«Masterchef» στο σπίτι του ηθοποιού από το μοντέλο που έγινε αρχιεπίσκοπος

0
1256
Το πρώην μοντέλο και λαϊκός τραγουδιστής έκανε πριν από χρόνια στροφή στη ζωή του, έβαλε ράσα και αφοσιώθηκε στον Θεό

❱❱ Ο παλαιοημερολογίτης πατέρας Παρθένιος Βεζυρέας παρουσίασε στο Σπίτι του Ηθοποιού βιβλίο με συνταγές μαγειρικής

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Πρώην μοντέλο, νυν αρχιεπίσκοπος και πλέον… masterchef! Ο πατέρας Παρθένιος Βεζυρέας παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, στο Σπίτι του Ηθοποιού, το βιβλίο του με τον τίτλο «Εύφρανας ημάς, Κύριε», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους και περιέχει μοναστηριακές συνταγές.
«Δεν θέλω να βγάλω λεφτά από το βιβλίο. Το έκανα για να φτιάξω την εκκλησία του Αγίου Παρθενίου. Με την κίνηση να χτίσουμε αυτή την εκκλησία, ευλογούμε τον άγιο» δήλωσε στην «Espresso» ο παλαιοημερολογίτης αρχιεπίσκοπος -συγκεκριμένης ομάδας παλαιοημερολογιτών (σ.σ.: υπάρχουν πάρα πολλές)-, χωρίς να σταματά εκεί το έργο που θέλει να προσφέρει.

«Εχω και μια ευαισθησία στο θέμα του καρκίνου και μέρος των εσόδων θα πάνε και στους καρκινοπαθείς. Τις Τετάρτες που κάνουμε την παράκληση στον Αγιο Παρθένιο ο ιερός ναός που λειτουργώ γίνεται νοσοκομείο, όπου έρχονται οι ασθενείς με φλεβοκαθετήρες, με περούκες, τυλιγμένοι με γάζες. Καταλαβαίνετε ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Ετσι πήρα την απόφαση να γράψω αυτό το βιβλίο, που περιέχει εύκολες μαμαδίστικες συνταγές, για να συμβάλω με αυτόν τον τρόπο στην καλή υγεία, δίνοντας σημασία στα μπαχαρικά και τα βότανα. Τη φασολάδα τη μαγειρεύουμε με πορτοκάλι, όπως και τις φακές. Επίσης, τις φακές και το σπανακόρυζο δεν τα συνοδεύουμε με φέτα, για να απορροφάται καλύτερα ο σίδηρος» μας λέει ο συγγραφέας και συμπληρώνει: «Την εκπομπή που είχα κάνει σε γερμανικό κανάλι με τον διάσημο σεφ Μπιρκ Χόφμαν, στην οποία εκπροσώπησα την Ελλάδα, την είδαν 2.000.000 τηλεθεατές. Είχαμε μαγειρέψει στο προαύλιο της εκκλησίας ψάρι με λάχανο, πράσα και κάρδαμο, κι εκείνος μου είχε πει ότι το πιάτο μου θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε κάθε γκουρμέ κουζίνα».

Το πάλαι ποτέ μοντέλο, που είχε καταπιαστεί μια εποχή και με το τραγούδι, βρίσκοντας στέγη σε λαϊκό στέκι των δυτικών προαστίων και συνυπάρχοντας επί πίστας με την Τζένη Βάνου, τον Γιάννη Φλωρινιώτη, την Εφη Θώδη και την Πόπη Μαλλιωτάκη, εδώ και χρόνια μαγειρεύει μόνος του, για τους αστέγους.

Σκάνδαλα

Ο κατά κόσμον Βασίλειος Βεζυρέας έχει κάνει μεγάλη στροφή στη ζωή του. Πλέον δεν κοιτάζει πίσω, στα χρόνια που τον καλούσαν σε lifestyle εκπομπές επειδή πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλα, αλλά κάθε μέρα προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, κάνοντας πράξη το έργο του Θεού.
Το βιβλίο του πωλείται 17 ευρώ και το ποσοστό που του αναλογεί θα πηγαίνει για την ανέγερση της εκκλησίας και στους καρκινοπαθείς. Για την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του πατέρα Παρθενίου μίλησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι Αννα Φόνσου, Ελένη Φιλίνη, Ράνια Καρατζαφέρη, Ιάκωβος Απέργης και Διονυσία Αργυροπούλου.

Πηγή: espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ