδα ηθοποιό και οι αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση το καλοκαίρι του 2018. Η γυναίκα ισχυριζόταν ότι ο Ντεπαρντιέ τη βίασε στο σπίτι του στο Παρίσι, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

 

Σάλος στη Γαλλία: Γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός κατηγορείται από τον ανιψιό του ότι «ενθάρρυνε» τον σύζυγό του να τον βιάζει

 

Τότε η εισαγγελία της Εξ-ον-Προβάνς, της επαρχίας όπου κατατέθηκε η μήνυση, ξεκίνησε αμέσως προκαταρκτική έρευνα, την οποία όμως στη συνέχεια ανέλαβε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η μήνυση οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από εννέα μήνες στις αρχές του 2019, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να ασκήσουν επίσημες καταγγελίες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι δεν στάθηκε δυνατόν να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της ενάγουσας.

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, δήλωσε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως αβάσιμη.

Τότε η γυναίκα προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπει ο Γαλλικός νόμος, και που σχεδόν πάντα οδηγούν στην εξέταση της υπόθεσης από ανακριτή.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ